Dotaz Orsta, řízení

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Terablick
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz Orsta, řízení

#31 Nový příspěvek od Terablick »

Na ventil v orbitrolu bych nespoléhal (bůh ví jestli tam vůbec je - u tohohle typu si nejsem jistej, u těch novějších co maj vývod na jedný straně neni určitě - dává se přídavná kostka). Měl by snést 160 bar, ale pokud ho zapojíš samostatně (ne před rozvaděč), klidně mu dej míň (80 stačí, kdyby ne, můžeš přidat :)).
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Ales.

#32 Nový příspěvek od Ales. »

Tak mi to řízení nefunguje.... :( Už mi to nebaví. Nastartuju volant se kouše jak prase-zasekává a jen trošku to rejduje a hlavně to rejduje ne podle otáček, ale podle naklonění volantu... no a přes tu orstu strašně vytéka olej a je zpěněnej. Nevim co s tim. Orstu se mi nechce kupovat...
Neví někdo poradit co s tim, nebo co muže bej uvnitř špatně? Je možné, že to někdo rozebíral než sem to koupil. repase stojí asi 4500 a to nedam... Už to stálo mraky peněz a to hlavné nefunguje...
Všechno je pudová záležitost - buď to pude nebo to nepude ...

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#33 Nový příspěvek od Terablick »

Repase za 4500 nemá smysl, když za 4000 můžeš mít fungl novej...

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

ZELENÁČ

#34 Nový příspěvek od ZELENÁČ »

Ales.: Já jsem měl orstu rozdělanou protože ju přede mnou někdo špatně poskládal a podle toho co jsi tady psal máme asi stejný typ.
Jestli jsem to celé správně pochopil, tak jediné co se v ní dalo přehodit je to oběžné kolo (pozice 27 na obrázku o stranu zpět) na té hřídelce s tisícihranem. Ta hřídelka má značku (jako od dulčíku) ale za boha jsem nezjistil proti čemu přijde nastavit.
Proto jsem orstu několikrát rozebral a oběžné kolo na hřídelce pokaždé o jednu drážku přesadil. Drážek je myslím patnáct a na sedmý pokus se mi povedlo trefit tu správnou. Jednou to nezatáčelo vůbec, jednou zase jen doleva a doprava se to seklo, podruhé zase naopak, potom jsem zase zatočil doleva a najednou to samo začalo točit doprava a tak podobně.
Teď funguje parádně, ale drbal jsem se s tím asi půl dne. Pokud ti ale teče olej tak bych ju v první ředě rozdělal, vyčistil a přetěsnil, je tam jen pár o kroužků a to zase není taková investice. Hlavně se podívej jestli je tam vše co tam má být.

Tady je fotka té hřídelky Obrázek

Eagle

#35 Nový příspěvek od Eagle »

Tak jsem dneska konečně vyzkoušel ten orbitrol na štípačce, sice byla trochu zima, ale výsledek potěšil. Šlapalo to jak hodinky. S čerpadlem v chodu jsem s tím točil lehce. Pak když jsem to demontoval ze štípačky, tak jsem to zkusil jenom tak a bylo to to samé jako předtím, nešlo točit. Takže je asi trochu víc utažená. Snad to časem povolí, chtěl bych aby s tím šlo točit i bez čerpadla i když to půjde těžej, ale rozdělávat ji nebudu není důvod. Uvidím co to bude dělat s volantem na traktoru, použil jsem zatím jenom krátký přípravek a točil 17 klíčem.

Nevíte někdo, kde by se dala sehnat redukce (co je na fotce) z kompresoru avia na servočerpadlo? Mám doma tuto redukci asi z A80 (má větší průměr) a na ten starší kompresor z turba co je vlevo na fotce (má trochu jiný blok) mi nesedí.
Přílohy
zm1.JPG
zmenšený.JPG

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#36 Nový příspěvek od Terablick »

Orbitrol jde točit bez čerpadla jen hodně ztuha... bez volantu s tim asi nehneš... I s volantem to jde celkem z tuha... Neni to prostě na to dělaný :) V nouzi se dá dojet bez čerpadla, ale jde to prostě ztuha...

Ales.

#37 Nový příspěvek od Ales. »

ZELENÁČ: No děkuju moc, alespon trochu povzbuzení, jen se zeptám, tak jak je to na foto je to správně? Já že bych zkusi jen obdobné pozice vůči obvodovým zubům. jinak přes ty o-kroužky to neteče. A nevim jestli je v sobotu seženu. Zítra napíšu jak to dopadlo...

Ales.

#38 Nový příspěvek od Ales. »

Nejhorší je jak k tomu mám blbej přístup... to jestli zejtra udělam, tak nevim.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#39 Nový příspěvek od Terablick »

Z venku nepoznáš kudy to teče... Může to téct přes kroužek dál, ale nevytéct ven hned u něj... Určitě si orbitrol vyndej na stůl, důkladně očisti (čistota je u orbitrolu naprosto zásadní, hlavně u vnitřních částí), a v klidu to rozeber a zkoumej, a pak pomalu a pečlivě slož. Nemá smysl řešit jestli seženeš gumičky v sobotu... Když ne, seženeš je v pondělí... Beztak teď nefunguje, takže to přece nijak nechvátá, ne? :)

ZELENÁČ

#40 Nový příspěvek od ZELENÁČ »

Dívám se že jsi to vzdal nějak rychle, už máš inzerát že koupíš jinej?
Teď to mám přesně tak jak je to na obrázku.

libča
Kontaktovat uživatele:

#41 Nový příspěvek od libča »

maš to špatně poskladaný musí to byt dulčik na dulčik taky byla 3x rozborka zborka

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#42 Nový příspěvek od Terablick »

A kde tam vidíš ten druhej proti kterému se to dává?

ZELENÁČ

#43 Nový příspěvek od ZELENÁČ »

Taky bych rád věděl kde ten druhý dulčík je.
Nenašel jsem nic ani z druhé strany, ani zevnitř na těch drážkách.

Ales.

#44 Nový příspěvek od Ales. »

No pánové, tak jsem orstu kuchnul. Ta první část co se povolí po vyndání šroubů je OK. Ale kulička je jen jedna v koši a jen u jedné byla pružina. a ty děrovaý trubky co jsou uvnitř jsou total vyrezlý šoupátko nešoupá.... vzhledem k popisované potřebě čistoty a přesnosti, to už těžko rozběhnu na 100 procent. takže už mám jinou, ráno ji zkusím a když nepujde tak ji zajedu vrátit a Milda mi psal, že jednu má taky... ikdyž každej má jen 160 no... když to bude moc divoký dám silnější píst...:D

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#45 Nový příspěvek od Terablick »

Tak pokud to je vevnitř takhle zmršený, je to tak na GO, což se dneska nevyplatí dělat... Omlať to prodávajícímu o hlavu...

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“