Problem so servom

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
robopiny

Problem so servom

#1 Nový příspěvek od robopiny »

Zdravím vás .Chcel by som vás poprosiť o pomoc . Spravil som si na zetor super 50 servo . Nápravu mam s PV3S časom bude aj predný náhon , čerpadlo mam s liazky a k tomu orbitrol. Problém je v tom keď otočím volantom len o 5cm , nápravu mi to vytočí až na doraz aj do jednej aj do druhej strany to iste . Jedny mi vravia že by to chcelo vyčisti orstu alebo že je malý piest. Piest mam 50 cm a hrúbka 5 cm. Poraďte prosím čim to môže byť . Vopred ďakujem.

peny

Re: Problem so servom

#2 Nový příspěvek od peny »

aky mas orbitrol? myslim obsah na jedno otocenie, tie rozmery piesta si ako myslel? uved dlzku vysuvu, priemer piestnej tyce a vnutorny prriemer valca, cerpadlo ma aky tlak a kolko l/min?

bez tychto informacii sa da tazko radit

snapi

#3 Nový příspěvek od snapi »

robopiny píše:Zdravím vás .Chcel by som vás poprosiť o pomoc . Spravil som si na zetor super 50 servo . Nápravu mam s PV3S časom bude aj predný náhon , čerpadlo mam s liazky a k tomu orbitrol. Problém je v tom keď otočím volantom len o 5cm , nápravu mi to vytočí až na doraz aj do jednej aj do druhej strany to iste . Jedny mi vravia že by to chcelo vyčisti orstu alebo že je malý piest. Piest mam 50 cm a hrúbka 5 cm. Poraďte prosím čim to môže byť . Vopred ďakujem.
Mal som ten isty problem. Rozobral som orbitrol a zistil som ze bol zle poskladany. Su tam Take znacky na strede aj na okraji a tie musia ist k sebe ked to skladas.

robopiny

#4 Nový příspěvek od robopiny »

Tak som trošku polúštil na tom nečitateľnom štítku . Je to Orsta - 16Mpa . Piest mam vysunutý na polovicu a stade robí do obidvoch strán po 20 cm. Hrúbka tyče je 22mm a vnútorný priemer piestu je 42mm . Čerpadlo mam s Liazu neviem aký ma tlak .

robopiny

#5 Nový příspěvek od robopiny »

robopiny píše:Tak som trošku polúštil na tom nečitateľnom štítku . Je to Orsta - 16Mpa . Na štitku na spodku Orsty je : LAGB 500 a TGI 37844 . Na štitku hlavice su čisla : LVP - 05-1 , HNN - 012-047 . Piest mam vysunutý na polovicu a stade robí do obidvoch strán po 20 cm. Hrúbka tyče je 22mm a vnútorný priemer piestu je 42mm . Čerpadlo mam s Liazu neviem aký ma tlak .

Radek ZX10R

#6 Nový příspěvek od Radek ZX10R »

Stimhle by ti poradil jiří SBS,ten se vtom vyzna.A ma tu i někde vlakno,kde všechno popisuje co a jak sčim ma fungovat.

snapi

#7 Nový příspěvek od snapi »

robopiny píše:Tak som trošku polúštil na tom nečitateľnom štítku . Je to Orsta - 16Mpa . Piest mam vysunutý na polovicu a stade robí do obidvoch strán po 20 cm. Hrúbka tyče je 22mm a vnútorný priemer piestu je 42mm . Čerpadlo mam s Liazu neviem aký ma tlak .
Daj fotku orbitrolu.

robopiny

#8 Nový příspěvek od robopiny »

Toto je moja orsta . Asi je to typ : ORSTA - LAGB 500 , to znamená že ma 500 litrov prietok ? Že vraj sa používali do Š-180 alebo LKT .
Přílohy
DSCN0992.JPG
DSCN0988.JPG

peny

#9 Nový příspěvek od peny »

500ml / otacku, orbitrol je na ten piest velky, to nebude spolu fungovat nikdy

snapi

#10 Nový příspěvek od snapi »

robopiny píše:Toto je moja orsta . Asi je to typ : ORSTA - LAGB 500 , to znamená že ma 500 litrov prietok ? Že vraj sa používali do Š-180 alebo LKT .
Na taký piestik max. 80 ka.

robopiny

#11 Nový příspěvek od robopiny »

Takže by mi stačilo vymeniť piest za väčší ? Alebo predať a kúpiť novy orbitrol ?

snapi

#12 Nový příspěvek od snapi »

robopiny píše:Takže by mi stačilo vymeniť piest za väčší ? Alebo predať a kúpiť novy orbitrol ?
V podstate ano ale bude asi velmi velky. Radsej predaj a kup mensi orbitrol.
Ja som mal 160ku a isiel mi rychlo volant. Piest mam 5cm hrubka a vysuv 25 cm. Rozhodol som sa ze dam zbrusit s orbitrolu a podarilo sa. Teras mam z neho 80ku.
Inac najlepsie ti poradi ces SZ Terablick aj mne poradil. ;-) 8)

robopiny

#13 Nový příspěvek od robopiny »

Snapi mohol by si mi to vysvetliť bližšie ako si ten orbitrol zbrúsil na menši . Aj ma napadlo či by sa nedala vymeniť dolna časť s menšieho .Ale či by to hungovalo a kde ho zohnať neviem .

snapi

#14 Nový příspěvek od snapi »

Toto oznacene som dal zbrusit na 13 mm. Lenze ja mal to hrube 26mm a to mi to brusil cely den na masine. Ked to rozoberies tak uvidis. Su tam tri kusy s ktoreho treba ubrat.
Pre teba najjednoduchsie by bolo predat a kupit nove. :ano:
Přílohy
DSCN0992.JPG

jiriSBS

#15 Nový příspěvek od jiriSBS »

Pro robopiny,
-tato velikost orsty je nevhodná,na velikost tohoto traktoru tak 80-125
-kostka je také nevhodná pro vysoké tlaky jak pracovní 12 MPa a rázový 16 MPa
-ale tvůj problém je pravděpodobně v montáží orsty k hřídelí volantu, na hřídel orsty je vyvíjen axiální nebo radiální tlak ,který tlačí na šoupátko a to zůstane otevřené a nevrací se samo do neutrální polohy.
tento problém popisují na vlákně Montáž a použití orbitrolu- orsta na MT a TK-doporučují přečíst.

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“