Hydraulický hever (panenka)

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
vitex

Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III

#181 Nový příspěvek od vitex »

Dnes jsem si opět udělal radost:
Obrázek
Jinak k jeřábu chci tohle: http://www.tecnimetal.cz/vyrobni-progra ... ke-retezy/
A trochu jsem pracoval:
Obrázek Obrázek Obrázek

DYK

#182 Nový příspěvek od DYK »

Teda Vitex to je humus!!! Kerej dobytek? :smich:
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

ota

#183 Nový příspěvek od ota »

Víťo když vidím ten hever, dneska jsme dovlekli dom plnej vozík zgarbáků. A byl tam taky mimo jiný hever z Tatry. Dostali jsme ho taky, bo jsme se na něj koukali a pán, vezmi si ho. Ale ten náš půjde výměným obchodem. Zkoušel jsem kývat s tím heblem nad pístkama a ani ťuk. Budou zarezlí a někdo ho nechal vysunutej asi 6 cm a je orezlej jak cip. Je to ten se dvouma pístkama na pumpování. No v regále stojí asi 5 těhle panenek, všechny po opravě generálce, tak přibude další.
Já k té mojí kočičce bych potřeboval ty trolejoví lišty. To by mi zabralo maličko místa a to potřebuju. Nemáte někdo odkaz na nějakej slušnej veb? V Kolíně byly kočky právě s trolejovím vedením. Lišta v ní jezdec a jinak nic. Pěkný, minimalizovaná věc.
Jo k těm šponám, oni nelétají z obrobku až doví kam. Ale jak mi skáčou občas na univerzálku, nebo i trošku to udělá chchvalec, pak to vyletí a špony nacházím všude. Když jsem se šťoural v zářivce bylo jich tam plno. Nejhůř na tom je regál. Tam je plno i na vrchním fochu. A ten je skoro u stropu.

vitex

#184 Nový příspěvek od vitex »

DYK:
Jakou?Takovou:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Nebo tu s botama plnýma oleje?

DYK

#185 Nový příspěvek od DYK »

vitex: Teda ty lidi nemají rozum. Donesou kde jakej šrot a ty aby ses s tím popral. Ale pereš se statečně 8) A já věřím, že i úspěšně. Prostě šikula každým coulem a ještě v promazaných botách.

vitex

#186 Nový příspěvek od vitex »

S tímto jsem se sral 4 hodiny.Nějakej debil tam nedal třetí měsíček a já starej slepoun jsem si toho nevšiml.Navíc jsem zalomil závitník.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Každému majiteli tohoto a podobných heverů doporučuji vyhodit do šrotu a koupit nový-výjde to podstatně levněji.

DYK

#187 Nový příspěvek od DYK »

To jo, 15 tuna za cca700kč? Jenže tvoje odvedená práce je k nezaplacení a kdo má od tebe hever opravený jako by byl pozlacený!!!

ota

#188 Nový příspěvek od ota »

Víťo zrovna jak jsem viděl ten předešlej příspěvek, koukal jsem že tam máš tuhle panenku ta co bývala v V3S. Mám doma taky jednu. Je v garáži v koutě. Kdysi jsem ji dostal od nádražáka. On dělal na větším nádraží posunovače. Jel kolem vojenskej vlak a docela to valil. Jak jely vagony přez vyhybky jebalo to a z jednoho náklaďáku z vagonu vapadla ta panenka. Dovlekl ji dom. Pak mi ji za něco dal. Jenže jak pumpuju, jdou bublyny s olejem kolem pístu. Manžety v troubě. Stojí tam 10 roků. Tuhle jsem vezl dva hevery co jsem vytahnul v kovošrotě z lorny na repas. Vzal jsem tu darovanou panenku sebou. Ty dva 12 a 7 tun hevery mě vyměnil hned kus za kus. Ale tahle ta by musela jít jako kus, kterej by přímo dělali. Ale povídal chlápek že to stojí 1000 Kč. A ukázal mi v regále novej hever ve škatuly sice ne Českej ale ne Čínskej a měl tam 12 tunu za 1000 Kč taky. Tak jsem ten můj zase uklidil do kouta.
Právě včera jsem dovezl další tak si ho dovezu na výměnu a myslím že tamten už tam asi nechám nafurt. Nebo ho dám sousedovi jako kus doV3S jako dobovej kus. Už jsem mu jeden trochu jinej takhle dal. V renově povídal že ty nedělají abych ho hodil do šrotu. Tak jsem ho nadělil sousedovi.

