Písty otoče
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Písty otoče
Ahoj kluci,poraďte mi někdo,co s tím? Spadl mi řetěz na otoči a tím se zatlačil píst 1 a druhý zůstal stát. Jak se ten první dotlačil,tak z něho na boku,co je snad nějaký přepouštěcí ventil,či co,vystříkl olej a nejsem schopen to dát do cajku! Povolil jsem páku otoče a píst volně přetáhl,aby byl ve středu,to samé jsem udělal i s tím druhým,potom jsem dal řetěz! Vše vlastně bylo dle mého vpořádku! Ale jakmile začnu úpoužívat otoč,vycáká mě všechen olej přes ten boční ventil,či co to je ven! Říkám ventil,ale přesnou funkci nevím. Je našroubovaný na obou pístech jako z vnitřní strany siloválců,ale má na sobě ještě závit! Vzhledem k tomu,že jsou tyto ventily naproti sobě,nejsem si jistý,jestli třeba nebyly propojené nějakou hadičkou mezi sebou? Můj mazel je rok výroby 1966 a otoč je poháněná tím malým čerpadlem co je vpředu. A potřebuju dělat na stavbě,tak mě to teď brzdí! Díky za radu. Pepino
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Písty otoče
No, běloruse přeci,spletl jsem blbec kam to patří!
Vůbec jsem se k těmto strojům nikdy nedostal, jen z dálky. Takže si myslím, že je to Bělorus s řetězovou otočí. Písty jsou asi jednočinné ze strany pístní tyče. Zadní strana musí být odvětraná a základní rozumné řešení je propojit oba písty na zadku hadicí, aby se tam neprášilo a aby si přefukovaly "mastný vzduch". Takže ty tvoje šrouby jsou asi hadicová šroubení - pozůstatek po tom propoji. Hlavní tvůj problém je, že ti v pístech odešly manžety. Proto také spadl řetěz. Povolilo předpětí - jinak dělané nějakým jednosměrným škrťákem - a řetěz se uvolnil. A teď, když ho máš nasazený, tak točíš, ale olej se tlačí za manžety dozadu a teče těmi šroubeními ven. Dokud tam byla hadice, tak se přeléval uvnitř a až ho tam bylo plno, tak se opřel do té hadice provozním tlakem otoče a vystřelil ji. Ta hadice tam totiž stačí jen slabá, tam tlak není - když ty manžety drží. Teoreticky by ta hadice mohla mít T-kus a propoj do nádrže. Možná to tam je upadlé.
Tolik rada amatéra pro rozhýbání diskuse.
Tolik rada amatéra pro rozhýbání diskuse.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Fotka za 100 slov, neviem ale stary aj novy typ bielorusa ma tam privedeny tlak od hlavneho cerpadla, ten sposobi to ze oba piesty sa zasunu a naspanuju retaz...res naspanuju ju pri praci stroja kedy nejaky z piestou ide na doraz a stupne tlak v hlavnom potrubi na max co je nastaveny na poistnom ventile rozvadzaca (v navode pisu o vylozniku), Kedze v oboch piestoch je tlak rovnaky aj sila ktora posobi, privedenim tlaky do jedneho z piestov z opacnej strany dojde k otacaniu ramena. v kazdom pripade retaz pada ako bolo povedane pri netesnosti piestov (ak stroj odstavime na cas dojde k samovolnemu pohybu ramena a vytiahnutiu jedneho z piestov). Chce to foto.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Výborně kluci,makám na tom! Tak po důkladné obhlídce celého spodku jsem zjistil více věcí. Celá otoč je usazena ve sloupku na ložiskách,ale to víte. Zespodu je velká převlečná matka,která drží rameno a zároveň má funkci na vymezení vůle celé otoče. Mám na ní strhnutý závit a taky řetěz už byl vytahaný a popraskáné kroužky na těch čípcích. Tím se nasbíraly vůle a řetěz spadl,tím jak jsem úplně stlačil píst,tak to pčouklo! Vyměním manžety a dnes jsem koupil nový řetěz! Sehnal jsem zdroj na náhradní díly! Řetěz 500.-Kč pozítří budu mít seznam,co vše je k mání! Jinak budu muset dole vymezit vůle a svařit tu matku napevno,je z ní ovál! Podotýkám,že ne ode mne! Tím jak se to nedotahovalo,tak se to vydrbalo celé! Jinak mi vše chodí perfektně! Stavím a dávám dohromady mašinku. Je to nápor. Moooc vám děkuju. Dám sem fotku,jak přijde holka,jsem nato antitalent! Pepino
Pro ITS,jsi dobrej,máš ohromnej přehled. Já už to z průmky pomalu zapomněl!
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Retaz by mal pasovat z domiešavaca betonu.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Ahoj,nepasuje! Má trochu větší rozteče!
Já už se kdysi také nachytal. Existuje řetěz 1 palec a řetěz metrický 25mm. Pak je rozeznej.peppino píše:Ahoj,nepasuje! Má trochu větší rozteče!
PS: Ó díky Peppino. Mám ty stroje rád a závidím průmyslovákům jejich vzdělání. Jsem jen gymnazista s hudební výchovou.