Tatra 815 lesák
Moderátor: rezis
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tatra 815 lesák
a co tomu řidiči zbývalo? na chleba si vydělat musí, nemám rád takový ty remcali že rozjezdí cestu apod. a že to kouří, to byste nesměli startovat traktory v zimě a dělat dřevo když je bláto....
jezdil jsem s T 815 8x8 12 vál a dala se utopit taky:))
vieo z trošku jinýho soudku
jezdil jsem s T 815 8x8 12 vál a dala se utopit taky:))
tak to bych chtěl vidět tvůj výraz kdyby ti to s tou tatrou udělal třeba pře tvým domem a pak by ti řekl " no co , musím si nějak vydělat na chleba "
-
- Kontaktovat uživatele:
liba23: no problém, nevadí mi! byla to práce co se musela udělat a za tu nějaká daň! staré přísloví říká když se kací les lítají třísky:))) jinak s tou tatrou a před mým barákem jsi trevil dobře:))) předloni nechal jsem si dělat nějaký výkopový práce tak byli 4 tatry zeminy a pršelo vloni nechal jsem bourat kamenou zeď 6 tater pokaždý JVC takže asi víš jak mohl dvůr vypadat, no co, chtěl něco udělat a pokaždý mi při tom pršlo. a ani mně to netrápilo že jsem pak 14 dní zarovnával koleje atd... daleko větší radost jsem měl z toho, že byl další kus hotový práce na baráku.
No to s těma třískama máš pravdu , to jak sis dělal kolem baráku je snad něco jiného. Podle mně ten řidič měl po 5 metrech přehodnotit situaci a řešit to jinak, nechat se něčím potáhnout nebo si toho třetinu odhodit. Ale je možné , že byl na vlastním a rozoral si vlastní cestu........
-
- Kontaktovat uživatele:
v pohodě a třebas to bylo tak že naložil a bylo pozdě odpoledne a chvátal domu, to znám taky a pak je z toho půl desátý večer a je člověk jen o dvacet metrů dál než odpoledne, koukám taky na videa na youtube co někteří dokáží to je hrůza a nebo velkej údiv:)) jinak kdyby mi tu kopici dřeva složil doma vůbec bych se nezlobil
Jsem si říkal, jestli by řetězy na zadku nebyly lepší, na předku se mu dobře nasazovaly, si zved podpěrama ruky předek. Jestli je řidič na videu zaměstnanec a šéf ho tam poslal a dle názorů tady se měl otočit a jet dom až vyschne, tak to by dostal určitě pochvalu. Volat si někoho na vytažení je nereálný. Něž někoho seženeš. Tam si moh snad jedině 1/3 schodit a pak se pro ní vrátit, kdyby byla krize, ale zvlád si myslím dobře
1/3 shodit a pak se pro ni vrátit? myslím že tady nejde o přiblížení někde pár metrů, ten to veze někam 100km.
Taky by se mohlo vytahat za uši ty dřevorubce že mu udělali deponii v takovém kopci
Taky by se mohlo vytahat za uši ty dřevorubce že mu udělali deponii v takovém kopci
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
krásný video, nostalgický zaujalo mě to startování klikou - kdo z místních traktoristů toto zažil? Já osobně ano, Praga Picolo r.v. 1934, sice už měla el.startérkahi píše:
ale když jsem odjížděl z místa kde bylo hodně čumilů vytáhl jsem z pod sedačky pochromovanou kliku a jedním trhem startoval - aplaus zaručen.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Všichni teda skoro všichni znalci,proč se nedržet svého kopyta a kritizovat to co je opravdu špatně a rozumím tomu,nejlepší je to KDYBY A KDYBY jenže ono to kdyby byl na tvé cestě nebylo,tak jaký vedlejší scénáře,už jste vy velcí kluci byli někdy na skládce nebo manipuláku dřeva?Možná by stálo za to se tam alespon jednou kouknout. Tot muj názor,prostě už jsem takovej,nemám rád kritizování za nic,Já osobně všechno neumím ale je tu dost lidí co evidentně umí všechno a milion věcí maj k vymyšlení předsebou.Pán buh mě před nimi chran.
