Hydrolider - hydromotor

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Ondras83
Kontaktovat uživatele:

Hydrolider - hydromotor

#1 Nový příspěvek od Ondras83 »

Čerpadlo mám 10ccm a chci si koupit hydromotorem na pohon menšího nářadí za traktor (např. Vybracni vyorávač)
Zašel jsem na www.hydrolider.cz, že koupím hydromotor a rozbalilo se na mě menu, že jsem z toho jelen. Poradíte někdo, či znamenají zkratky nebo co koupit? Nepotřebuju 50kw na 8h směny, potřebuju s tím nějak točit :)
Obrázek

Děkuju

amatér

Re: Hydrolider - hydromotor

#2 Nový příspěvek od amatér »

To čerpadlo 10 ccm nebude nic moc, musíš jej hodně roztočit.
Pokud tam dáš motor z odkazu, tak bude mít v ideálním případě otáčky osminu oproti čerpadlu.
https://www.hydrolider.cz/cs_CZ/c/Vyvodova-hridel/339

murár

#3 Nový příspěvek od murár »

Ja som kúpil v 2019 hydromotor SM 80 https://www.hydraulikapo.sk/kategoria/h ... m-vyvodom/ a na traktory som mal čerpadlo z Crystala z litrážou 25l/min a pri pripojený vyorávača na zemiaky to v ľahkej pôde celkom zvládalo ale v tvrdej pôde už to malo problém rozhodiť tu zem zo zemiakmi. A vyorávač ma prevod do pomala asi 1-30 a v tej zemi sa zasekol a nepretočil. Mám už vymenené čerpadlo z litrážou 43l/min ale ešte som to neskúšal z tým hydromotorom. Lištovú kosu to zvládalo v pohode.
Ten motor potrebuje krmiť olejom. Píšu že 75l/min k tomu treba aj čerpadlo a aj rozvádzač z dostatočnou litrážou. A ma to dosť vysoké otačky až 850.
Zatiaľ ho mám odložený a uvažujem ho použiť ak budem mať niekedy prednú hydrauliku a tam ho namontovať.

Vladimír Šimo

#4 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Orbitový hydromotory řady MS o objemu 80cm3 se snad jako jediný dělaj s klasickou šestidrážkovou hřídelí, protože vycházej nejlíp jako náhrada za mechanický vývod. Je ho potřeba nakrmit olejem a tlakem. Mám diskovou sekačku se záběrem 210cm a do hydromotoru posílám teoretických 54 litrů/min a tlak mám seštelovanej na 180 barů. Když tomu hydromotoru není dodaná litráž a tlak, letí jeho výkon a tím i použitelnost strmě dolů.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od Ondras83 »

ale ten ja nechci ten MS80 hydromotor, to je na moje cerpadlo i pozadavky velkej hydromotor, ja jen netusim, co jsou ty zkratky SM, SMR, BMM atd atd atd, nevim, jestli se to nejak lisi vnistrni konstrukci a nebo je to jen tvar obalu a uchyceni na stroj, privodni hadice a tak :) ...maji tam i zubovy hydromotory s malym objemem...

ja tim cerpadlem roztocim krasne pistovy hydromotor AM16 nebo kolikatku to mam, ale jestli nebude lepsi pouzit prave ten zubovy hydromotor, kdyz mam zubove cerpadlo ....pistove cerpadlo AC12 a motor AM16 (tusim, je to uz doba, co jsem to resil a pocital, tak ted nevim presne ty cisla objemu), tak funguji na 540ot a utahne to i maly lis na baliky, problem je, ze me se to pistove cerpadlo AC12 nevejde na traktor...

Vladimír Šimo

#6 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Protože nikdo tady neví, jaký jsou nároky na pohon toho vyorávače a jaký to nářadí má mít otáčky, tak asi nikdo neporadí. To čerpadlo 10cm3 se točí jak? Jako motor (jakej) nebo tam máš převod řemenem dorychla, dopomala... Moc neznámých. Jako první si zjisti jak funguje ten vyorávač a s jakým že výkonem bude spolehlivě makat. Pak litráž a tlaky čerpadla a zbytek se nechá dopočítat.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#7 Nový příspěvek od Ondras83 »

litráž při provozu je cca12l/min, cerpadlo je 10cm3/ot (spocitano z podkopu, pri vyoravani jezdim na stejne otacky - zvyseny volnobeh, dle letosniho vyoravani brambor), tlak meřen 160bar (nastaven regulační ventil na rozvaděči podle budíku - zase podle podkopu, kdy jsem hledal chybu, proč nehrabe)...

otačky a nároky toho vyoravace nevim, ale vzhledem k tomu, ze to funguje za malotraktory s vyvodakem, tak pocitam 540ot (jestli to bude potreba min nebo vic, to se da doladit pak prevodem, kazda hlina to chce trosku jinak)

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“