Zadna naprava Avia co mozem vykuchat ked ju chcem na vlecku

nápravy hnané, nehnané, zkracovaní náprav, poloosy, kardany, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
propik69

Zadna naprava Avia co mozem vykuchat ked ju chcem na vlecku

#1 Nový příspěvek od propik69 »

Zdravim.robim vlecku na drevo z ramu s avie a zo zadnej napravy s avie.Chcem to co najviac odlahcit nech to neni zbytocne tazke.Mozem s tej napravy vytiahnut cely diferak ozubenia hrusku poloosi a len to zaslepit? Drzia kolesa na loziskach na naprave na pevno?Rozoberal to niekto ako to tam je? Mam tam nechat dvojmontaz?alebo bude stacit po jednom kolese?

pepa.traktor

Re: Zadna naprava Avia co mozem vykuchat ked ju chcem na vle

#2 Nový příspěvek od pepa.traktor »

já vyhodil diferák a že teda váhu má a poloosy jsem spojil trubkou aby tam něco bylo

jinak začínal jsem jedno montáží ale docela se to pohupovalo v lese a taky jsem to dost překládal a tak jsem tam šopnul tupláky a zatím nebyl problém
kouknu po fotce
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

propik69

#3 Nový příspěvek od propik69 »

Co by sa stalo keby vyberem aj poloosi?

pepa.traktor

#4 Nový příspěvek od pepa.traktor »

propik69 píše:Co by sa stalo keby vyberem aj poloosi?
:-/ asi nic mě se tam stejně jenom vozí a aspon se nepráší do ložiska
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

ota

#5 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, při montáži náprav se poloosa nasadila skoro nakonec. Takže by měl náboj držet na čepu a ložiskách i bez poloosy. Ta vlastně slouží pro přenos výkonu od diferenciálu na náboj. Akorát až se ta polosa vyndá, chtělo by to ucpat tu díru po ní. To aby se tam v lese nedostala třeba voda z kaluže. Bylo by to zbytečné. A mohla by se tudy dostat do té prázdné nápravnice a třeba i k ložiskám náboje.

murár

#6 Nový příspěvek od murár »

Ja mám takto spravenu vlečku už viac ako 15 rokov a bez problemov. Otvor na diferaku mam zaslepený zydnym kritom a otvor na kolese mam zaslepeny odrezaným koncom z poloosi. Dvojmontaž ma vekšiu nosnost! Pri rovnakom množstve štrku ja som vytiahol svoju vlečku z potoka bez problemov a :vysmech: kamarát lesackov Valtrov a vlečkov s pneu 8.25/18 sa trapil lebo kolesa zaborili do zeme.

propik69

#7 Nový příspěvek od propik69 »

Kde bude najlepsie umiestnit napravu na aviacky ram a kde dat ojo?S napravy som zhodil tlmice a listove pera a chcem ju pripevnit priamo na ram tam kde boli prichitene listove pera.Ram je dlhy 4m tam kde bola naprava je ram tensi smerom kde bol motor je hrubsi ako to bude najlepsie?

murár

#8 Nový příspěvek od murár »

propik69 píše:Kde bude najlepsie umiestnit napravu na aviacky ram a kde dat ojo?S napravy som zhodil tlmice a listove pera a chcem ju pripevnit priamo na ram tam kde boli prichitene listove pera.Ram je dlhy 4m tam kde bola naprava je ram tensi smerom kde bol motor je hrubsi ako to bude najlepsie?
http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view
Ja som nechal s perami, taka ako bolo orig. Jedina nevihoda že mám kolesa na strede korbi! Trocha bi to chcelo posunuť nápravu do zadu alebo korbu do predu ale neje čas. Rozmer korbi je 3x2m.

propik69

#9 Nový příspěvek od propik69 »

Este jedna sranda.Z jednej strany sme kolesa vysrobovali v pohode a z druhej ani pohnut moze tam byt opacny zavitt?

pepa.traktor

#10 Nový příspěvek od pepa.traktor »

propik69 píše:Este jedna sranda.Z jednej strany sme kolesa vysrobovali v pohode a z druhej ani pohnut moze tam byt opacny zavitt?
1 i 2 strana mají stejný závit u starých avií ---vzít páku na ořech aspon metrovou a půjde to :ano:

ota

#11 Nový příspěvek od ota »

Ahoj kluci chvilku jsem dělal na nápravách na Avie. Jak na montáži, tak na přípravě. No jestli se někomu dostane do ruky třeba diferák co smontoval sem tam jeden montážník, tak ho lituju! Někdy se stalo, jak jsou ty třmeny na difráku sešroubovaný těma šroubama, že třeba zapoměl maník na vrtačce projet závit třetím stupněm závitníku. Montážník dal šrouby a jeden se ne a ne chytit do závitu. Utahovalo se to vzduchovým utahovákem a když začal dost klepat napočítalo se v duchu do pěti a bylo utaženo, to byl ten správný moment. no ale jak tam nešel šroub, vzalo se kladivo a trochu se ten šroub natlouk a potom tím vzduchem, jak se tam šroub natočil! Ale to se počítalo třeba do dvaceti, to aby přez ten odpor to mělo správnej moment. :co?:
Ty závity byly stejný na obou stranách.

Odpovědět

Zpět na „Nápravy“