Aro M461 - diferenciál zadní nápravy
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Aro M461 - diferenciál zadní nápravy
Tj-5
Tj-6,5
Tj-6,5
Re: Pomoc s identifikací diferenciálu.
Tipujem že je to aro m461.
Viem zohnať náhradné diely na ruskú techniku (Gaz 66&69, Uaz, Volga, Moskvič , Kirovec) . Všetko nové diely čo sa dajú poslať na dobierku. Keby mal niekto záujem tak sz. http://pokec.azet.sk/aro240/fotoalbumy/ ... b649654209
Dík vypadá to že to je fakt von podle co najde gůgl při dotazu na aro m461.
Potřeboval bych točit obráceně, dá se toho nějak dosáhnout u toho diferenciálu nebo budu muset přidat ozubenej převod pro změnu směru otáčení?
Potřeboval bych točit obráceně, dá se toho nějak dosáhnout u toho diferenciálu nebo budu muset přidat ozubenej převod pro změnu směru otáčení?
Tj-5
Tj-6,5
Tj-6,5
Keď ju otočíš hore nohami tak sa ti bude točiť obrátene. Potom musíš otočiť štíty na brzdách a nalievaci + vypustní otvor. Chcelo by to aj viac oleja kvôli tomu ,že ložisko na pastorku nebude mazané kanálikom.
Viem zohnať náhradné diely na ruskú techniku (Gaz 66&69, Uaz, Volga, Moskvič , Kirovec) . Všetko nové diely čo sa dajú poslať na dobierku. Keby mal niekto záujem tak sz. http://pokec.azet.sk/aro240/fotoalbumy/ ... b649654209
předpokládám že tá páka na tym je uzávěrka a tá bude pravděpodobně muset zustat navrchu, jednak dule bude zavazet a pak z teho bude chcat olej pochybuju že tam bude dostatečné těsnící prostředek - gufero nebo tak asi jenom prachovka aby tam nepadal bordel, bylo by asi nélepší použít převod pro změnu otáček což ale zase moc neprospívá temu šikmymu soukolí ktery je při zátěži odtláčeny od sebe při opačnym chodu se to do sebe vtahuje pro provoz trakturku to snaď asi zásadní potíže činit nebude hlavně se musí spolehlivě zajistit matica na vstupní hřídeli (hrušce) aby při tym vtahování se na opotřebené matici neutrhl závit závlačka atd (to se mě stalo a hruška vletěla dovnitř a rozjebala komplet diferák takže oprava byla vyřezat celó skříň z nohavic poloos a nainstalovat cosi jiného protože původní typ už sem nesehnal)
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
Stačí otočit pouze diferenciál,vytáhnout poloosy, vyšroubovat střed(dif.)otočít o 180°a vše namontovat zpět,zkontrolovat dotažení pastorku (hrušky),pokud používáš 16" kola.Na svém traktoru používám diferenciál Aro 240, také otočený.
Díky za rady, je fajn že půjde otočit
Vzhůru nohama dát nejde i díky té dodělané uzávěrce (jestli jsem to dobře pochopil z toho co jsem našel na netu tak v orginále uzávěrku nemá), od tam teče olej... Ale když jde otočit vnitřek tak je to paráda
Vzhůru nohama dát nejde i díky té dodělané uzávěrce (jestli jsem to dobře pochopil z toho co jsem našel na netu tak v orginále uzávěrku nemá), od tam teče olej... Ale když jde otočit vnitřek tak je to paráda
Tj-5
Tj-6,5
Tj-6,5
Uzavěrku musíš předělat na druhou stranu nápravy.
Ok, na druhé straně mě bude pasovat stejně líp
Ještě se zeptám, potřebuju nápravu na vlečku a našel jsem kousek ode mně předpokládám stejnou jako mám zadní z ARA M461.
Doma už mám převodovku i s přídavnou z ARA 240, takže když by byly oba diferenciály stejný....
Otázka je jestli když spočítám otáčky (převodový poměr na diferenciálech) jestli bude stejný, nebo se dělalo víc verzí a může se lišit. V tom případě jestli stejně nápravu koupit a vyměnit jen vnitřek diferencialu?
Ještě se zeptám, potřebuju nápravu na vlečku a našel jsem kousek ode mně předpokládám stejnou jako mám zadní z ARA M461.
Doma už mám převodovku i s přídavnou z ARA 240, takže když by byly oba diferenciály stejný....
Otázka je jestli když spočítám otáčky (převodový poměr na diferenciálech) jestli bude stejný, nebo se dělalo víc verzí a může se lišit. V tom případě jestli stejně nápravu koupit a vyměnit jen vnitřek diferencialu?
Tj-5
Tj-6,5
Tj-6,5