Ide to prerobiť v pohode ja som to robil zo 160 som spravil 80 a z 80 som ešte upravoval na menej ale nemam to spočitane ako pozerám na to foto tak ta tvoja je z dvoch časti takže jednu demontuj skráť skrutky a máš s toho polovičný objem ja som tak upravil tu 160 a ešte sa potom da zmenšiť tak že hodíš tu časť kde je aj ta hviezdica na magnetku a zbrúsiš to na menši rozmerMIJA píše:ZDRAVIM MYSLITE ŽE BY SLA ORSTA 500 PŘEDĚLAT NA 80???
Orbitrol - SAMHYDRAULIK
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
- DODOTRAK
Re: Orbitrol - SAMHYDRAULIK
- DODOTRAK
bastarde to snád nie je možné ty máš tuším všetko ten manual na orstu som zhánal niekedy pred rokmi ked som začal opravovat tú moju keby som ho mal tak nemusím rozoberať a kresliť si to ale teraz už ju rozoberem a zložím aj zo zatvorenými očami sem tam mením kamošom na orstach ten horný okružok tadial to zvikne tiecť
ta tvoje 160 byla taky ze dvou casti anebos to sbrusoval?DODOTRAK píše:Ide to prerobiť v pohode ja som to robil zo 160 som spravil 80 a z 80 som ešte upravoval na menej ale nemam to spočitane ako pozerám na to foto tak ta tvoja je z dvoch časti takže jednu demontuj skráť skrutky a máš s toho polovičný objem ja som tak upravil tu 160 a ešte sa potom da zmenšiť tak že hodíš tu časť kde je aj ta hviezdica na magnetku a zbrúsiš to na menši rozmerMIJA píše:ZDRAVIM MYSLITE ŽE BY SLA ORSTA 500 PŘEDĚLAT NA 80???
ten tesnici krouzek se normalne sezene? je to nejaky normalizovany gufero nebo co?
Na mě se nemusí řvát , mě to stačí říct 16x.
- bastardtraktor
Ále prosimtě Ten manuál jsem našel zde na našem ForuDODOTRAK píše: bastarde to snád nie je možné ty máš tuším všetko ten manual na orstu som zhánal niekedy pred rokmi ked som začal opravovat tú moju keby som ho mal tak nemusím rozoberať a kresliť si to ale teraz už ju rozoberem a zložím aj zo zatvorenými očami sem tam mením kamošom na orstach ten horný okružok tadial to zvikne tiecť
ooooooooooooo
- DODOTRAK
jáááj moj ale ked som ja začaj s orstami tak ešte boli len PMD 80 a o internete sme ani nesnívali ale aj tak ťa obdivujem aký máš užasny prehlad o všetkom si prostebastardtraktor píše:Ále prosimtě Ten manuál jsem našel zde na našem ForuDODOTRAK píše: bastarde to snád nie je možné ty máš tuším všetko ten manual na orstu som zhánal niekedy pred rokmi ked som začal opravovat tú moju keby som ho mal tak nemusím rozoberať a kresliť si to ale teraz už ju rozoberem a zložím aj zo zatvorenými očami sem tam mením kamošom na orstach ten horný okružok tadial to zvikne tiecť
- DODOTRAK
ano tá moja 160 kubikova bola z dvoch časti a potom som tu jednu časť použil na inu a ešte som ju zbrusil lebo to bolo vela moc rychlo to točilo tak som ju zmenšil a teraz to chodí v pohode odhdujem to tak na 50 kubikovPA píše:ta tvoje 160 byla taky ze dvou casti anebos to sbrusoval?DODOTRAK píše:Ide to prerobiť v pohode ja som to robil zo 160 som spravil 80 a z 80 som ešte upravoval na menej ale nemam to spočitane ako pozerám na to foto tak ta tvoja je z dvoch časti takže jednu demontuj skráť skrutky a máš s toho polovičný objem ja som tak upravil tu 160 a ešte sa potom da zmenšiť tak že hodíš tu časť kde je aj ta hviezdica na magnetku a zbrúsiš to na menši rozmerMIJA píše:ZDRAVIM MYSLITE ŽE BY SLA ORSTA 500 PŘEDĚLAT NA 80???
ten tesnici krouzek se normalne sezene? je to nejaky normalizovany gufero nebo co?
u vetsiny to byva takto
no to ste me nepotesil. ja hodlam zkratit 80/160 dvouobjemovou. tam to tak jednoduse nejdeNa mě se nemusí řvát , mě to stačí říct 16x.
