tlaková prodleva v hydraulice na MT8
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
tlaková prodleva v hydraulice na MT8
Mám takový problém. Zvednu traktor na zadních ramenech a když se chci ještě přizvednout, tak se mě ramena propadnou asi o 10cm ( pístnice se kousek stlačí) než začne systém znovu tlakovat a traktor zvedat. To samé se děje při změně pohybu páčky rozvaděče opačným směrem. Ramena opět povolí jakoby v nich nebyl tlak a trvá asi 3 až 4 sekundy než zaberou a pracují. Při pohybu ramen dolu vydává protékající olej jakoby vrzavý zvuk.
Co s tím? Může to být binec v trubkáh nebo přidřený rozvaděč?
Oleje je dost, nikde nic neteče, čerpadlo tlačí traktor vpohodě zvedne.
Hydraulika není můj kobylek, takže než začnu něco dělat je každá rada vítána
Co s tím? Může to být binec v trubkáh nebo přidřený rozvaděč?
Oleje je dost, nikde nic neteče, čerpadlo tlačí traktor vpohodě zvedne.
Hydraulika není můj kobylek, takže než začnu něco dělat je každá rada vítána
Re: tlaková prodleva v hydraulice na MT8
Ahoj,
jedna z možností (teda alespoň u mě na domorobo to tak bylo) je že máš systém zavzdušněný. Někde tam je bublina. Mi tohle dělalo když jsem měl na přední hydraulice malou pístnici a od rozvaděče k ní dlouhé hadice s větším průměrem. V hadicích vždycky zůstal nějaký vzduch a pak se to chová takto hopsavě. Po nějakém čase se to ale při práci postupně odvzdušnílo a teď už je to ok.
jedna z možností (teda alespoň u mě na domorobo to tak bylo) je že máš systém zavzdušněný. Někde tam je bublina. Mi tohle dělalo když jsem měl na přední hydraulice malou pístnici a od rozvaděče k ní dlouhé hadice s větším průměrem. V hadicích vždycky zůstal nějaký vzduch a pak se to chová takto hopsavě. Po nějakém čase se to ale při práci postupně odvzdušnílo a teď už je to ok.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Jen odhad, ale taky bych vsadil na vzduch...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Re: tlaková prodleva v hydraulice na MT8-050
Zatím jsem vyčistil olejovou nádrž, filtr a dal nový olej, protože starý byl úplně černý. Ovšem chod hydrauliky se nezlepšil. Pokud je to vzduch, co a jak mám odvzdušnit? Pokud vím tak okruh nádrž-čerpadlo-rozvaděč-nádrž se odvzdušňuje automaticky přes víčko nádrže. Když povolím hadice, teče olej, z koncových rychlospojek taky. Změřil jsem průtok čerpadla a je pouze 6-7 litrů za minutu při 1500 otáčkách motoru. Není to málo? Čerpadlo je originál. (motor slavia 2s90a)
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
podla man mas zly rozvadzac a klesa ti v nom tlak, pri prepnuti polohy dojde k poklesu kym sa nenatlakuje system...
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
myslím si to samé, asi rozvaděč rozeberu a zkusím vymněnit okroužky, snad to bude stačit. Dnes jsem traktor zvednul na ramenách asi 20cm nad zem a při změně polohy páčky na opačnou stranu, šel k zemi jak kameň. Navíc když pohnu páčkou z nulové polohy jen trochu, hydraulika je bez tlaku a chová se jako plovoucí. Až dotáhnu páčku na doraz, teprve tlakuje. To podle mě není vzduchem, ale špatným přepouštěním oleje
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
To co popisuješ vypadá opravdu na rozvaděč...
Tento problém jsem už taky řešil a dělala to sekce v rozvaděči,dal jsem druhou a bylo po problému.
Vic hlav-vic rozumu :-)
Rozvaděč jsem rozebral do šrůbka, vymněnil okroužky a výsledek je pořád stejný. Dělají to sekce s plovoucí polohou. V samotné sekci není co vymněnit, jsou tam jen pístky s drážkama chodící v přesné díře (železo na železo) - možná budou vydřené? Nevím? Oleštěné moc nejsou, vůli taky nemají. V kostce s pojištovákem, je zašrubovaný nějaký ventil s kuličkou a pružinkou a třema okroužkama. Konický tvar, délka asi 5cm, zatím netuším jakou má funkci.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
tak tak vydrene, aky tam mas olej hydraulicky ? , honuje s ato s presnostou na stotiny tusim....
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
olej mám nový, samozřejmě hydraulický, ovšem pohyb páček je tuhý, slyším mírné šoupání železa a samotný pohyb není ladný (klouzavý), ale v prstech cítím jemné zadrhávání. Může být šišatá díra nebo pístek, ale měřením obyčejnou posuvkou jsem nic nezjistil.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
mal si vonku tie posuvace ? dal si ich napet do tych otvorov s ktorych si to vybral, nedali sa otocit o 180st, aksi ich pomiesal, alebo namontoval otocene , nebudu uz tesnit ani tak ako predtym, navyse mozu chodit tesno (niektora sekcia vdaka tomu bude tesnit).
jo, měl jsem pístky venku a zase je dal do stejné kostky, otočit o 180° šly.
Po debatě v HP servisu to vypadá z 90% na vydřené pístky. Oprava - pouze nanést tvrdochrom, obrousit a zkusit znovu spasovat. Vůbec nevím jestli do toho jít? Už jste to někdo dělal? Jakou má životnost takto opravený rozvaděč?
Po debatě v HP servisu to vypadá z 90% na vydřené pístky. Oprava - pouze nanést tvrdochrom, obrousit a zkusit znovu spasovat. Vůbec nevím jestli do toho jít? Už jste to někdo dělal? Jakou má životnost takto opravený rozvaděč?
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Životnost asi problém nebude, ale cena asi jo. Ono to "jenom" může obnášet půl ceny novýho rozvaděče . Ale taky nemusí - zjistit si cenu, a jestli na to dávaj nějakou záruku...
Určit cenu dopředu je zřejmě dost složité, navíc na mé MT8-050 je rozvaděč ORSTA, který nedělají výměnným způsobem, oprava pouze na zakázku. Nejdřív musí rozvaděč rozebrat, zjistit opravdovou příčinu, pak eventuelně chromovat, brousit, takže hrubý nástřel ceny 4000,- až 5000,- rozvaděč je 3sekční, 2sekce doplněny plovoucí polohou.