Prosím o pomoc ,za boha nejde hydraulika ukt

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Vašek 298

Re: Prosím o pomoc ,za boha nejde hydraulika ukt

#16 Nový příspěvek od Vašek 298 »

tezko soudit, tady je uplne primitivni system to cerpadlo je ponoreny v oleji,, od cerpadla jde hadice na rozvadec 3pakovy.. a kdyz to vezmu od vasich moznosti tak cerpadlo se netoci no: kdyz vytocim privod od cerpadla co de do rozvadece tak tece ale malo , sani je vporadku nekolikrat cisteny, zkontrolovany,, kdyz vezmu dalsi moznost : "neprotlaci olej k rozvadeci : dal sem privod cerpadla primo na rampovac predni a cekal sem co me zabije a ani to stim neprdlo , pritom ten by mel vystrelit pri takovych prdach okamzite.. , Dalsi moznost propousti rozvadec : Vymeneny za novy repasovany stejne priznaky beze zmeny, dalsi : pojistny ventil na cerpadle? byl venku kapal sem na nej benzin drzi neutika.. ( ale zkusim taktez vymenit jedina vec ktera nebyla jeste vymenena.... Dalsi ohnute valce to je co presneji? Nechapu proc mi to nechce tlacit... Vsechno je cisty pruchodny.. Filtry vycisteny horni vicko sem nechal otevreny u magnetickyho sroubu a nechal s filtrem k lepsi pruchodnosti oleje.. Jediny co me napada jeste tak magnetickej sroub dat ven a dat jen filtr aby to melo maximalni moznou pruchodnost ten olej jinak uz fakt nevim...

Jan Karlik

#17 Nový příspěvek od Jan Karlik »

Sázím na ten redučák, pokud se to čerpadlo při zatížení z nějakého důvodu nezastaví. :)

ITS

#18 Nový příspěvek od ITS »

Fakticky hadice od čerpadla napřímo s ničím nepohla ???????

Pak je to čerpadlo a hadice od něj. Pokud by málo nasávalo, pak to tlak má také.- tedy sání to neni
Prasklina otevíraná tlakem to není - to by čerpadlo naprázdno do kýblu valilo jako divé. ale musel by jsi spočítat litry
To čerpadlo se točí jen třením - spojka je protočená, nebo je tam skrytá odbočka. o které nevíš.
Rozvaděč to (zatím) není.

Franta.cz

#19 Nový příspěvek od Franta.cz »

Franta.cz píše:
Vašek 298 píše:u rozvaděče když tam bylo starý čerpadlo a vytočil se motor tak tlak byl 30 a jak se dalo to repasovaný (údajně),tak to netlačilo nic
4 možnosti.
1 Něco je převodovce a pákou v levo se nezapne hřídel co pohání čerpadlo.Pozor pokud máš 2 rychlosti vývodového hřídele musí být aspoň jedna zařazená.
2. Mezi pastorkem a čerpadlem ve víku je převod už se mě taky stalo že to prasklo.
3 čerpadlo je špatný
4 špatnej pojistnej ventil, kterej propouští olej zpátky do skříně.
Zapoměl jsem bod
5 záslepka ve víku je špatná.

Hrnecek

#20 Nový příspěvek od Hrnecek »

Me tohle vzdycky delal bud pojistovak v rozvadeci nebo magnetickej filtr dole ve skrini rozvodovky... Vic neporadim :(
Lesoplundra všeobecná

Ňuňánek s Kvidem

mirec520

#21 Nový příspěvek od mirec520 »

Pozri v tom magnetickou filtry ten kovový klobucik,je s takou pruzinou ak ste ho otočili naopak tak ti nepojde ani za boha,tiež som sa s tým natrapil, skús toto iné má nenapada
LKT 81T
LARIX 3T

lukisek 099

#22 Nový příspěvek od lukisek 099 »

stalo se mi při výměně čerpadla že sem zapoměl dotáhnout klíčem jeden průtokáč a tuším že na čerpadle jen sem tam našrouboval rukou ale nedotáh :red: . hodily sme to na traktor a jak píšeš prostě nic se nedělo musel jsem to opět rozkuchat a natlakoval jsem to jen vzduchem a čekal co bude a zrovna u toho prutokáče to sičelo tak závada jasná dotáh sem to nasadil zpět a najednou to šlape doted. njn tose pospíchalo at už to je a honem ven stím a najednou nic ajen taková prkotina na kterou člověk zapomene nebo muto vypadne z hlavy.

ještě jedna varianta ale toby něco aspon dělalo ale esi jenové čerpadlo a nešloto hned po výměně tak to stím nesouvisí ale stalo senám že prasklo čerpadlo má jedno slabé místo a vtom to bylo ruplé ale ono prasklo při nějakém přetížení zřejmě.

