dobrý den vespolek řeším problém , je možné použít orbitalní hydromotor jako čerpadlo . Mám vývoďák klasika 540 ot/min
a potřeboval bych živit podkop , štípačku cca 30 -40 l / min a říkal jsem si točit přímo hydromotorem mám tady 100cmm jetli by to přežila
Orbitalní motor jako čerpadlo
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
Orbitalní motor jako čerpadlo
Nemažete , klepe To .
-
Re: Orbitalní motor jako čerpadlo
Než přístoupím k drastickým testům neví teda někdo
Nemažete , klepe To .
Re: Orbitalní motor jako čerpadlo
Od té doby, co tady ten dotaz je, tak mě to vrtá hlavou. A vymyslel jsem toto:
1/ Nevýhoda a problém na první pohled je, že sací otvor bude pro sání malý a motor se bude trápit a ničit tím násilným sáním.
2/ Skrytým problémem mohou být vestavěné pojistné ventily. Nevím ale jak by vadily.
3/ Motor by měl být vybavený svodem průsaku - jedním ze dvou způsobů - tedy do "sání" , nebo ven. Motor bez vedení průsaku s vysokotlakým těsněním, by to asi nevydržel dlouho a tekl by kolem hřídele.
4/ Hlavní problém spočívající v samotné konstrukci. Při pohánění rotou od středové hřídele - tedy provoz jako čerpadlo, budou enormně namáhány zuby na hřídeli. Mnohem více, než při opačném směru pohonu - tedy od rotoru ke hřídeli, což je provoz jako motor. Asi to velmi urychlí destrukci a smrt stroje.
Jinak asi pravděpodobně když se tím zatočí, tak to pumpovat bude.
1/ Nevýhoda a problém na první pohled je, že sací otvor bude pro sání malý a motor se bude trápit a ničit tím násilným sáním.
2/ Skrytým problémem mohou být vestavěné pojistné ventily. Nevím ale jak by vadily.
3/ Motor by měl být vybavený svodem průsaku - jedním ze dvou způsobů - tedy do "sání" , nebo ven. Motor bez vedení průsaku s vysokotlakým těsněním, by to asi nevydržel dlouho a tekl by kolem hřídele.
4/ Hlavní problém spočívající v samotné konstrukci. Při pohánění rotou od středové hřídele - tedy provoz jako čerpadlo, budou enormně namáhány zuby na hřídeli. Mnohem více, než při opačném směru pohonu - tedy od rotoru ke hřídeli, což je provoz jako motor. Asi to velmi urychlí destrukci a smrt stroje.
Jinak asi pravděpodobně když se tím zatočí, tak to pumpovat bude.