Sundání pneu z ráfku P V3S

rozměry, rozteče šroubů, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
pinkygsx
Kontaktovat uživatele:

Sundání pneu z ráfku P V3S

#1 Nový příspěvek od pinkygsx »

mám dorázek dají ty kola z v3s přezout doma? vím že na tom ráfku je ta ocelová obruč (pero) ja je těžké to rozděla? díky

Mako4991

Re: sundání pneu z ráfku v3s

#2 Nový příspěvek od Mako4991 »

Vyklepnúť závlačku(je to ako veľká segerka,takže princíp rovnaký),dať dole obruč a potom sa modliť,aby guma šla dole. Keď nejde,tak koleso položiť tak,aby bol disk čiastočne vo vzduchu(na jednej strane pod gumu podložiť klátik),chytiť ťažké kladivo a rezať po disku kým nezíde.

Frantík

#3 Nový příspěvek od Frantík »

Tak tak, a hlavně při montáži dbát na správné usazení toho pera, několikrát doklepávat, vyčistit drážku od sajrajtu a rezu, nejlépe foukat s vloženou montpákou či jinou bezpečnostní "pojistkou" provlečenou skrz díry disku.
Když mùžu, pomùžu a poradim a občas kecam. :-)

pinkygsx
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od pinkygsx »

jsme si myslel že to nebude prča :D prostě použít hrubou sílu :)

gastly

#5 Nový příspěvek od gastly »

Po disku se NEMLÁTÍ, BARBAŘI. Klín z tvrdýho dřeva (úkos asi jak čumák na kladivu) a vrážet mezi disk a gumu.Pokud se má guma dál používat a nejde dolů, pomáhá mýdlový roztok (jar......) do škvíry u klínu a počkat. Nebo gumu přišlápnout co největší vahou těsně u ráfku (traktor a úzký kolo-120 11 je akorát ,avia je tak na hraně, ) a pak klíny. U vsky tě může čekat problém pod závěrným kruhem má být vnitřní vymezovací kruh s úkosem a ten když přirezne tak začíná sranda (kurev.kej půser)proto tam dost často nebývá. Ale bez něho je guma náchylnější na protočení a urvání ventilku.Při foukání monterajznu přes disk KLADIVO do ruky a sednout na disk. Tlak se zvolna zvedá a pero si nesedlo, tak kladivem doklepnu......... když tak vypnu kompresor a začnu znova. Jenom DEBIL nafouká tento typ ráfku na tlak a pak se jde podívat jestli si to sedlo. Když to jde je to brnkačka,ale už se taky podpalovalo kolo,aby to sundaly plameny :cert: (To pro :cert: ekoteroristy :cert: ) Pepa.
Naposledy upravil(a) gastly dne pon lis 22, 2010 11:48 am, celkem upraveno 1 x.

Lars
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od Lars »

jj, není to tak dávno co to nějakýmu šikulovi amputovalo ruce. myslím že tady nekdě někdo dával na ten článek odkaz.
kurva už dvakrát jsem to uřizl a furt je to krátký!!!!!

vasek775

#7 Nový příspěvek od vasek775 »

gastly píše:Po disku se NEMLÁTÍ, BARBAŘI. Klín z tvrdýho dřeva (úkos asi jak čumák na kladivu) a vrážet mezi disk a gumu.Pokud se má guma dál používat a nejde dolů, pomáhá mýdlový roztok (jar......) do škvíry u klínu a počkat. Nebo gumu přišlápnout co největší vahou těsně u ráfku (traktor a úzký kolo-120 11 je akorát ,avia je tak na hraně, ) a pak klíny. U vsky tě může čekat problém pod závěrným kruhem má být vnitřní vymezovací kruh s úkosem a ten když přirezne tak začíná sranda (kurev.kej půser)proto tam dost často nebývá. Ale bez něho je guma náchylnější na protočení a urvání ventilku.Při foukání monterajznu přes disk KLADIVO do ruky a sednout na disk. Tlak se zvolna zvedá a pero si nesedlo, tak kladivem doklepnu......... když tak vypnu kompresor a začnu znova. Jenom DEBIL nafouká tento typ ráfku na tlak a pak se jde podívat jestli si to sedlo. Když to jde je to brnkačka,ale už se taky podpalovalo kolo,aby to sundaly plameny :cert: (To pro :cert: ekoteroristy :cert: ) Pepa.
sednout na disk to fakt ne
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku

pinkygsx
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od pinkygsx »

noooo jestli neodpíši tak se mi to nepovedlo a jsme bez rukou :)

CBS

#9 Nový příspěvek od CBS »

