Jak hnat olejove cerpadlo na motoru z Avie
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
- Martuch.rs
Jak hnat olejove cerpadlo na motoru z Avie
Menim motor v mem traktoru za turbovou avku a nevim jak upravit stavajici remenici a pridelat k ni retezku na pohon cerpadla. Jinak me napada ji nechat udelat novou.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak hnat olejove cerpadlo na motoru z Avie
Rozhodne by som retaz nedaval staci remen....
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Rozhodne dat spravit novú remenicu a na remenAtlan píše:Rozhodne by som retaz nedaval staci remen....
- super 50 sk
to asi tazkoAtlan píše:Rozhodne by som retaz nedaval staci remen....
Nechapem prečo nestači remen?Ja som mal za traktorom hydraulicku štiepačku a čerpadlo hnal jeden 13 klinak a štiepal som na tom pokrutene,hrčate borovice a ten klinak nešmykal Takže ked da dve 13ky alebo jednu 17ku tak to bohate stači... :)a ešte by som rad videl tu retaz ,ked tomu motoru vytneš tak3000 otačok,no asi by som sa aj relativne bal prebehnut okolo toho traktora...
- Martuch.rs
Klasicky klinak opravdu nestaci ted jsem mel cerpadlo 20 litru a klinak jsem musel predelat na zubaty remen jak se dava na rozvody a celkem to slo ale ted davam cerpadlo o max prikonu 28kw a to remen nevezme. proto chci dat retez a bude klid. proti klice na primo my to nevzchazi a navic musim jit malinko do rychla
A nebojiš sa tej retaze ,že ju niekde rozdrapi?predsa aj ked je v motoroch na rozvodoch ale je stale v oleji, alebo ju planuješ neako okrytovat a primazavat?
- zetorak jirka
Taky se my tam ten řetěz nezamlouvá, a taky bych ho tam teda nedal, řemeny to zvládaj v pohodě, muj nakladač (bagrák)už známí stroj, je poháněnej taky avijej, a celá hydraulika, což je čerpadlo z UNHZ750na hydrauliku jako takovou a druhé ze 160tky zetora(hydraulika) na řízení (kloubák), to vše honěj na stuplované řemenici na klice tří řemínky stejné jako jsou na avii na kompresor, tudiš nějaký desítky řemeny. nakladač zvedá s přehledem 1,5 tuny a do toho zatáčí. řemeny jsem poprve měnil po dvou letech každodeního provozu.
- super 50 sk
kazde cerpadlo potrebuje urcity prikon v KW to znamena napriklad 7,5 kw 3remene 17mmsiroke pri remenici z priemerom 100mm su na to tabulky ,ak to niekomu funguje na kinak je to preto ze cerpadlo ma malu litraz a ventil je nastaveny na maly tlak piesty maju velky priemer je to ale pomale a spotreba nafty je neumerne vysoka oproti vykonu uz to tu niekto pisal o nakladacoch ze sa im dymi z remenov ked naberie plnu lyzicu ja sa budem snazit dat cerpadlo napriamo pred motor
- Martuch.rs
Vym taky jsem byl odpurce tehle retizku ale zase na druhou stranu vis co vydrzi retez na motorce a nikdy se my nestalo ze praskl a to jsou mnohem vetsi vykony. uvydim kolik budu mit pred klikou mista.
- super 50 sk
tiez som jazdil motocros ale retaz musela byt japonska ta CeZeta stoji za h...o
- zetorak jirka
Máš pravdu , dá se to spočítat podle tabulek a pak je to správně a mělo by to fungovat, ale kdo dělá trakturek doma na koleně a z toho co dům dá, tak jdou všechny výpočty stranou a dělá se to podle odskoušených metod, a koukal bys co všechno funguje aniž by odpovídalo výpočtům. nejjednodužší a nejjistější verze je jak říkáš ,čerpadlo před kliku( před řemenici) na přímo, i když tam má čerpadlo dost fofry (hodně otaček) ale ostrůvky tak fungujou taky.super 50 sk píše:kazde cerpadlo potrebuje urcity prikon v KW to znamena napriklad 7,5 kw 3remene 17mmsiroke pri remenici z priemerom 100mm su na to tabulky ,ak to niekomu funguje na kinak je to preto ze cerpadlo ma malu litraz a ventil je nastaveny na maly tlak piesty maju velky priemer je to ale pomale a spotreba nafty je neumerne vysoka oproti vykonu uz to tu niekto pisal o nakladacoch ze sa im dymi z remenov ked naberie plnu lyzicu ja sa budem snazit dat cerpadlo napriamo pred motor
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Hej len ta retaz na motorke nema take otacky a po kazdom preteku sa cisti a maze, a to nieje vec ktoru by som chcel na traktore robit, remene su bezudrzbove a tiche. Ale jasne nevedel som ze pojde o take vykony pre cerpadlo a ak to inak nejde tak len retaz.Martuch.rs píše:Vym taky jsem byl odpurce tehle retizku ale zase na druhou stranu vis co vydrzi retez na motorce a nikdy se my nestalo ze praskl a to jsou mnohem vetsi vykony. uvydim kolik budu mit pred klikou mista.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Martuch.rs
Tak se uvidi kolik tam bude mista,ted my kamarad dela remenici.Treba to dam proti klice.
- Martuch.rs
Jake ma max otacky avia turbo ta starsi?