Prosím o pomoc ,za boha nejde hydraulika ukt
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Prosím o pomoc ,za boha nejde hydraulika ukt
Zdravím, přestala jít hydraulika na 7245 ukt,vyměnili sme starý hadice,čerpadlo (několik),rozvaděč,filtr na magn.filtru a nemůžem už přijít na to proč to nejde.Prostě tam nejde tlak nebo jde ale strašně málo,rampovač se otevře tak o 1 cm max.Před tím sme přes víko dávali kameny do převodovky protože dva byli vypadený a strarej olej sme vypouštěli.Asi tak šestkrát sme to čerpadlo měli dole a za boha nemůžem najít závadu ,mechanik už si s tím neví rady
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím o pomoc ,za boha nejde hydraulika ukt
Nemate zajebane necim sani cerpadla??
-
Tak takové poruchy miluju. To jsme taky kdysi řešili a nakonec to byla střihlá gumka v redučáku a ten odstřižek držel otevřené šoupátko a tlak se vracel hned do převodovky. Taková blbost, ale přijít na to Tak ať se ti to podaří odstranit.
to sme meli rozdělaný a je to čistý ,nikde nic prasklýho není,ventil u čerpadla nepropouští
-
A točí se to čerpadlo?
točí kupovali sme prvně repasovaný,který šlo otočit rukou když sme to měli rozebraný to se zdálo bejt na nic,starý sme nemohli umotat až sykovkama, tak sme jeli pro nový český a stejně nic
-
No já jsem měl na mysli spíš něco před čerpadlem...
Kolik jste naměřily tlak u víka.Jakej na rozvaděči?
u rozvaděče když tam bylo starý čerpadlo a vytočil se motor tak tlak byl 30 a jak se dalo to repasovaný (údajně),tak to netlačilo nic.Ještě tam má bejt nějaká kostka v kabině ale ta je pryč ,hadice z čerpadla jdou přímo do rozvaděče.Nejsem odborník ,měli sme tady dobrýho mechanika,tak tlumočím to co sem pochytil.
Podle tohohle usuzuju, že se jedná o Třeboňskou nástavbu s třísekčním rozvaděčem?Jedna sekce dozadu na štít dvě na rampovač?Vašek 298 píše:u rozvaděče když tam bylo starý čerpadlo a vytočil se motor tak tlak byl 30 a jak se dalo to repasovaný (údajně),tak to netlačilo nic.Ještě tam má bejt nějaká kostka v kabině ale ta je pryč ,hadice z čerpadla jdou přímo do rozvaděče.Nejsem odborník ,měli sme tady dobrýho mechanika,tak tlumočím to co sem pochytil.
jestli máte na mysli hřídel tak ta by neměla bejt zničená protože naviják v zadu jde
jasně třípákovej rozvaděč a třeboňská nástavba
Těžko soudit, UKT neznám, ale
1) čerpadlo se netočí
2) čerpadlo ti nenasaje olej
3) neprotlačí olej k rozvaděči - ale to by ti už pravděpodobně odešlo nebo odešlo něco jiného (prasklá trubka - hadice - mezi čerpadlem a rozvaděčem)
4) propouští rozvaděč
5) propouští pojistný ventil
6) nějaká nespecifikovaná závada mezi rozvaděčem a válci
7) ohnuté válce
Zkoušel jsi připojit na hadice něco jiného jestli to chodí?
Pojistný ventil jste vyměnili? nebo zkoušeli?
1) čerpadlo se netočí
2) čerpadlo ti nenasaje olej
3) neprotlačí olej k rozvaděči - ale to by ti už pravděpodobně odešlo nebo odešlo něco jiného (prasklá trubka - hadice - mezi čerpadlem a rozvaděčem)
4) propouští rozvaděč
5) propouští pojistný ventil
6) nějaká nespecifikovaná závada mezi rozvaděčem a válci
7) ohnuté válce
Zkoušel jsi připojit na hadice něco jiného jestli to chodí?
Pojistný ventil jste vyměnili? nebo zkoušeli?
Naposledy upravil(a) Veselda dne pon dub 28, 2014 4:25 pm, celkem upraveno 1 x.
Majitel stavebnice značky "ZETOR" - model Z3011 - M1:1 ( viewtopic.php?f=32&t=43465 )
OSEVAN S03-060 (viewtopic.php?f=7&t=57185&p=821538#p821538)
ISEKI TA235
OSEVAN S03-060 (viewtopic.php?f=7&t=57185&p=821538#p821538)
ISEKI TA235
4 možnosti.Vašek 298 píše:u rozvaděče když tam bylo starý čerpadlo a vytočil se motor tak tlak byl 30 a jak se dalo to repasovaný (údajně),tak to netlačilo nic
1 Něco je převodovce a pákou v levo se nezapne hřídel co pohání čerpadlo.Pozor pokud máš 2 rychlosti vývodového hřídele musí být aspoň jedna zařazená.
2. Mezi pastorkem a čerpadlem ve víku je převod už se mě taky stalo že to prasklo.
3 čerpadlo je špatný
4 špatnej pojistnej ventil, kterej propouští olej zpátky do skříně.
Pokud jde hadice z čerpadla rovnou do rozvaděče, pak je nejsnazší problém nejprve rozpůlit. Tedy zkusit hadici od čerpadla do kýblu, jestli tlačí. Prstem přicpat stačí. Pokud tlačí. tak dát do kýblu vracečku z rozvaděče a ta by měla přestat téct, když zapnu nějakou sekci.