Najhoršie je odlepiť plášť od disku, origo šípáky idú dole pekne, ale cestný vzor je nafigu, mám na to taký zlepšovák, miesto klinu mám profil U s navarenou pätkou, pätka sa položí na gumu tesne pri disk a na profil U vychádzam s traktorom, je to dosť fuška, hlavne keď som sám, ale ešte nebolo koleso, ktoré by som takto nerozobral. Najbližšie však použijem na odlepenie hydraulickú kálačku a bude to skoro jak v pneuservise 8) Lietalúcich drevených klinov a puciek mám už plné zuby, niektorý experti používajú miesto klinov aj krompáče, no ten disk je potom nádherný :pohlavek:

Vladimír Šimo

#10 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

No, v dnešní pokročilé době bych už zapomněl na dubový nebo jiný klíny a přes nějaký podložky bych to od ráfku mačkal štípačkou. Ta přece namusí sloužit jen na dříví, ne?
Jasně, že ji každý nemusí mít ale u souseda se určitě najde.
Mirek

gastly

#11 Nový příspěvek od gastly »

To Vašek, na tom disku je nejbezpečněji v celým širým okolí.
To Vladimír, bojímse že ze štípačky to může vybrnknout a pokud neštípe až na zem tak se stím dost nataháš. Pepa.

petrak

#12 Nový příspěvek od petrak »

To možná jo ale musel bys měřit tak 30cm. Obávám se že nejbezpečněji bude pod diskem :smich: :smich:

Viťa1

#13 Nový příspěvek od Viťa1 »

´Já už jsem skoušel cokoliv ale nejlépe to jde stejně krumpáčem opatrně dokola odklepávat :) Jak už není disk a péro na sto procent což u starých vleček není tak pero pro jistotu přiboduju svářečkou je to prasárna ale dá se pak v pohodě odbrousit a jedu s klidným pocitem že někde nevystřelí jak mám nabouchanou vlečku :)
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od Radek01 »

Taky jsem sundával pnematiky V3S disk (ne přímo V3S, ale dost podobný se stejným rozměrem gum) na vlečce polské gumy silniční vzor asi 30 - 40 let venku na dešti. Super práce, péro šlo ven ten kovový límec taky, ale pneumatika ani náhodou. Napřed jsem po ní tak půl hodiny mlátil a nic. Pak jsem si podložil disk a valil jsem to hydraulickým 5t zvedákem (panenkou) proti stropu a nic. Pneumatiku jsem skoro obtočil okolo ráfku, přitom jsem do toho valil kladivem a nic. :shock:
Tak jsem se naštval nacpal všechny čtyři komplet kola do felicie kombi 1,3 a jel jsem s tím 13km do pneuservisu na náklaďáky. Tam se tvářili, že jsem osel a že to neumím, tak jsem se ptal kolik by to stálo to sundání. A oni mi řekli, že mají pevnou cenu 80,- pneumatika z disku dolů a 80,- pneumatika zase zpět. :)
Tak jsem souhlasil, borec to dal na mašinu, mačkal otáčel, mačkal otáčel a tak asi 3x dokola a nic, tak se mne ptal z čeho to je a kde jsem to vyhrabal, tak jsem mu řekl že z kovošrotu z vlečky. Na to mi vyjmenoval všechna sprostá slova a řekl jestli to tam náhodou nechci zase odvézt.
Nicméně trval jsem na svém, že mi tvrdil, že to za 80,- dostane z disku dolů. Tak šel pro největší kladivo co tam měl a začal do toho na té mašině plátit jako urvaný, až mu při jednom úderu vyletělo cigáro z huby.
Pak se mu podařilo urvat první gumu z disku a jak byl v ráži tak už se mu dařili i ty ostatní. Asi po 3/4 hodině dodělával poslední kolo a trefil kladivem disk a kladivo se mu ulomilo, našteští guma už šla dolů. Zase začal s výčtem všech vyjmenovaných slov a na konec zařval ať mu nasolím těch 320,- a jdu s tím do prd..e.
Já jsem si pak disky vyšmigroval flexou, ponatíral, kde byly trochu naprasklé vyvyřil a jsou zase jako nové na mojí čtyřkolce. A nové pláště už jsem si na ně nasazoval doma sám. 8)
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)

Avisan

Jak vyndat pero z disku v3s?

#15 Nový příspěvek od Avisan »

Kluci prosím vás jak mám vyndat to pero co je na vejtráckým disku potřebuju suundat gumu z disku a němůžu za boha to pero montajznout přizvednout abych ho vytáhnul ven díky za odpověd ;-)

Odpovědět

Zpět na „Kola a pneu“