Tlak hydrauliky
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: Tlak hydrauliky
Kdyby Atlan pečlivě četl, tak ví, že Ondra má čerpadlo na 2500 otáček, že jsme počítali litry na sání, k tomu příslušnou světlost hadice a řekli jsme, že v nádrži bude jen sítový sací filtr a na zpátečce bude kartušový filtr. Kdyby sání nestíhalo, tak by se to nejpravděpodobněji projevilo ( tak jako u Jary z Vlčnova) napěněním oleje. Kavitace požaduje přítomnost vzduchových bublinek. U vody to je snadné, u oleje obtížné. Vodní čerpadlo jde kavitací zničit za 50 hodin provozu. Olejové při napěněném oleji za 50000 hodin. Kola v čerpadle pak vypadají jako po hodinové střelbě brokovnicí.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
predelavam, cerpadlo jsem koupil novy, potom rozdelam to stary
opravuju jeste na neco na podkopu, takze to mam rozdelany taky, takze jak to bude, napisu
opravuju jeste na neco na podkopu, takze to mam rozdelany taky, takze jak to bude, napisu
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Opraveno, utažený redukcak na původním čerpadle 120bar, teď to budík na 160bar přetočilo na doraz,serizeno na 160bar, mám rozebrany podkop, v sobotu ho snad dám do kupy a vyzkouším to.
Teď to už na traktoru je znat, maka to úplně jinak. Všechny vratky do nádrže předělaný na M22 hadice, filtr podle výrobce 10mikronu. Ještě koupím další vložku a budík na filtr a bude. Už se těším na zkoušku.
Teď to už na traktoru je znat, maka to úplně jinak. Všechny vratky do nádrže předělaný na M22 hadice, filtr podle výrobce 10mikronu. Ještě koupím další vložku a budík na filtr a bude. Už se těším na zkoušku.
Hlavně zkoušej až s budíkem na filtru a inhed si zapisuj hodnoty. Tlak studeného, tlak ohřátého oleje. To abys po čase věděl, kam se to vyšplhá.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Obávám se, že se problém zase objevuje. Na podkopu mám redukcak na doraz a budík ukazuje 160bar, čerpadlo má dát, když jde do tvrda, 210bar. To předevčírem šlo, seřídil jsem teda redukcak i na rozvaděči celaku a tam jsem dneska naměřil 140bar a klesne na 120, tam se zastaví. Olej byl dnes studenější, při minulém seřizování to běželo asi 20min se zapnutým čerpadlem a pak jsem šel seřizovat.
Začíná mě to pěkně srát.
Začíná mě to pěkně srát.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Už mě asi napadlo, čím by to mohlo být.
Jako první mám rozvaděč jihlavan (za ním do série napojené rozvaděče na podkop a celnak) a v tom jihlavanu jsem redukcak seřídil až jako poslední. Asi nějak propouští nebo prostě má vliv na tlak, který je za tímto rozvaděčem. Možná to dneska zkusím ještě seřídit, jak to bylo na začátku.
To mě napadlo teď, jak piju kafe a koukám na zahradu na traktor. Tak uvidíme.
Jako první mám rozvaděč jihlavan (za ním do série napojené rozvaděče na podkop a celnak) a v tom jihlavanu jsem redukcak seřídil až jako poslední. Asi nějak propouští nebo prostě má vliv na tlak, který je za tímto rozvaděčem. Možná to dneska zkusím ještě seřídit, jak to bylo na začátku.
To mě napadlo teď, jak piju kafe a koukám na zahradu na traktor. Tak uvidíme.
Je to marný, je to marný...
Od začátku říkám, ať zjistí, ze které zpátečky teče olej.
Od začátku říkám, ať zjistí, ze které zpátečky teče olej.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Dělá to ten rozvaděč. Původní čerpadlo bylo špatný, do toho pouští ten redukcak, před chvilkou ve tmě a dešti seřízeno na podkopu 180bar. Zkusím ještě přehodit ten redukcak nebo celou jeho "sekci" z jiného rozvaděče, mám jich hodně. Šel by předělat rozvod oleje nebo dát jiný rozvaděč, ale nechce se mi.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Dělá to ten rozvaděč. Původní čerpadlo bylo špatný, do toho pouští ten redukcak, před chvilkou ve tmě a dešti seřízeno na podkopu 180bar. Zkusím ještě přehodit ten redukcak nebo celou jeho "sekci" z jiného rozvaděče, mám jich hodně. Šel by předělat rozvod oleje nebo dát jiný rozvaděč, ale nechce se mi.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Lebo si nedate povedat, ze veci na hydrauliku maju byt nove. A keby nebol ten jihavan vyjlasene poruchovy tak nepoviem. Ale kazdy druhy tu na nom ma nejaky problem. Uz ho zahod niekam daleko. Odsral si na nom kopec casu....
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Vše jsem použil nový, jen tenhle jsem použil, protože js ho měl a přesně se mi hodil, už do toho nebudu vrážet prachy
Ondro neber to zle, ale aj ja vyhadzujem posledný Jihlavan, čo som ešte na traktore mal. Mám poučenie - veriť Atlanovi, len škoda, že dosť drahé poučenie.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Ale já vím, ale když bych to měnil, predelam to všechno co tam teď mám na jeden rozvaděč, to ke další buro + veškerý vedení, co mám teď hotový. Navíc potřebuju makat a ne se v tom zase šťourat. Už do toho nechci investovat, stálo to už dost peněz a šetřím už na něco jiného. Navíc to teď funguje, až to budu muset řešit zase z důvodu nefunkčnosti, dejme tomu, teď zase musí makat, ať si ty investice zaslouží.