hydraulika nemá sílu
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: hydraulika nemá sílu
proč ne?
Řev řetězů se totiž nedá poslouchat.
Já jich na bubinovi mám, dost lidí z fóra se sním svezlo, ale nikdo si nestěžoval, že by rušili.
http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view
Popravdě volná hřídel v převodovce je hlukem na volnoběh spolehlivě překryje. Pepa.
Já jich na bubinovi mám, dost lidí z fóra se sním svezlo, ale nikdo si nestěžoval, že by rušili.
http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view
Popravdě volná hřídel v převodovce je hlukem na volnoběh spolehlivě překryje. Pepa.
prosím Vás napíše mi někdo jaký převod na pohon hydraulického čerpadla,kde mít větší řemenici jestli na čerpadle nebo na klice ? Motor 1,6 d otáčky volnoběh 850
Mě přijde řešení převodu pomocí řetězu nejenom hlučný, ale i necitlivý k ostatním součástem.Záleží,jestli máš čerpadlo z litiny nebo ALU atd...Ideální by byl zubový řemen.Nevím jaký otáčky máš na výstupu traktoru na kardanu(předpokládám,že to tím poháníš), a nevím,jakou litráž má to čerpadlo,ale dal bych jako hnací řemenici bych použil průměr 60-80 a jako hnanou řemenici(na čerpadle) bych dal min. dvojnásobek takže průměr 160.Otáčky na hřídeli čerpadla bych se snažil držet na min 500 max 1000 ot/min Napadá mě ze šroťáku použít řemenice stažený z nějakýho dieselovýho motoru z osobáku.Dokoupil bych jen řemen potřebný délky.Každopádně řemen nesmí prokluzovat.Ještě jde o úhel opásání.Když je řemenice malá, je malá styčná plocha řemene s řemenicí.Takže bych v případě použití klasickýho klíňáku popřemejšlel,jestli to nevylepšit kladkou která mi zlepší opásání.Lze tak zvýšit třecí síly a omezit prokluz...
Řemenici na hnací hřídeli menší a na čerpadle větší ! :-)
Řemenici na hnací hřídeli menší a na čerpadle větší ! :-)
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Remenica na drazkovany remene 80 stoji 6E a velka 10E to vobec nieje polozka a remen kupis aky potrebujes. Minule som doniesol tu velku zo srotu. Remen PK6 kupis bezne a nemas ziaden problem. Nepresmykne
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Podobný systém lopaty používám od roku 1985 základní zdvih je prováděn také rameny hydr.,náklapění ramene lopaty,na max. zdvih provádím pístnici,nosnost lopaty,zkoušeno,zvednutí tři chlapu (3x80kg),pohon od kliky motoru dva řemeny 10 ,na řemenici 100mm -předloha 160mm,z předlohy na čerpadlo 1x 13 klíňák, na předloze řemenice100mm a na čerpadle také řemenice 100mm, na rozváděčí je nastaven max. tlak 5MPa(50atm),tak,že čerpadlu NŠ 10 JEL(10lt/min) stačí příkon cca850W.Když zatlačím lopatu do hromady tvrdé hlíny, lehce zvednu předek traktoru,bez prokluznutí řemenů a propuštění pojišťováku.Tento hydr.systém není vhodný pro pohon rotačních hydromotoru.
Tak jsem předělal pohon čerpadla na drážkovaný řemen na čerpadlo jsem dal větší řemenici a teď už to nezvedne ani prázdnou lopatu až když vytočím motor tak velmi pomalu tak do 50 cm od země a konec ,podle mě je čerpadlo v pr...
Musím se opravit řemenice předlohy není průměr 160,ale 130mm ,takže celkový převod mezi motorem a čerpadlem je 1:1,69 a pístnice ramen, mají prac. pisty průměr 2x40mm.
no já mám na čerpadle 13 cm a na motoru 11cm převod 1,18, píst mám 40mm a čerpadlo je malé má 6x6 cm označení c048xt ale jak jsem psal nezvedne už ani samotný trojbod
Na motoru mám 95 mm a na čerpadle 180mm,klíňák jeden 17ku.Přetlačí to přepoušťák rozvaděče.
Já tu ani tak neřeším převod jako to že čerpadlo nedává žádný tlak a zda je to čerpadlem, jestli mám schánět nové
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Nedas typ cerpadla,ani fotku tak neviem co cakas. Môžeš mat cerpadlo s poistnym ventilo a ten nefunguje
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
před dvěma příspěvky jsem psal typ čerpadla a rozměry ventil nemá je to malinkaté čerpadýlko 6x6 cm oz.C0 48 XT
-
Tak to je fakt prťavý čerpadlo. Necelých pět litrů za minutu při 2500 ot/min.
Jinak ten řetěz bych nedával a takovýhle čerpadýlko musí utáhnout jeden řemen jako nic.
Jinak ten řetěz bych nedával a takovýhle čerpadýlko musí utáhnout jeden řemen jako nic.
-
Teď jsem to letem světem přečet celý. Pochopil jsem dobře, že celý to rameno zvedá pístnice o průměru 5cm? (venkovní rozměr?). Nějakou silnější bys neměl? Pak by se to zvedlo. Jestli čerpadlo zastavuje tak je dobrý. Kdyby propouštělo a nedávalo tlak tak by se točilo.