Čerpadlo USSR

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
mikale

Čerpadlo USSR

#1 Nový příspěvek od mikale »

Zdravím, potřeboval bych zjistit něco více o tomto čerpadle. Chci ho použít na svůj traktor ale z toho štítku toho moc nevyčtu. Litry, tlak,otáčky ani směr otáčení. Ďekuji.Obrázek

jitro24

Re: Čerpadlo USSR

#2 Nový příspěvek od jitro24 »

Čau to samé mám taky a tady něco o něm co mi zjistil Terablick tady s fora Z čeho přesně je nevím, ale je to Ruský NŠ10L, čili čerpadlo naprd :) Max. tlak 120 barů (povolenej, provozní je tuším jen 80, max. možná 100 - kdyžtak se kouknu), a dává 10cm3/ot, čili cca 9-9.5 l/min při 1000 ot/min, ale maximální povolené trvalé otáčky jsou jen 1600/min :( Myslím že se dávaly do Tček (tanků) na nějakou pomocnou hydrauliku. Jinak řečeno nic moc... Ale použitelné obecně na něco asi je a jelikož je Ruské, asi i vydrží... :)
Obrázek

ObrázekU mě zatím funguje i když už sem jednou měnil za druhé ten tlak nic moc na zadní hydrauliku dostačující není moc rychlá už sem si zvyknul (kdybys ho nepoužil tak bych ho koupil měl bych aspon nahradní)

mikale

#3 Nový příspěvek od mikale »

Děkuji za odpověď. Podle těch údajů ho určitě nepoužiju. Já sháním čerpadlo tak 30-40 l/min. Čerpadlo není moje ale myslím že ho kamarád určitě prodá. Domluvím se s ním a pak se vám ozvu na SZ.

jano
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od jano »

konkrétne je na servo do DT 75 (spojka)

jitro24

#5 Nový příspěvek od jitro24 »

mikale: Domluv se a uvidíš měl bych ho do zásoby jestli za něj nebude chtít moc tak ho určitě vezmu Dík

ota

#6 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, ještě tyhle čerpadla byly u kombajnů Niva, Kolos a pohánělo to řízení. Mám ho u traktůrku na hydraulice. Tohle čerpadlo má velkou výhodu, můžeš ho otočit a maká normálně dál. Tedy ho lze použít na levé i pravé otáčky pohonu. Akorát se uvnitř musí dobře složit, jinak vylítne u hřídelky simerink s takvou pokličkou. Nu mě to vylítlo. Pak jsem dal nahoře pod víčkem ty brejličky opačně a maká dodnes v pohodě.

Pech

#7 Nový příspěvek od Pech »

Ahoj,
mám to samé čerpadlo a má problém mě zvednout na ramnech hydrauliky, takže např. kultivator cca 200Kg mi vůbec nezvedne. Je to normální u tohoto čerpadla, nebo je v čudu a mám ho vyhodit?

stork

#8 Nový příspěvek od stork »

Omlouvám se, že lezu do cizího fora, ale když je to o čerpadlech ...
Mám čerpadlo z bulharského vysokozdvihu, sloužilo pouze ke zvedání, vozík měl klasickou převodovku, na čerpadle není štítek, na odlitku je odlito AK 9, věděl by někdo parametry ? Díky

]Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“