pohon hydrauliky klin. remenom
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Re: pohon hydrauliky klin. remenom
Chápu, ale 10:1 je moc . Až budou údaje, uvidíme co dál
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
-
Na čerpadle je A 25 R a TGL je nečitateľné. V tom mieste je to udreté a ošúchané. Na štartéri som sa nedočítal ničoho. Nevadí, urobím to cez reťaz.
Keď nejdem oproti, tak aspoň vyčnievam z radu.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
No pokud to je TGL 10859 a typ A16 R, tak to je čerpadlo co dává 16 litrů za minutu při 160 barech, nominální otáčky 1450/min a vezme si 75 Nm. Maximálně (krátkodobě) snese až 200 bar nebo až 3000 otáček (samozřejmě ne oboje současně, ale spíš bych hádal tak nad 1800 otáček tlak max. do 100 bar).
Starter odhaduju na cca 3000 otáček, a tak 1-1,5kw, ale je to jen ničím nepodloženej odhad od oka .
Starter odhaduju na cca 3000 otáček, a tak 1-1,5kw, ale je to jen ničím nepodloženej odhad od oka .
Chtěl bych zapojit čerpadlo přímo na kliku, nemáte někdo nějaké tipy ? jak to třeba udělat aby se dalo vypínat apod.
Zubova spojka, kolikova spojka ,elektromagneticka spojka apod.
Nejjednoduchší zapínaní a vypínaní čerpadla, je napínaním řemene,buď výchylováním čerpadla nebo napínací kladkou.Systém napínaní řemene pomocí vychylování čerpadla používán na svém traktoru.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to je asi nejlevnější systém zapínání, a je poměrně dobrej a spolehlivej. Technicky je lepší el.mag. spojka, ale i starší vyjde poměrně draho, takže pokud nemáš možnost někde si jí vyndat levně, asi je ten řemen jediná snadno řešitelná možnost Pozor ale na namáhání hřídele čerpadla! Naprostá většina čerpadel nesnese pohon řemenem přímo, bez pomocného ložiska nebo příslušné hřídelové spojky a předlohy. Napiš (klidně mě do SZ) jaké přesně čerpadlo chceš použít, a najdeme vhodné řešení
Pokud by nevadilo že čerpadlo běží trvale (což vadit nemusí), může být přímo proti klikovce. Musí mít samozřejmě opačný směr otáčení než má motor, protože bude proti němu otočené opačně, a musí mít odpovídající objem (poměrně malej), protože bude mít hodně otáček. Spojení se pak dá řešit mnoha způsoby, jak je uvedeno v předchozích příspěvcích - různé druhy spojek nebo pouzder, dvojice řetězových kol + duplexní řetěz (velmi jednoduché a levné řešení, ale poslouží velmi dobře), nebo pokud máš možnosti nějakého obrábění atd, tak se dá použít třeba synchron z převodovky z auta (poslouží i jako spojka pro zapínání čerpadla za chodu, ale bez oleje se jí to nebude až tolik líbit, ale vzhledem k tomu, že převodovka třeba z Favorita se sežene snad i za odvoz, a je v ní hned několik synchronů, nevadí že nevydrží roky Prostě se jednou za čas vymění pohyblivé díly).
Pokud by nevadilo že čerpadlo běží trvale (což vadit nemusí), může být přímo proti klikovce. Musí mít samozřejmě opačný směr otáčení než má motor, protože bude proti němu otočené opačně, a musí mít odpovídající objem (poměrně malej), protože bude mít hodně otáček. Spojení se pak dá řešit mnoha způsoby, jak je uvedeno v předchozích příspěvcích - různé druhy spojek nebo pouzder, dvojice řetězových kol + duplexní řetěz (velmi jednoduché a levné řešení, ale poslouží velmi dobře), nebo pokud máš možnosti nějakého obrábění atd, tak se dá použít třeba synchron z převodovky z auta (poslouží i jako spojka pro zapínání čerpadla za chodu, ale bez oleje se jí to nebude až tolik líbit, ale vzhledem k tomu, že převodovka třeba z Favorita se sežene snad i za odvoz, a je v ní hned několik synchronů, nevadí že nevydrží roky Prostě se jednou za čas vymění pohyblivé díly).