servo řízení

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Terablick
Kontaktovat uživatele:

Re: servo rízení

#16 Nový příspěvek od Terablick »

To je taky fakt. Za zkoušku to stojí ;-). Chvíli mi trvalo, než jsem pochopil jak to myslíš, ale mohlo by to bejt ono ;-).
Prostě zkus mezi sebou přehodit hadice z toho výstupu, kterej teď tlačí píst do rejdu a z toho, co teď máš jako vracečku. Když by to pak začlo dělat na druhou stranu, (což by nemělo) přehodíš ještě tu druhou, a mělo by to běhat ;-). Vstup tlaku nech zatim kde je, a vyzkoušej tohle. Poškození by hrozit nemělo žádný...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

jan-j31

#17 Nový příspěvek od jan-j31 »

Zkoušel jsem odpojit všechny hadice.Zapojil jsem jenom přívod z čerpadla,a další jsem nechal volné abych viděl odkud teče olej.když tlak zapojím na P-toje s tou pružinkou,tak nejde vubec nic,protáčí se klínak.když dám tlak na T tak teče z jedné,ale když zatočím tak už teče ze dvou ale stále.Z tý druhý jak je ta pružinka označené P nejde vubec nic.Nejde tlak do vnitř ani ven.

jan-j31

#18 Nový příspěvek od jan-j31 »

FALKO píše:Zdar kamarád se věnuje opravě orbitrolu a říkal že ten orbytrol je špatně sestaven a seřízen ja mel stejný problém tak mi to opravil a dnes to faká na 100%
Pošli mi prosímtě kontakt na toho tvého kamaráda.Chtěl bych se s ním domluvit jestli by se mi na ten olbitrol podíval.Dík

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#19 Nový příspěvek od Terablick »

jan-j31 píše:Zkoušel jsem odpojit všechny hadice.Zapojil jsem jenom přívod z čerpadla,a další jsem nechal volné abych viděl odkud teče olej.když tlak zapojím na P-toje s tou pružinkou,tak nejde vubec nic,protáčí se klínak.když dám tlak na T tak teče z jedné,ale když zatočím tak už teče ze dvou ale stále.Z tý druhý jak je ta pružinka označené P nejde vubec nic.Nejde tlak do vnitř ani ven.
Pokud tam máš popisky písmenama, tak nemá smysl hádat. P = vždycky tlak, T = vždycky vracečka, A a B jsou výstupy pro píst.
Ještě mě napadá, že by ten výstup na boku mohl nějak blokovat vstup. Proto tam je ten prioritní ventil, kterej sleduje odběr oleje na orbitrolu a podle toho pouští olej buď jen do něj (většinu do něj), nebo ho pustí i jinam (třeba do rozvaděče). A možná, když ten výstup je blokovanej, blokuje to vstup tlaku... Je možný, že ten výstup musí bejt volně průchozí dál... Ale ne na vracečku, protože pak by ti tudy utekl všechen tlak. Má ten tvuj prioritní ventil na sobě nějakej popis, písmena, značky, šipky.. něco podle čeho by se poznalo jak má bejt zapojenej?

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

jan-j31

#20 Nový příspěvek od jan-j31 »

Když dám tlak na P,tak nejde olej nikde i když zatáčím.P-je s tou pružinkou,tak to nechám
raději opravit at se na to podívá někdo kdo tomu rozumí.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#21 Nový příspěvek od Terablick »

No proto jsem psal, že možná je potřeba odblokovat ten boční výstup, kterej ovládá ten prioritní ventil, a vyzkoušet to i s ním...

Mamut

#22 Nový příspěvek od Mamut »

zdar ne ne nic takového nedělej žádné jiné zapojení tam neprováděj koukal jsem na ten orbitrol a zapojení je správné ale není seřízen a mám pocit že se sekla jedna komora rozhodně ho nerozebírej napis mi . a dohodnem se na opravě. Jooo odpoledne jsi mi volal.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#23 Nový příspěvek od Terablick »

Já mu taky neradím žádný pokusy ;-)... Radím mu aby to zapojil tak jak to má být. Původně byl zapojenej s prioritním ventilem, tak třeba to může dělat problémy kvůli tomu... Ale samozřejmě je možný, že je prostě rozbitej... určitě neradím zapojovat tlak jinam než na vstup označenej P, a vracečku jinam než na T. ;-). A samozřejmě doma to nerozebírej, ale to jsi myslím neměl ani v úmyslu ;-).

