servoriadenie

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
mirage

servoriadenie

#1 Nový příspěvek od mirage »

Na traktoriku mám servo čerpadlo z mazdy, ktoré poháňalo na mazde servo riadenie. čerpadlo mi poháňalo cez ovládač pracovný piest na dvíhanie pracovného náradia, všetko to fungovalo OK. Keď som si zohnal servo riadenie /renault thalia/ tak som ho namontoval na traktor, ale kedže volantová tyč mi ide z pravej strany motora, tak som servo riadenie otočil o 180 stupňov. Zapojil som to takto: výstup zo servo čerpadla do servo riadenia /menší priemer diery/, výstup zo servo riadenia /väčší priemer diery/ na ovládač a potom na spátečku. Pracovný piest cez ovládač mi funguje, ale servo riadenie nie, resp. necítim, že to ide veľmi ľahko. Traktorik má cca 300 kg. Viete mi poradiť, kde som urobil chybu? Má vplyv otočenie riadenia o 180 st. na jeho funkčnosť?

mirage

Re: servoriadenie

#2 Nový příspěvek od mirage »

Nikto nevie poradiť ?

oco13

#3 Nový příspěvek od oco13 »

Zapoj len samotné servoriadenie a uvidíš či funguje, prípadne ešte zameň vstup a výstup.

mirage

#4 Nový příspěvek od mirage »

vymenil som hadice, ale to fungovalo opačne, doslova mi to vytrhlo volant z ruky a a tak to nejako trhalo.

mirage

#5 Nový příspěvek od mirage »

Teraz som vymenil medzi sebou trubky na servo riadení a teraz to nefunguje vôbec.

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“