Radek ZX10R

#23 Nový příspěvek od Radek ZX10R »

Estě bych vyzkoušel 1bod co psal franta.Jestli se to čerpadlo vůbec zapína,psal si,že ste měli víko pře.dole.Tak jestli při zpětný montaži tam dobře zapadla vydlička na řazeni nahonu540-1000.Tato situace se stala mě,a než se nato přišlo,tak sem taky vyměnil pomalu pul traktoru.Tot jen takovy poznatek co se stal mě.

Michal Jankovic
Kontaktovat uživatele:

#24 Nový příspěvek od Michal Jankovic »

Franta.cz píše:
Vašek 298 píše:u rozvaděče když tam bylo starý čerpadlo a vytočil se motor tak tlak byl 30 a jak se dalo to repasovaný (údajně),tak to netlačilo nic
4 možnosti.
1 Něco je převodovce a pákou v levo se nezapne hřídel co pohání čerpadlo.Pozor pokud máš 2 rychlosti vývodového hřídele musí být aspoň jedna zařazená.
2. Mezi pastorkem a čerpadlem ve víku je převod už se mě taky stalo že to prasklo.
3 čerpadlo je špatný
4 špatnej pojistnej ventil, kterej propouští olej zpátky do skříně.
Já osobně bych sázel na zařazení čerpadla levou pákou protože je tam nekolik pozic, a to pouze vývodový hřídel, neutrál, vývod + hydraulika a závislé otáčky vývodového hřídele.

další možnost je ta sundej výko hydrauliky sepni čerpadlo a koukni jestli a jak bude tlačit olej tou trubkou v bloku rozvodovky.

Jinak zubovkou bys neměl otočit rukou
Zetor 8145 s TUN 40 a Zetor 7045 s TUN 40

Franta.cz

#25 Nový příspěvek od Franta.cz »

Michal Jankovic píše: Já osobně bych sázel na zařazení čerpadla levou pákou protože je tam nekolik pozic, a to pouze vývodový hřídel, neutrál, vývod + hydraulika a závislé otáčky vývodového hřídele.

další možnost je ta sundej výko hydrauliky sepni čerpadlo a koukni jestli a jak bude tlačit olej tou trubkou v bloku rozvodovky.
Snad s tím nejezdí první den tak ví jak zapnout čerpadlo.Zatím co přepínání otáček se na lesáky spíš nedávalo a pokud ano málo kdo s tím pracuje.
Tu trubku tam vůbec nemá a nechápu kde by se mu v traktoru vzalo víko hydrauliky :-/

Vašek 298

#26 Nový příspěvek od Vašek 298 »

tak ventil u čerpadla to taky není dali sme novej a taky nic a ta vidlička by to taky neměla bejt protože se to točí všechno akorát se zdá jak kdyby to točilo málo a né těch 540 otáček

Děd

#27 Nový příspěvek od Děd »

Podívej se jestli máš těsnění u průtokáčů.Taky jsem to řešil a při výměně čerpadla vypadlo těsnění mezi čerpadlem a trubkou k redučáku.

Franta.cz

#28 Nový příspěvek od Franta.cz »

Vašek 298 píše:tak ventil u čerpadla to taky není dali sme novej
Né novej, na zkoušečku a odtlakovat kdy otvírá
Obrázek

Vzhledem k tomu co napsal Michal Jankovic máš toho mechanika z JZD?Jestli Ti doopravdy neotevřel tu záslepku ve víku do skříně.

Jan Karlik

#29 Nový příspěvek od Jan Karlik »

Tak čím to bylo? Já chci být taky chytřejší. :)

Marek 6945
Kontaktovat uživatele:

#30 Nový příspěvek od Marek 6945 »

Ja su takeee zvedavee :)

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“