Mailer skrátenie vysuvu
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Mailer skrátenie vysuvu
Zdravím, rozhodol som sa dorobiť na vlecku hydraulické sklápanie, mám mailer asi z 5t vlečky, len potrebujem aby sa vysunul iba na 80 cm. Ako by ste to riešili? Niekde som tuším videl video kde bol nejaký ventil ovládaný oceľovým lanom ukotvený na korbu. Rozmýšľal som aj zvariť dve sekcie, len sa bojím že sa tie sekcie pokrutia, a aj tak by mi to prevyšovali o 15 CM.
Re: Mailer skrátenie vysuvu
Našiel som fotku toho rozvádzače na vlecke, čo to je za rozvádzač?
Normálně se to řeší tak, že se majler rozebere a vloží se do něj omezovač, což je v podstatě trubka, navlečená na pístu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Nebo se tam da obic kulak, na nej se napoji to lanko od korby kdyz korba dosahne max zklopeni tak prez lanko kohout zavre, a na kohout se da tazna pruzina ktera ma dost velkou silu ho otevrit pri zpousteni
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Daj do vnutra. Mosadz alebo silon ako doraz. Az mu to lanko zlyha nieco dokrivy.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Obyčajný guľový ventil to nemôže biť, popíšem prečo:
začnem dvíhať korbu, lanko zatvorí ventil korba sa ďalej nedvíha čerpadlo tlačí cez prepúštak, pustím páku hydrauliky v traktore, poklesne tlak v hadici medzi traktorom a guľovým ventilom, a nič sa nedeje lebo tlak v maileru je zastavený ventilom, musel by som povoliť oceľové lano a ručne otočiť ventilom.
Jedine že by ten ventil mal spätnú klapku a po poklese tlaku v hadici medzi traktorom a guľ. ventilom by nalakovaný olej v mailere najprv obišiel ventil cez spätnú klapku a následne pri poklese korby by sa otvoril samotný ventil.
Existuje niečo také?
začnem dvíhať korbu, lanko zatvorí ventil korba sa ďalej nedvíha čerpadlo tlačí cez prepúštak, pustím páku hydrauliky v traktore, poklesne tlak v hadici medzi traktorom a guľovým ventilom, a nič sa nedeje lebo tlak v maileru je zastavený ventilom, musel by som povoliť oceľové lano a ručne otočiť ventilom.
Jedine že by ten ventil mal spätnú klapku a po poklese tlaku v hadici medzi traktorom a guľ. ventilom by nalakovaný olej v mailere najprv obišiel ventil cez spätnú klapku a následne pri poklese korby by sa otvoril samotný ventil.
Existuje niečo také?
Takže by som potreboval kovovú, mosadznú alebo silonovú rúru ktorú tam vložím ?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
No do klasickeho mailera to neurobis....
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
To lano alebo reťaz sa roztrhne, či?
Jo a když to náhodou vydrží, projde ti majler podlahou, stejně jako když to necháš zakolíkovaný.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Tak ako spravím ten doraz v maileri, alebo čo radíte?
dávalo, ale to bylo "bezpečnostní" aby se nepřevalila korba při porušesyncon píše:nedavalo se tam lano nebo retez ?
malej traktorista v malým traktoru