Tím myslíš ta co umí sama tlačit když nemá čerpadlo?PA píše:u vetsiny to byva taktono to ste me nepotesil. ja hodlam zkratit 80/160 dvouobjemovou. tam to tak jednoduse nejde
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
tak ja to napsal blbe
tlacit bez cerpadla umi asi kazda
takhle to melo byt - a ta 160 byla jednoobjemova anebo 160/80 prepinaci - bez dodavky od cerpadla tlacila polovic[e516 , e517]
tlacit bez cerpadla umi asi kazda
takhle to melo byt - a ta 160 byla jednoobjemova anebo 160/80 prepinaci - bez dodavky od cerpadla tlacila polovic[e516 , e517]
Aha
protože jsem tu měl jednu- vypadala jak tu dal BT taková s vývody na jedné straně a přívody na druhé. A s tou nešlo bez čerpadla hnout.
Tak jsem si nějak vsugeroval že některé to neumí a ty co to umí tlačí bez čerpadla polovinu. Ale je fakt že to nemuselo jít jen díky velkému odporu když jsem tlačil celý objem najednou.
protože jsem tu měl jednu- vypadala jak tu dal BT taková s vývody na jedné straně a přívody na druhé. A s tou nešlo bez čerpadla hnout.
Tak jsem si nějak vsugeroval že některé to neumí a ty co to umí tlačí bez čerpadla polovinu. Ale je fakt že to nemuselo jít jen díky velkému odporu když jsem tlačil celý objem najednou.
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
ja si zase vsugeroval ,ze by to mela umat kazda. orsty by to mely umet ,chidravliky rady XY z VZV apod. to umi ,a v kat listech se o tom taky zminuji a konecne je to i principialne mozne. jen nekdy dovoluji omezenou silu na volantu ,pac to dosti namaha cep a hridelku k hvezdici gerotoru.rezis píše:Aha
samozrejme to de ztuha. proto u tech kombajnu pouzili to prepinaci. bez tlaku je v cinosti jen jeden gerotor[vetsi prevod mezi volantem a napravou] a pri tlaku se otevrou soupatka umistene v kanalech propojujicich komurky obou generatoru ,tim se zdvojnosobi objem
tak jak to tesneni k hridelce k volantu. je to obyc gufero nebo nejakej special?
tak ja to nevydrzel a podival se dovnitr. a je tam okrouzek. ale moc sem nedaval pozor
je spravne poradi smerem od volant. tyce :plastovy krouzek - gumovy krouzek - lozisko?
premyslel sem ,jak ji zmensit na polovinu ,ale v tech celnich deskach je nadmiru der. jedine me napadlo ,vyhazet tycky mezi prepinacima pistkama a kulickama a misto perek u pistku dat operne kulicky velikosti asi jako sou na prvnim generatoru. jenze to by porad byla navenek ta stejna dlouha obluda. a zhotovit koncovou desku ,to je na kalice a brusice ,coz je nad moznosti. tak se asi zkusim tuna optat v inzerci.
je spravne poradi smerem od volant. tyce :plastovy krouzek - gumovy krouzek - lozisko?
premyslel sem ,jak ji zmensit na polovinu ,ale v tech celnich deskach je nadmiru der. jedine me napadlo ,vyhazet tycky mezi prepinacima pistkama a kulickama a misto perek u pistku dat operne kulicky velikosti asi jako sou na prvnim generatoru. jenze to by porad byla navenek ta stejna dlouha obluda. a zhotovit koncovou desku ,to je na kalice a brusice ,coz je nad moznosti. tak se asi zkusim tuna optat v inzerci.
DIKY MOC
-
Zdravim,doma se me vali orsta LAGB500,jde na kazdou stranu otocit tak o 30° z neutralni polohy,myslite slo by to predelat na rizeni traktoru Z 72??bastardtraktor píše:Toto je ORSTA s objemem 500 ccm - brutááál
a toto je 160 ccm
to je všechno daleko větší, než to tvoje.
pro použití na malý středně velký domaděl je asi nejlepší tak 40 až 80 ccm
tohle má 80 ccm
- bastardtraktor
mejlik píše: Zdravim,doma se me vali orsta LAGB500,jde na kazdou stranu otocit tak o 30° z neutralni polohy,myslite slo by to predelat na rizeni traktoru Z 72??
Tak to ta ORSTA je nejaká JINÁ, když jde jen o 30 st naobě strany
Někdy si to řidiči předělávali, nekdyto tak bylo seriově.
takže se nazatáčelo točením volantu o několik otáček
ALE
pokavad jsi držel volant jen maličko vychýlený do strany, tak to točilo furt víc a víc až nadoraz.
A podle vychýlení od 2 do těch 30 stupňu to jen hýbalo kolama rychleji či pomaleji.
Na traktorech LIAZ to myslím je takto.
Ale nevím, jak je to uvnitř udělaný
pamatuju se jenom, že nekterý traktory to tak měli
hlavně nakladače - aby nemuseli kroutit volantem celej den jak pitomci
je to asi neco jednoduššího, než orbitový řízení - je to vlastně jen takový lepší ventil , jako na hydrorozvaděči
ooooooooooooo