vitex

#189 Nový příspěvek od vitex »

Hoď to do šrotu všechno.Přepočítej si čas strávený opravou a zjistíš,že si můžeš koupit dva nový.
Jinak zde je fotka soustruhu a chci vidět,jak mě budou lítat špóny na jeřáb:
Obrázek

ota

#190 Nový příspěvek od ota »

No právě ty renovovaný docela držeji. Už jsem s níma zvadal dost zgarbů doma a zatím dostačující. Mám jich asi pět. A ještě dám tenhle velkej a už na to prdím. Stejně to bude asi stačit. Nedělám je doma sám. Dovezu to do té renovy. S heverama odtamtud zatím spokojenost. On jim to dělá někdo jinej, musel bych číhnout na šťítek. Menší stojí kolem 450 Kč a velkej asi 550 Kč.
Panečku soustruh jak je přístupnej! Paráda a pořát že ty mašiny máš nepřístupný. Hele jako můj brácha. Kykynda ( bruska nakulato ) byla zakramařená, že když by na ní potřeboval brousit, jen se podíval na hromadu cajků co kolem ní a na ní byly nakramařený a bylo po práci. Pak najednou přivezli paletu hřídelí a během dne bruska brousila. :smich: Vůbec nevím, kam se všechny ty krámy roznosily, kam se to mohlo vejít.
Jinak tu mám zase kolo z Bomara. Má sežvejklou hranu pro pás. Už ho tu mám asi po 4. Za chvíli nebude co stáčet. Zítra ho budu asi opravovat. Dělat znovu hranu aby nesjížděl pás. Oni to nedokážou seřídit. Snad tam budu muset dojet a seřídit jim to, jinak to budu stáčet pořát.

vitex

#191 Nový příspěvek od vitex »

Neslintej,realita je jiná-fotka zkresluje.Navíc mě soustruh neživí,mám jej jako koníčka.

DYK

#192 Nový příspěvek od DYK »

Víťa uklízet na vánoce? Vrtěl si tam futra jen to břinčelo!!! Na pořádek není čas!! Práce moc a jaro za dveřma!! Navíc, pořádek je pro blbý!! Pak se stejně nic nenajde.

kenybz

#193 Nový příspěvek od kenybz »

no nevím?... hovoříš pravdu? :) pamatuju fotky od vítě a tam ty stroje byly dost zamaskované jak jehla v kupce sena :D takže úklid jistě proběhl a zdá se že 18-ka už nestojí na trubkách a pod vanou je čisto takže jasná věc

DYK

#194 Nový příspěvek od DYK »

Tak strojů on si hledí, to jo. Prostě pořádek na pracovišti. Že nebylo skoro dřív ze strojů nic vidět? To bylo asi špatným úhlem snímku. Na první pohled je jasný, kde je bruska, soustruh či fréza. Jinak k soustruhu volně přijdeš, otočíš se a zase odejdeš. Prostě místa šest půlek. To jen já tam zavazím, když se dívám - chci se dívat, jak pracuje mistr!!

kenybz

#195 Nový příspěvek od kenybz »

mě se nechce hledat fotku na fóru ale je vidět že víťa dílnu vylepšuje a chystá příští rok přístavbu dílny...
obdivuju že se věnuje opravám "panenek"
mu je toho líto no já bych to hodil někomu nahlavu kdyby s tím zamnou někdo přišel
proč? protože:
za 1. panenky jsou odfláklé z výroby nejsou chromované kluzné plochy
nahoře je jen O-kroužek neni tam stírací kroužek
kvůli špatnému uložení a nevhodných materiálů kluzných ploch jejich povrchů
se to podrápe a taky kvůli nemalým axiálním tlakům při zdvihání
za 2. a ti co to používají způsobem že něco zvednou a nechají zvedlé na dešti tak to zrezne zateče do toho voda přirezne to uvnitř vyhnijí kuličky na zpětných ventilech a milá panenka je v pérdeli
za 3. kdyby to každý používal jak má tzn zvedne nápravu vymění kolo a hned uloží panenku do sucha tak to i vydrží jenže to tak málo kdo dělá a pak to tak vypadá

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“