Jsoou tu i takovy kteri s tim zkusenosti maji :-/Taky jsem jezdil s kladakem a vim,ze to neni prdel a kdyz te nekdo nekam posle nenadelas nic. Kolikrat se ale zavolalo dispecerovi a nasla se jina alternativa,lip dostupna skladka. Jak tu uz nekdo psal stacilo aby nalozil o par kubiku min a mel pohodu. Neverim ze s tim letel nekam 100km daleko. Dalsi vec podle me to auto neni jeho,jinak by se k tomu choval kdyby to mel opravovat. A kvuli blbosti by mu unikali ksefty.honza461 píše:Všichni teda skoro všichni znalci,proč se nedržet svého kopyta a kritizovat to co je opravdu špatně a rozumím tomu,nejlepší je to KDYBY A KDYBY jenže ono to kdyby byl na tvé cestě nebylo,tak jaký vedlejší scénáře,už jste vy velcí kluci byli někdy na skládce nebo manipuláku dřeva?Možná by stálo za to se tam alespon jednou kouknout. Tot muj názor,prostě už jsem takovej,nemám rád kritizování za nic,Já osobně všechno neumím ale je tu dost lidí co evidentně umí všechno a milion věcí maj k vymyšlení předsebou.Pán buh mě před nimi chran.
Pro "Bourač" ty bys jel s touhle soupravou a tímhle nákladem 100km? Realita je jinde. Ten jede na rovnou na pilu někde v okolí po okrskách do třeba 20km
Další možnost je ta, že šéf absolutně nemá představu co to obnáší a tak ho pošle aby tam dojel naložil co nejvíc a poradil si. Tak si poradil asi nejlíp jak uměl. A že skládku udělali tam co byla těžko soudit, když nevíme jaká je s těmi v okolí dohoda. Navíc kolikrát by tam projel traktor s kládami a kolikrát tam projede s klaďákem. Ve výsledku rozryté cesty je to možná menší zlo. Jo a když naloží míň a poveze to někomu z vás tak určitě budete mít pochopení, že to nenaložil najednou ale na třikrát. A platíte o 4cesty víc a s tímhle to levné nebude.
Tak to video je asi od sousedů z SK podle spz Tatry ( ale může to být i jinak ). Co by jsme jako na té skládce viděli ? U nás je už minimálně kilometr před lesem zákaz vjezdu a tak běžný smrtelník neví co se tam děje. Za to ví, co a jak z té skládky jezdí. No je to supr projet se po cestě po podobné soupravě jako byla na videu ( a to nemám na mysli ty koleje ). Jako by nestačily ty servané krajnice na cestách , na místech kde je jasné, že krom naložených kladovek tam nic těžkého nejezdí. To si ještě musí člověk dovézt 10 kilo blacka na autě. Já bych třeba rád věděl, proč se to z toho lesa musí vozit i když je bahno ? Praktikuje se to tak také např. v Rakousku ?
vzhledem k tomu že jsme v čechách a tady chce každý vše hned, nejlépe včera tak nikoho nezajímá jaké je počasí a podmínky na práci a to platí všeobecně. A když řeknu že tam nepojedu (nejezdím s kládama, ale náklaďákem pro toptrans) Jsou tam větve nebo bláto, nebo náledí a skončil bych s rozsekaným autem, tak to jsou kyselé obličeje!!!!!!!!! Jezdíme totiž všude mezi chaty a samoty. A to jsem nedávno poprvé za za osm let z tohoto důvodu nedoručil zásilku. Jinak jsem to odvezl na paleťáku, rudlíku, nebo si proto přijeli. No ale taky mě občas tahali a to jak z bláta tak ze sněhu. Ale těch keců co si člověk ve snaze vyhovět musí vyslechnout to je kolikrát na hodně pevné nervy abych doityčného/nou nechytil pod krkem a neodjel pryč.
Tatra patrí Lesom SR a pozemky a drevo tiež tak nadcim sa tu vlastne rozčuľujete? S traktorom v lese bez patričného povolenia nemáš čo hľadať
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...