prosím o radu s čerpadlem

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
mrazz31

prosím o radu s čerpadlem

#1 Nový příspěvek od mrazz31 »

potřebuji zjistit zda je čerpadlo v pohodě?
mám takový problém,měl jsem v nádrži vodu tak to čerpadlo, které jsem tam měl pomalu vůbec netlačilo olej.tak jsem zrušil hydraulický okruh na vyvážečce( sundal jsem nádrž s olejem a chladičem a sundal i to čerpadlo) a zapojil jsem to na rychlospojky do traktoru,a hnal to olejem z převodovky.kde je čerpadlo ruka začala pracovat normálně.sice nemá sílu ale to je výkonem toho čerpadla.
těd řeším že koupím nové čerpadlo tak ho sundám z té převodovky abych zjistil typ atd a pořádně jsem si ho prohlédl a zkusil jentak ze srandy otočit rukou a nejde jedině kleštěma nebo ve svěráku ale zase ne tak ztuha celkem si myslím že uplně stejně stuha jako když bylo nové? mohlo to být tou vodou v nádrži?díky
zetor 7245 ukt a vyvážečka FARMI 8000.

Auto-klassik

Re: prosím o radu s čerpadlem

#2 Nový příspěvek od Auto-klassik »

Voda je pro hydraulické okruhy nepřítel č.1.Voda může být i ostatních částech obvodu.Dal bych to do teplé dílny ,nádž vyčistil,lej vyměnil,filtry.Čerpadlu se snad nic nemuselo stát.
Příčinou je nedostatečná údržba,výměna olej náplně.

mrazz31

#3 Nový příspěvek od mrazz31 »

já už jsem celý okruh rozebral všechny hadiče vylil i s chladičem a nechal vykapat,nádrž jsem taky vypustil nechal vykapat ale čím jí vyčistit?
stejně nechápu jak se tam ta voda mohla dostat?olej jsem měnil před 3 měsícema a byl v pohodě.

Auto-klassik

#4 Nový příspěvek od Auto-klassik »

No z venku tam voda nejde,ale vliv rozdílných teplot dochází kondenzaci vodních par.Záleží také jaká je provozní teplota
oleje.K pročištění bych stejný druh oleje.Pokud jsi všechno vypustil,tak už tam moc vody nezůstalo.

mrazz31

#5 Nový příspěvek od mrazz31 »

Auto-klassik píše:No z venku tam voda nejde,ale vliv rozdílných teplot dochází kondenzaci vodních par.Záleží také jaká je provozní teplota
oleje.K pročištění bych stejný druh oleje.Pokud jsi všechno vypustil,tak už tam moc vody nezůstalo.
a tu nádrž? vařící vodu s jarem a pak pořádně vysušit?to bych mohl i s chladičem ne?

Auto-klassik

#6 Nový příspěvek od Auto-klassik »

To bych spíš volil benzín ,ten se odpaří ,voda s jarem /tě to odmastí ,ale to není třeba /někde přece jen zůstane.

Jakub
Kontaktovat uživatele:

#7 Nový příspěvek od Jakub »

Voda se tam mohla dostat i ve formě kapalné - např. korodovaným víkem nádrže nebo chybnou konstrukcí odvětracího orvoru olejové nádrže - např. při bočním náklonu tam mohla jednoduše napršet. To si taky zkontroluj, ať se problém neopakuje.
Jinak lepší stroje mají již na oněck "dýchacích" otvorech odlučovače vlhkosti ze vzduchu. Možná existují i odlučovače vody přímo z oleje, coby filtr /nevím/.
Voda působí hlavně vlivem koroze opotřebení funkčních částí systému - to není krátkodobá záležitost. Z problémů, co popisuješ, soudím, že došlo k ucpání sacího koše nebo sacího potrubí ledovým špuntem - pokud se v té době pohybovaly teploty pod 0°C. Je to možné?
Potom by mohl být problém celkem bez následků.
Zetor 25 A, štípač od Biboše s navijákem.

mrazz31

#8 Nový příspěvek od mrazz31 »

Jakub píše:Voda se tam mohla dostat i ve formě kapalné - např. korodovaným víkem nádrže nebo chybnou konstrukcí odvětracího orvoru olejové nádrže - např. při bočním náklonu tam mohla jednoduše napršet. To si taky zkontroluj, ať se problém neopakuje.
Jinak lepší stroje mají již na oněck "dýchacích" otvorech odlučovače vlhkosti ze vzduchu. Možná existují i odlučovače vody přímo z oleje, coby filtr /nevím/.
Voda působí hlavně vlivem koroze opotřebení funkčních částí systému - to není krátkodobá záležitost. Z problémů, co popisuješ, soudím, že došlo k ucpání sacího koše nebo sacího potrubí ledovým špuntem - pokud se v té době pohybovaly teploty pod 0°C. Je to možné?
Potom by mohl být problém celkem bez následků.

právě že ještě nemrzlo teploty byly nad nulu když jsem to odpojil.odvětrávací ventil mám sice na zkosené straně nádrže ale má plastový kryt takže přes něj asi ne.nevím.

CBS

#9 Nový příspěvek od CBS »

do nádrží na UNHZ 500 sa dostáva voda po pri stĺpici hlavného ramena - riešenie pred prácou sa má odpúšťať usadená voda na dne nádrže. Voda v oleji je svinstvo hlavne keď stroj stojí. Tvoj problém nebude ani tak s vodou, ako s upchatím filtrov, možno aj čerpadlom.

mrazz31

#10 Nový příspěvek od mrazz31 »

a další otázka nevíte jak spočítat kolik bude dávat čerpadlo ?čerpadlo je 30C32X163GH

z traktoru výstup 540 otáček do převodovky kde je převod 3.5 a pak do čerpadla.

Auto-klassik

#11 Nový příspěvek od Auto-klassik »

Teoretická dodávka uvedeného čerpadla je kolem 48 /l /min/. Praktická dodávka 34/l/min/.Pokud otáčky čerpadla jsou 540x3,5 potom by praktická dodávka se pohybola kolem 40/l/min/.

mrazz31

#12 Nový příspěvek od mrazz31 »

Auto-klassik píše:Teoretická dodávka uvedeného čerpadla je kolem 48 /l /min/. Praktická dodávka 34/l/min/.Pokud otáčky čerpadla jsou 540x3,5 potom by praktická dodávka se pohybola kolem 40/l/min/.

a jak se to počítá?

Auto-klassik

#13 Nový příspěvek od Auto-klassik »

Problém je v tom ,že já uvádím hodnoty praktické a uvedený prodejce uvádí hodnoty teotretické a v tom je rozdíl 25-30%
Nebo-li 40x 1,3= 52

mrazz31

#14 Nový příspěvek od mrazz31 »

pár fotek,jiný nápad jak napasovat čerpadlo na 7245 ukt na pohon vyvážečky

mrazz31

#15 Nový příspěvek od mrazz31 »

nejdou mi vložit fotky furt to píše překročen maximální vlelikost příloh

Odpovědět