Rozchod kol na APO 155
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: Rozchod kol na APO 155
mám kola zadní 280/60 R16 a těm to asi nepůjde, čili uvažuju 7,5 na 16, do průměru to vychází, rozchod mezi vnitřky kol na přední nápravě mi vychází asi 80 cm a stím moc nehnu
Zdravím,
velmi se mi líbí pluh APO-155. Mám traktor domácí výroby. Zadní kola jsou široká 30 cm a vnitřní vzdálenost mezi zadními pneu je 76 cm. V zadu na hydraulice mám lištu na nářadí(pravítko). Chci si pořídit tříbodový rychlozávěs a upravit ho, aby mi pasoval na pravítko. Střed rychlozávěsu chci mít na střed traktoru, aby obracení traktoru bylo symetrické. A zajímá mě, jak daleko je první radlice pluhu od středu rychlozávěsu? Pokud se na to podíváme jinak, tak jakou šířku pole bude orat první radlice, když budu mít kolo v brázdě?
velmi se mi líbí pluh APO-155. Mám traktor domácí výroby. Zadní kola jsou široká 30 cm a vnitřní vzdálenost mezi zadními pneu je 76 cm. V zadu na hydraulice mám lištu na nářadí(pravítko). Chci si pořídit tříbodový rychlozávěs a upravit ho, aby mi pasoval na pravítko. Střed rychlozávěsu chci mít na střed traktoru, aby obracení traktoru bylo symetrické. A zajímá mě, jak daleko je první radlice pluhu od středu rychlozávěsu? Pokud se na to podíváme jinak, tak jakou šířku pole bude orat první radlice, když budu mít kolo v brázdě?
Vše se dočteš na první straně.
Já jsem to četl. Není mi z toho však jasné, jaká je vzdálenost první radlice od středu pluhu(od středu rychlozávěsu). Poradí mi někdo?
Asi řešíš nějakou zbytečnost. Na té první straně se píše o rozteči na střed kol 1050, ovšem při kolech širokých 20 cm. Tvůj stroj má 1060. Pluh má pětadvacítky radlice, tudíž stopa tvé pneumatiky je moc široká a ta brázda bude vypadat jinak. Asi bude chybět hlíny. To ale nijak nevyřešíš posunováním pluhu. Kola jsou moc široká. Vše ostatní by pasovalo.
No jo, to mi nějak uniklo. Zaměřil jsem se na pluh a nad kolama jsem nepřemýšlel . Takže by mi v brázdě chybělo 5 cm na kolo a jezdil bych po zaoraném. Takto jsi to myslel?
Nj, ale co teď shánět. Potřebuju dvoják a ideálně obracák. Na APO-155 se mi líbilo, že to není žádná velká kráva. Snadné zapřahání pomocí rychlozávěsu. Otáčení pomocí hydrauliky. Samé klady.
Nemáte někdo nějaký nápad?
Díky
Nj, ale co teď shánět. Potřebuju dvoják a ideálně obracák. Na APO-155 se mi líbilo, že to není žádná velká kráva. Snadné zapřahání pomocí rychlozávěsu. Otáčení pomocí hydrauliky. Samé klady.
Nemáte někdo nějaký nápad?
Díky
Ten traktor asi nebude nijak velký, takže dvoják s třicítkama určitě neutáhne. Ta šířka kol je opravdu "neproporční". Jediná možnost je jedna radlice třicítková. Ale takový pluh ( dobrý pluh ) neexistuje.
V traktoru mám čtyřválec Slávii 30 kW, náhon 4x4 a v zadu uzávěrku. Tak by snad by ten dvoják třicítku utáhl nebo ne??
Kola mám tak "neproporční", protože ve předu mám 16"(náprava ARO M461) a v zadu 24" (náprava V3S). Při této kombinaci nemusí být mezi předkem a zadkem převodovovka na úpravu otáček.
Kola mám tak "neproporční", protože ve předu mám 16"(náprava ARO M461) a v zadu 24" (náprava V3S). Při této kombinaci nemusí být mezi předkem a zadkem převodovovka na úpravu otáček.
Tak potom nic neřeš a udělej to jako vlčnovjan. Tvému stroji by také slušel ten Rabewerk.
Já myslím, že dobrý pluh 30cm existuje a oře brázdu, že se na tom TV nedá sedět. Mám ho.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
A co to teda máš za pluh?