kdo pozná rozvaděč

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
zefram.c

kdo pozná rozvaděč

#1 Nový příspěvek od zefram.c »

Zdravím, poznáte někdo tenhle rozvaděč?

http://s14.postimage.org/whww661gx/Sn_mek_001.jpg

Mám dva a nejsem si jistej zapojením.

pirat
Kontaktovat uživatele:

Re: kdo pozná rozvaděč

#2 Nový příspěvek od pirat »

abych nezakladal nove tema takmam doma rozvadec hydrocontrol typ 010/3 a potreboval bych vedet jeho prutok a tlak koupil jsem ho s traktorem a potreboval bych ho vymenit za druhy za 4 cestny elektricky ovladany ale se stejnyma parametrama jako mel tento dokazete nekdo poradit je to asi nejaky starsi typ a nedokazu ho na internetu najit

pirat
Kontaktovat uživatele:

#3 Nový příspěvek od pirat »

chtel bych se zeptat to co je na fotce oznacene zelene tomu rozumim ale na co tam je ta odbocka s rychlospojkou oznacena červeně ???Obrázek

Martin90

#4 Nový příspěvek od Martin90 »

pirat píše:chtel bych se zeptat to co je na fotce oznacene zelene tomu rozumim ale na co tam je ta odbocka s rychlospojkou oznacena červeně ???
No pokud ten filtr je tlakový a je přes něj přiveden tlak do rozvaděče, tak potom by to koleno na druhé straně u té "červené" rychlospojky měl být odpad to skříně a ta "červená" rychlospojka by s ním mohla být také spojena, zkus tu rychlospojku vytočit a fouknout dovnitř, jestli je ten její výstup spojen s tím kolínkem pod.
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

pirat
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od pirat »

Martin90 píše:
pirat píše:chtel bych se zeptat to co je na fotce oznacene zelene tomu rozumim ale na co tam je ta odbocka s rychlospojkou oznacena červeně ???
No pokud ten filtr je tlakový a je přes něj přiveden tlak do rozvaděče, tak potom by to koleno na druhé straně u té "červené" rychlospojky měl být odpad to skříně a ta "červená" rychlospojka by s ním mohla být také spojena, zkus tu rychlospojku vytočit a fouknout dovnitř, jestli je ten její výstup spojen s tím kolínkem pod.
nn ten filtr je na odpadu z rozvadece

Martin90

#6 Nový příspěvek od Martin90 »

pirat píše:nn ten filtr je na odpadu z rozvadece
No myslím, že to bude spojené s jedním z těch přívodů do rozvaděče, když do té rychlospojky foukneš, tak to zjistíš, jak to je, protože aby to bylo spojené s tlakem mi přijde jako nesmysl.

pirat
Kontaktovat uživatele:

#7 Nový příspěvek od pirat »

i kdyz by to bylo spojene tak jaky tam ma smysl ta odbocka s rychospojkou ???

Martin90

#8 Nový příspěvek od Martin90 »

pirat píše:i kdyz by to bylo spojene tak jaky tam ma smysl ta odbocka s rychospojkou ???
No pokud by byla spojená s odpadem, tak by se dala použít třeba pro rotační hydromotor, že by si nemohl poplést směr, buď by si pouštěl tlak do hydromotoru a ten by se točil jedním (správným směrem) a vratka z hydromotoru by šla volně bez omezení do odpadu nebo by si dal páku špatně a olej by šel natvrdo do nezapojené rychlospojky v sekci, ono většina rotačních hydromotorů nesmí mít tlak na zpětné větvi, čehož nejde průtokem přes hranu šoupátka rozvaděče většinou dosáhnout, proto se to spojuje přímo do odpadu.
Pokud by ta červená rychlospojka byla spojena s přívodem od čerpadla, pak mi to taky nedává smysl.

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“