Hydraulické čerpadlo ZBC 10
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: problém s čerpadlem zbc 10
Co to udělá s guferem ,vytlačí,roztrhne?
Jiří se ptá opatrně.
Já řeknu napřímo, že máš spíš pěkně udušené sání.
Já řeknu napřímo, že máš spíš pěkně udušené sání.
-
no jakoby se vydře a pak přisává vzduch ,jak to myslíš ?že z nádržky jde málo oleje?
Pokud se ti vydře,tak povrch hřídele není hladky-vyčistit ,osmirkovat,vyleštit,nebo hřídel haže-oval.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Alebo pri repase vela osustruzili z hriadele a tym padom je akoby velke gufero zmeral by som hriadel ci ma spravny rozmer
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
-
Re: Hydraulické čerpadlo ZBC 10
Ahojte majstri chcem sa spýtať na ZBC10R mám ho v zdviháku motex a potreboval by som mu pridať kde nájdem ten poistný ventil aby som mu pridal? Alebo pripadne aké iné čerpadlo zháňať? s rovnakým pôdorysom ako má zbc 10r.dík
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
ZBC10 snese maximálně těch 55 barů co má nastaveno. Při 80 se už může poškodit. Štelovat se nesmí. Je to čerpadlo určené pro servo, a na to se taky hodí. Na silovou hydrauliku je slabé a nevhodné.
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
na silovou hydrauliku traktoru o vaze 700kg a rozmerech 2x1m je naprosto dostacujici
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
To asi ano, protože když celej stroj váží 700kg, tak v ramenech zvedne tak 250kg, a tolik to čerpadlo při rozumně zvoleném pístu v pohodě uzvedne Ale pokud někdo má větší stroj, nebo chce zvedat v ramenech půl tuny, natož nějakou rozumnou rychlostí, nestačilo by Vždycky je to o tom co za stroj člověk má a co od něj čeká. To je taky vždycky moje první otázka když mě někdo žádá o radu
-
Ďakujem za odpoveď ale ako mám teda poriešiť aby mi to zdvíhalo auto s 2500kg, teraz to má nastavené 2000kg. Podľa mňa ten poistný ventil a jeho zoštelovanie by mohlo pomôcť čiastočne. A ak nie čím ho nahradiť ?
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Terablick: ano...taky to nikde nebylo napsano, co by to melo zvedat, tak jsem napsal, co mame vyzkouseny a na cem to funguje bez problemu servo z osobaku mi taky zvedne cumak traktoru pres zadni hydrauliku (potreboval jsem odvist paletu tasek ze strechy, tak jsem to zkousel, jestli to nahodou neodvezu)
taky, jak uz jsem nekde psal, zalezi na poloze pistu, kinematice celyho zarizeni atd
taky, jak uz jsem nekde psal, zalezi na poloze pistu, kinematice celyho zarizeni atd
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
husqvarna450: Ventil na ZBC není jen pojistný ventil, ale je to komplexní ventil samoregulace, a je pevně nastavený. Navíc to čerpadlo nesnese v žádném případě vyšší tlak ani průtok. Výrobce na to výslovně upozorňuje v katalogu. Už tlak 80 barů po dobu jedné minuty ho může zničit. Zvýšení průtoku zase znemožní správnou funkci regulace, přetížení, vysokou tlakovou ztrátu a mechanické přetížení čerpadla i jeho hřídele... Zkrátka do toho čerpadla nelze nijak zasahovat.
Aby ZBC10 zvedalo 2500kg? No to je solidní porce i pro větší čerpadla... Jediné co by pomohlo je větší píst. Samozřejmě o to pomaleji to bude chodit. Osobně bych ZBC k tomuhle účelu prostě nepoužíval. Nicméně pokud je v dobrém stavu a na tom zařízení je dostatečná ochrana proti selhání, lze ho samozřejmě použít, jen je prostě slabé a "pomalé" (co do průtoku), a proto zařízení které bude krmit bude pomalé a slabé, nebo ještě pomalejší aby se dala dohnat síla pomocí většího pístu (poměrně hodně velkého). S jiným, klasicky hydraulickým, čerpadlem by pak stačil třetinový píst než se ZBC. A rychlost by se dala zvolit volbou objemu čerpadla (nebo otáček motoru, což u ZBC taky nejde, protože má samoregulaci průtoku pevně nastavenou na max. 12 l/min, bez ohledu na otáčky - těch snese až 2500, ale od cca 1100/min nahoru už neroste průtok, zatímco u běžných hydraulických čerpadel roste stále nahoru). Proto bych použil nějaké klasické hydraulické čerpadlo odpovídajících parametrů. Pokud by jsi napsal parametry toho zařízení, spočítal bych přesně jaké
Aby ZBC10 zvedalo 2500kg? No to je solidní porce i pro větší čerpadla... Jediné co by pomohlo je větší píst. Samozřejmě o to pomaleji to bude chodit. Osobně bych ZBC k tomuhle účelu prostě nepoužíval. Nicméně pokud je v dobrém stavu a na tom zařízení je dostatečná ochrana proti selhání, lze ho samozřejmě použít, jen je prostě slabé a "pomalé" (co do průtoku), a proto zařízení které bude krmit bude pomalé a slabé, nebo ještě pomalejší aby se dala dohnat síla pomocí většího pístu (poměrně hodně velkého). S jiným, klasicky hydraulickým, čerpadlem by pak stačil třetinový píst než se ZBC. A rychlost by se dala zvolit volbou objemu čerpadla (nebo otáček motoru, což u ZBC taky nejde, protože má samoregulaci průtoku pevně nastavenou na max. 12 l/min, bez ohledu na otáčky - těch snese až 2500, ale od cca 1100/min nahoru už neroste průtok, zatímco u běžných hydraulických čerpadel roste stále nahoru). Proto bych použil nějaké klasické hydraulické čerpadlo odpovídajících parametrů. Pokud by jsi napsal parametry toho zařízení, spočítal bych přesně jaké
-
Ahoj dakujem zistim a napíšem ti tie udaje.