prosím vás potøeboval bych nìjaký nápad nebo radu, jak vyrobit snìhovéøetìzy na traktor na zadek, nìjaký nápad jsem mìl udìlat jen z obyèejného øetìzu,ale nìvìdìl jsem si rady jakto propojit a vymyslet nandávání a sundávání tak jsem zvìdav co mi poradíte vy jestli máte zkušenost
Ja som pozváral podkovy a pripojil ich na obvodovú reaz z V3S. Podobné má lesný traktor. Ich výhoda oproti reaziam napr. V3S je, že sa nedostanú medzi šípový traktorový vzor, ale ostanú na celom obvode kolesa rovnako a nestratia úèinnos záberu.
octaviaman: najjednoduchšie je všetko kupi hotové ale vyrobi nieèo dat do toho kus seba to je ve¾mi prijemné a mnoho ¾udi to naplòa a má s toho rados.
presne tak, a navic nekomu je líto vyhodit ty penze za novy kdyz ma moznost si je vyrobit sam, jinak autorovy retezy se mi velmi líbí......dobrý nápad,..
Tie podkovy su vyrabane doma. Material pouzijes podla toho co mas doma. Ja som daval hladku betonarsku gulatinu ale mozes pouzit roxor, stvotcovy alebo sesthranny profil. Priemer gulatiny mam 14mm. Zalezi od vahy stroja a zaberu, aby si na skale nezohol podkovu alebo zub. Ten rozmer podkovy zalezi od obvodu pneumatiky a sirky dezenu. Vyratas obvod a podelis to poctom podkou na jednej gume. Najlepsie je ked velkost podkovy je zhruba taka ista ako medzera medzi nimi. A este nieco. Nie je dobe robit moc vysoke zuby. Sice maju lepsi zaber, ale ked ides po cistom lade alebo sa dostanes na asfaltku, tak ti vyskacu vsetky blomby v zuboch.