Hydromotor
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: Hydromotor
tak ten z toho rypadla by asi odpovidal.. elektromotor ma 10 kw a 965 ot/min, tak mi to vychazi radove asi 100 Nm.. prevodovka mi prijde hovadska, jestli je tenhle elektromotor jeji maximum, kdo vi.. kdyby nekoho zajimalo, ma ji tu uzivatel "picus78" na fotkach na pohon navijaku. Otazkou tedy je, kolik ta spajzka ma treba rezervu.. zas aby mi za rok nezachrastila, takovou praci nemam rad dodatecne neco predelavat.. ;) porad nad tim uvazuju a premyslim..co by bylo nejlepsi zvolit za pohon..
Ještě máš jednu pomůcku. Průměr výstupní hřídele musí odpovídat maximálnímu výstupnímu kroutícímu momentu. A to je u všech převodovek stejné. Všechny totiž kreslili opravdoví konstruktéři a ne my amatéři. Tak si najdi nějaký katalog - třeba ten TOS Znojmo - a tam najdi něco podobného se stejným průměrem na výstupu a hned uvidíš kam až...
Jo a nezapomínej na to, že to souvisí s otáčkama, takže když to jede pomalu, utáhne to víc, než rychle.
rychlost bych splnoval, predstavoval bych si vystupni otacky tak max do 3/s, orientacne..