ARO M461 - nápravy
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
ARO M461 - nápravy
Zdravim chtěl bych se zeptat na radu. Koupil jsem napravy z m461, a na predni naprave je diferak v levo a ja bych potreboval aby byl na pravo k vuli zapojeni kardanu z převodovky z 240 da se to nejak predelat ? Dekuji za kazdou radu.
- jirik610
Re: Napravy m461 aro
Ano, pvne odšroubovat koule řízení, pak je rozebrat a přehodit poloosy z jedny do druhy , pak opět složit koule , vyndat z banja diferák a otočit ho hlavou dolů , na to ti bede vadit nalivací šroub brnkal by o něj věnec ,osobňe jsem to vyřešil vybroušením toho co je vevnitř a navařil jsem z venku matku na hydrauliku a do ní mi šroub pasoval, další co se musí je vybrousit do bajna dva žlábky , zvládl jsem to taky flexou , pak nasdit koule, a přišroubovat , pokud potřbuješ držáky per musíš si je odbrousit a navařit znovu budou pak na opačny straňe nápravy .......užíznout a navařit polonápravy na opačnou stranu považuju za zbytečnou prasečinu. tedy pokud tu nápravu nezkracuješ .
Jo ješťe sem zapoměl musíš přeďelat odvzdušňovák a do spodku banja si vyrobyt vypouštěcí šroub. A ješťe nejsem uplňe jistej jestli nebuš muset na ťech koulích jak jsou našroubovany k nápravnici převrtat ďíry , ale to myslím neseďelo na gazu tady jo ale fakt už si tim nejsem jistej...
Jo ješťe sem zapoměl musíš přeďelat odvzdušňovák a do spodku banja si vyrobyt vypouštěcí šroub. A ješťe nejsem uplňe jistej jestli nebuš muset na ťech koulích jak jsou našroubovany k nápravnici převrtat ďíry , ale to myslím neseďelo na gazu tady jo ale fakt už si tim nejsem jistej...
Je těžky bejt debil konkurence je veliká
traktor - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =20&t=9934
vlek - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 77&start=0
traktor - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =20&t=9934
vlek - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 77&start=0
Děkuji já ty nápravy včera koupil a přivezl. Dnes jsem se pustil do broušení atd. A co ten Kardan dát křížem když byto vyšlo? To by ničemu vadit nemělo ne? Jen dotaz za kolik se dají koupit ty nápravy? Jen jestli jsem koupil dobře. Diky
- workoholik
Nerieš za koľko si ich kúpil, buď rád že si ich zohnal. Skontroluj vôle v difoch, daj im nové guferá a môžeš užívať. Sú dobré na malý traktor stačia s rezervou. Mám ich v traktoríku a som s nimi spokojný.
Tak spokojeny ze jsem je sehnal to jsem dnes budu davat dohromady predni náprvu.. Vule v diferaku je ale tak to je normalni asi když to uz ma nc najezdeno. :-)
- workoholik
Tá vôľa by sa mala dať vymedziť. Urob to, lebo vylámeš zuby v záťaži.
jirik610: Prosim te nemel bysi foto upravu toho banja ty dva zlabky jak se musí vybrousit? Dekuji
-
Re: ARO M461 - nápravy
Ožívím trocha tému, vie mi niekto povedať, alebo zmerať koľko má predná náprava ARO M461 svetlú výšku pod diferákom na originál pneu 6,5-16???dakujem pekne
-
ešte mi vie niekto povedať ohľadom pevnosti náprav: sú nápravy za ARA M461 rovnako pevné v porovnaní s patrolom K160/260 tie slabšie nápravy C200 Light duty. Predsalen Mka má priemer polos 35mm a C200 Light duty má 30,5mm a Y60 (H233) má 32mm hrubé, má niekto nekjaké skúsenosti, potrubujem použiť hlavne prednú na traktor
-
hmmm nikto neriešil podobnú problematiku?
- workoholik
Ahoj. rozhoduje hlavne cena. Ja mám na mojom ARO M 461 a sú dobré. Je to mostová náprava, dá sa ľahko prispôsobiť do traktora navarením čapov a podobne...
-
ano to viem že nápravy z M461 celkovo dobré, pevnejšie od náprav z gaza 69, a uaza 469, to viem .Ale cena je jedna vec a vydrž-pevnosť je vec druhá. Mne ide skôr o to ako je na tom opoti patroláckej náprave vyššie čo som písal po technickej stránke, a tiež priemer polosí je až 35mm má nejaký seriový 4x4 takú hrúbku polosí???
- workoholik
ak sa bojíš, kúp V3S, tie nezničíš. Dajú sa upraviť aj na malé rozmery traktora odstránením brzdových bubnov.
-
nie že by som sa bál ale na predok nechem veľmi V3S sú dosť vysoké,treba ich skracovať adt.....a aro (patrol) by som nemusel skracovať...
-
Patrol má pevnejší diferenciál ako Aro M 461.