Nějaké tišší zubové čerpadlo?
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
Re: Nějaké tišší zubové čerpadlo?
klec majklovka s číslem 003? tak to už je seriovka.to musí bejt na štítku pro paznehtáře poznámka ,vyrobeno ve spolupráci naše traktory..kde je moderátor?
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Jo, trojka. Ale je zájem i o čtyřku a pětku, jenže nemám dílnu, musím to sekat venku defakto na trávě a to se dá jen pár měsíců v roce kvůli počasí. On to není žádnej vejvar. Když dělám paznehty, vydělám si víc. Ale zase mě baví pro známé tvořit něco takovýho "monstrózního"
Když někdo ten štítek vyrobí, klidně ho tam hrdě přinýtuju
Když někdo ten štítek vyrobí, klidně ho tam hrdě přinýtuju
Ja mám skúsenosť, že keď sme dali na hydraulický agregát 900ot el.motor, tak to išlo o dosť tichšie. Samozrejme o to treba dať väčší objem čerpadla, aby prietok v systéme ostal rovnaký.
I na to jsem koukal. Nevýhodou je o 60% vyšší cena motoru a je o bezmála 20kg těžší.
Ale jako možnost to nechávám taky v šuplíku.
Ale jako možnost to nechávám taky v šuplíku.
OTA, ono to pri tom útlmu hluku je trošku zložitejšie, tá pena a vlíz (čo to je?) nízke frekvencie moc nepohltí, ale tá vnútorná oddelená plechová búda - zvukové vlny ju rozkmitajú a tým sa premení ich energia na teplo. Peny na nízke frekvencie takmer nefungujú, ku každej sú grafy s priebehom, kde koľko tlmia. Pod 300Hz väčšinou jednotky dB, ak vôbec. Naopak vysoké frekvencie dokážu aj -40dB, čo je paráda. Nízke frekvencie sa vždy riešia niečím ťažkým, čo môže kmitať, napr. v starých kinách boli na stenách také dierované sololity, hobra a pod.
To Jean nejsem konstrukter. Ale to odhlučnění vyrábíme podle dlougodobě zpracovaného a stovkama projektů ověřeného způsobu. Ta tkanina co se lepí z vnitřní strany děrovaného olechu není pěna. Ale speciální sklovláknitá tkanina. Stojí to ránu. Za tou tkaninou ja dle projektu buďto 10 cm, nebo 15 cm skelné vaty. Ta zajedno zatepluje a za druhé tlumí ve spolupráci s tím děrovaným plechem a skelnou tkaninou. Ten Greif i Tedom to mají dávno odzkoušené. Plášť kontejneru je oddělený od rastru na který se ten děrovaný plech nýtuje. Aby se přerušilo spojení a chvění nepřenášelo do pláště a rámu kontejneru.
Není to jen ,,jakože" a nebo že si to někdo vymyslí podle tužky. Mají na to zpracované studie, odzkoušené ověřené postupy, které stále inovují. Třeba přez zkušební ustavy a tak. Proto píšu že to není jen tak, jak to tam pan Vomáčka z Horní Dolní navaří a napěchuje vatou. Je tam přesný postup, který se musí dodržet.
Jaké frekvence tam jsou, nebo nejsou to také nevím. Já to jen montoval a nikdy neměřil. Ale když to výrobce kompletně předává zákazníkovi předává to i s různými protokoly s měřením. A je tam i měření hlučnosti.
Není to jen ,,jakože" a nebo že si to někdo vymyslí podle tužky. Mají na to zpracované studie, odzkoušené ověřené postupy, které stále inovují. Třeba přez zkušební ustavy a tak. Proto píšu že to není jen tak, jak to tam pan Vomáčka z Horní Dolní navaří a napěchuje vatou. Je tam přesný postup, který se musí dodržet.
Jaké frekvence tam jsou, nebo nejsou to také nevím. Já to jen montoval a nikdy neměřil. Ale když to výrobce kompletně předává zákazníkovi předává to i s různými protokoly s měřením. A je tam i měření hlučnosti.
Tak jsem dostal nabídku z Hydromy na čerpadlo Elika. Dle technických dat by moje vybrané mělo mít při 1400 ot. hlučnost 52dB a snížené mechanické vibrace díky jakýmsi fíčurinám uvnitř obalu (nejenom tvar ozubení), což je pro mě vyhovující a cena je taky v mezích. Děkuji všem zúčastněným za rady
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Daj vediet ako pomohlo
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Stavba začne až na jaře. Každopádně pak dám vědět, jak tiché to bude.