"Speciální" ventil na štípacích automatech

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
ITS

Re: "Speciální" ventil na štípacích automatech

#16 Nový příspěvek od ITS »

Dobrýýýý. 8)

Jen to vrtání té kostky také nepasuje. Je tak placatá, že nevím, jak se tam kříží ten kanál do odpadu a ten do malé komory válce. Kdyby byla silnější, pak se minou vedle sebe.

Prcek

#17 Nový příspěvek od Prcek »

To vrtání bude hodně záležet, jak mají provedenej ten ventil. Možná byl z pravé strany ještě jeden kanálek vrtanej pod úrovní kanálku s externím zpěťákem. Provedení kostky budu řešit až najdu ten sekvenční ventil.

sekalsemmalo

#18 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

(jak uvedl Artemio)regenerační ventil k rychloposuvu na prázdno,asi se s tím štípat nedá,ale neznám.tenhle rozvadeč to má už v sobě i pozná koncovou polohu podle nárustu tlaku,tak tam odpadaj náký táhla a podobně.https://www.elotechnik.cz/rozvadec-turb ... l-min.html https://www.hydroma.cz/userfiles/SV-040SVA-050_cz.pdf
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

ITS

#19 Nový příspěvek od ITS »

Je to paráda. Tady se člověk stále může učit.

Ventil, který našel kolega Prcek má vícero variant. Je to tady na straně číslo 3 http://old.comatrol.com/attachments/art ... atalog.pdf

Objev kolegy sekalsemmalo mě velmi nadchnul. Jen to schema je naprosto divné. Ale když píší, že to dělá, co to dělá, tak to asi není třeba řešit.

Nic méně tajemství kostky v původním Prckově dotazu stále zůstává. :D

Prcek

#20 Nový příspěvek od Prcek »

sekalsemmalo: zachránil jsi mě od bezesných nocí :potlesk: Nějakej takovejhle ventil jsem přesně hledal :pohar: Jen škoda, že ho nemájí v e-shopu s cenou

ITS: Tajemství kostky je asi vyřešeno. Tím ventilem (poslední na třetí stránce VDP 06/4201 z tvého odkazu) se to dá krásně realizovat. Ten přesně pasuje do mého schématu. Oproti té kostce asi nevychází 2 komory, ale to už mi je jedno. Škoda jen, že má celkem malý průtok, pak už celkem roste ztrátový tlak. Od té hydromy ten SVA-050, to je celé hotové.

Myslím si, že tohle pomůže více lidem k vylepšení štípačky.

sekalsemmalo

#21 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

tak díky Prcku,to jsem tedka mezi hydraulikářema vyrostl......ale jak ted celej proces automatizovat?přitom moc neutratit?

Prcek

#22 Nový příspěvek od Prcek »

No jsou dvě varianty. Buď se použije elektrorozvaděč, pár relátek a dva koncáčky na pístnici a nebo klasický páčkový rozvaděč a systém táhel propojený s pístnicí. Takhle to je na tom automatu. Jako spuštění štípacího cyklu zmáčkneš buď tlačítko, anebo pohneš s nějakou páčkou. To už tak složitý nebude.

Prcek

#23 Nový příspěvek od Prcek »

Tak jen pro informaci. Poptával jsem ten ventil SVA-050 u Hydromy a docela jsem koukal. Čekal jsem víc, ale tolik ne. SVA-050 je za 20.494 Kč a SVA-200(náhrada za SVA-120) za 41.316 Kč. Naštěstí se asi od tohodle zapojení asi odkloníme. Bude nám asi stačit klasické zapojení.

sekalsemmalo

#24 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

to je děsná cena.když tam budeš mít elektrorozvaděč s koncákama,tak tam tuhle jednosměrnou parádičku nemusíš mít.neměla by smysl.dorazem si nastavíš kam chceš,aby se ti pístnice vracela.pro automatizaci ideální řešení. a podumej ještě nad tím tandemovým čerpadlem s různejma objemama a silovým zapojením.to pak nebude zdržovat.

Prcek

#25 Nový příspěvek od Prcek »

Jak jsem psal, máme připravený čerpadlo 2x40l při 1500ot. Zatím to budeme stavět na tomto a pak se uvidí. Dyžtak se nějaký přidá a přepojí se to. takovéhle úpravy se dají už dělat za chodu, hlavně aby byla konstrukce. Pístnici máme 95/63/770 tak podle orientačních výpočtu bude štípací cyklus 8,25/4,7 s. Pokud by jsme použili to přepínání diference/normál, tak by rychlost byla 3,6/4,7 s. Teda jestli jsem počítal správně.
Jinak v sobotu jsme byli s tátou okouknout další automat RSAS 480 (česká výroba z Osové Bitýšky) tak tam je taky ventil na automatické přepínání rychlosti/síla (diference/normál) a dokonce jsem ho i našel. Je to VRSP http://www.oleodinamicamarchesini.com/p ... prodID=117. Ventily od týhle značky prodává Hydrolider, takže sehnat by asi šel. Jinak na Ebay je za 3600 Kč, takže to je daleko lepší cena.

ITS

#26 Nový příspěvek od ITS »

Děkuji za další přínosné pokračování seriálu " Prcek a tajemná kostka na štípačce ".
Po půlhodinovém zkoumání schématu jsem nedošel na princip funkce. Ono je problém takovou věc luštit, když se používají ty zjednodušené symboly. I tak tahle kostka není úplně totožná s tou na prvních fotografiích. Mám o čem přemýšlet.
Jinak Marchesini prodává Hydocom a mám slíbenou nabídku. Tak jak bude, tak to sem dám.

Ještě bych chtěl říci, že trápit se tou rekuperací u automatů s řezáním na špalkovou délku je asi blbost. Vždyť píst jde do záběru skoro okamžitě a odpor dřeva je docela stejný. Spíše bych pořešil o dost vyšší rychlost zpětného chodu. On ten ventil je na ty průtoky, které uvádějí dosti malý a bude vyžadovat větší příkon stroje, než by bylo potřeba. O málo, ale je to brzda.

To samozřejmě plácám od stolu a ne od štípačky :)

ITS

#27 Nový příspěvek od ITS »

Tak dá se objednat. Bohužel klasicky 6 týdnů dodací lhůta. Cena - dali mně cenu na ten 1/2" - cca 2500,-Kč. To odhaduji, protože to psali na naši firmu a tam jsou nějaké slevy.

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“