Mamut

#24 Nový příspěvek od Mamut »

jo jo ja to beru už jednou jsem dostal orbitrol od jednoho kutila a snažil se to nějak poopravovat ale víc to posral :nene: :nene: :'( :'( než to bylo proto říkám nerozebírat na koleně :tyty:

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#25 Nový příspěvek od Terablick »

Jasný ;-) :friends:

lukpfe

#26 Nový příspěvek od lukpfe »

Mám takový dojem, že ten orbitol je v pořádku, ale je pro jiný typ okruhu, než se ho snažíš používat ty. Tento orbitol bude pravděpodobně v klidové poloze zavřený mezi P a T. To je pro to, že když je zapojený do centrálního systému s jedním čerpadlem, více spotřebiči (řízení, zvedání šavlí, naklánění šavlí), je třeba, aby při klidu řízení bylo dostatek oleje právě pro ostatní spotřebiče.
Naopak orbitol pro okruh se samostatným čerpadlem je třeba aby byl v klidové poloze mezi P a T otevřený, olej volně protékal zpět do nádrže a nedocházelo tak k přetěžování čerpadla vysokým tlakem po dlouhou dobu.
Dopøedu to se to jezdí, ale nìkam zacouvat, to už chce holt fištróna!

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#27 Nový příspěvek od Terablick »

Může se jednat i o typ s uzavřeným průtokem v neutrálu, ale to co popisuješ není jediná varianta jak použít orbitrol v okruhu s více výstupama. Běžně se dělá (i když to asi není ideální řešení) to, že se dá orbitrol s průchozím neutrálem a za něj normálně rozvaděč, případně další prvky. Když nezatáčíš, olej jde volně skrz orbitrol dál do okruhu, když zatočíš, průtok klesne podle toho jaký geometrický objem má použitý orbitrol a jak rychle s ním točíš ;-).

PA

#28 Nový příspěvek od PA »

Pages from LS steering.jpg
Pages from LS steering1.jpg
Pages from LS steering-2.jpg
je to jak rika lukfe. podle typu OSPC80LS a katalogu danfos je load sensing , tj. v neutralu zavreny[close center]. je urceny pro prioritni ventily neprirubove OLS [ma LS port z boku]. je stli je dynamic[v neutralu prutok portem LS - smerem z ventilu do orbitrolu , mam ten dojem] , nebo static [v neutlralu bez prutoku LS] nevim , to by melo byt dane mj. kodem 150-1226, ktery mi neni k nalezeni.
dynamic by mel umoznit prutok oleje do zpatecky v neutralu[ovladaci mnozstvi].
je to vyrobeno pro spolupraci s tim ventilem za ucelem krmeni obvodu rizeni a ostatni hydrauliky z jednoho zdroje. v neutralu pres LS orb dava info ventilu ,ze nepotrebuje olej a ten ho pousti do hydrauliky. pri potrebe zataceni orb ridi prutok ovladacim portem LS a ventil podle toho rozdeluje olej mezi CF a EF.
Na mě se nemusí řvát , mě to stačí říct 16x.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#29 Nový příspěvek od Terablick »

Tak přesně tenhle typ mám ve "Sněžce" ;-) (mám přesně typ Danfos OSPC 80 LS 150-1230 a k němu prioritní ventil OLSB 40 152 BQQ32) . Bez toho prioritního ventilu to myslím nebude běhat...

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#30 Nový příspěvek od Terablick »

Takhle to má být zapojené ;-). Obrázek jsem vyřízl z celkového schématu hydrauliky přímo od výrobce "Sněžky" ;-).

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“