Z čeho to jsou kola?
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
Z čeho to jsou kola?
Ahoj, sehnal sem tyhle dvě kola, ale nikdo mi není schopny říct, z čeho jsou, nebo na čem jsou. Disk je 11x18, to bude asi z 9t, šle guma nevím, rozměr 12-18 se používal na ru5 atd, jenže to je guma obrovská, tohle ma jen 95cm, jako V3s kolo. Poraďte, případně, když by měl někdo další dvě . Budou vypadat bomba na traktoru 4x4...
Re: Z čeho to jsou kola?
Ještě stare značení PNEUMONT A7 ty uš neseženeš ja je měl z prvního t 174 ,nahrad to 12,5/80-18 rozměrově stejne
zetor a liaz navzdy
Jo mačkač měl 20" kola a disk s perem, tak jako agroifa.
Tohle bude spíš disk 8, 9 tuna a nebo traktorbagr. Traktorbagry mají na předkách 18" šípáky. Ten nakladač T 174 měl taky 20" kola. Mám tu nějaký doma taky. To je i rozměr 12X20" Tam je podobnej typ disku jak na obrázku. Tohle na obrázku je celkem hrubej vzorek. Záleží pak jaké seženeč za jakou cenu. Jsou běžně ke koupi. Ale třeba na ten traktorbagr jsou pevnější a je tam samo sebou jiná cena.
Tohle bude spíš disk 8, 9 tuna a nebo traktorbagr. Traktorbagry mají na předkách 18" šípáky. Ten nakladač T 174 měl taky 20" kola. Mám tu nějaký doma taky. To je i rozměr 12X20" Tam je podobnej typ disku jak na obrázku. Tohle na obrázku je celkem hrubej vzorek. Záleží pak jaké seženeč za jakou cenu. Jsou běžně ke koupi. Ale třeba na ten traktorbagr jsou pevnější a je tam samo sebou jiná cena.
-
Jenže všechny ty pneu 12,5-18 jsou hodně vysoké, tohle je tak akorat
Nevím kde to bereš ale klasicka 12,5/80-18 na traktorbagr má 90cm ,Mám doma všechny ty ři rozměry takže měřeno v realu
zetor a liaz navzdy
-
Vycházím z rozměru výrobce, bkt to uvadi
-
Mě by se líbily co nejmenší. Mas nějaký tip?alesmacat píše:Nevím kde to bereš ale klasicka 12,5/80-18 na traktorbagr má 90cm ,Mám doma všechny ty ři rozměry takže měřeno v realu
Tak goodyer jetá tak na 20% ma 87cm ještě poměřím na druhem bagru tam je jiná značka
zetor a liaz navzdy
- malotraktorpetr
podleme to mas disk 11x20 a ne 11x18
bagr cat starsi typ
Tak mi to nedalo a zašel jsem za jedním pamětníkem z dílen a ty šípáky 12-18 jsou z vleku agrostroj prostějov PzTS-6 dokonce sem získal i prospekt
zetor a liaz navzdy
Ahoj, připojím se s dotazem do tématu, abych zbytečně nezakládal nový.
Potřeboval bych pomoct s identifikací 20" disků. Jsou na nich obuté pneu 8.25x20. Je na nich udělán mezikus, ale původně mají 6 šroubů. Je to vidět na fotce. Trošku mi ty disky podle fotky připadají z traktorů Svoboda. Je to možné? Má nějakou cenu se je připadně snažit prodat?
Mockrát děkuji za pomoc. Případně můžu změřit rozteč, středovou díru..
Foto z netu
Potřeboval bych pomoct s identifikací 20" disků. Jsou na nich obuté pneu 8.25x20. Je na nich udělán mezikus, ale původně mají 6 šroubů. Je to vidět na fotce. Trošku mi ty disky podle fotky připadají z traktorů Svoboda. Je to možné? Má nějakou cenu se je připadně snažit prodat?
Mockrát děkuji za pomoc. Případně můžu změřit rozteč, středovou díru..
Foto z netu