Převodovka Moskvič

převodové poměry, spárovaní převodovek s motory, řetězové a další převody, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Lubanek

Převodovka Moskvič

#1 Nový příspěvek od Lubanek »

Ahoj vsichni prosim vas mam problem při jizde z lesa mi v kopci docházela pára tak sem zastavil chtel sem vyřadit a podradit nešlo to. když sem dostal rychlost ven zaclo v tom rachtat a prestalo to jet. už vod začatku když sem to koupil mi vypadavala trojka a za chvilku i zpatecka. a pak tohdle. prevodovka je pro mne spanelska vesnice tak snad poradite. kdyz sem odkryl víko tak se zda že ozubeny kolecka nejsou nejak ometeny ale....??? rachta mi v te první hlavní prevodovce ale jako by až pod tou řadičkou nevim jestli tam jsou taky nejaky kolecka nebo jen nejaky ozubeny převod kardan osicka??? který honi tu druhou prevodovku. a ted sem zjistil že mi sem nejdou vložit fotky prý sou moc velky... :zly: ObrázekObrázek[/[url=http://postimg.cc/image/np10j1j0x/]Obrázek]ObrázekObrázekObrázekObrázek nepoznate nekdo z ceho je to prevodovka?? po fotkach je mi jasne ze se to neopravy ale treba aspon za jakou jinou prevodovku by to sle vymenit. zatim dekuji luboš
Mám rád trktůrky a nestidim se za to :D
muj traktůrek Zelňák http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=77816

roman75

Re: zase převodovka

#2 Nový příspěvek od roman75 »

Tak ta prevodovka pred napravov s radenim na boku je z moskviča ja som taky isty problem mal . Raz v lese som potreboval cuvnuť zaradim spatečku a nič zaradim 1 a traktor v pohode sa rozbehol a dalo sa mi radiť 1,2,3,4 ale až doma som nabral odvahu a znovu som zaradil spiatočku a cele sa to opakovalo tak som to rozhodil a na zadnom lozisku bola rozbita klietka guličky sa pri opačnom pohybe presunuli do 1/3 ložiska a ako excenter ozubenia odišli od seba a krutilo sa to naprazdno , pri zaradenych rychlostiach do predu sa ozubenia zasekly a pekne sa krutia spolu . Inač ta prevodovka strašny nezmar čo som ja sňov na svojom traktore vyvadzal tak ten čo namiešal to zelezo mal by dostať Nobelovku .

Lubanek

Re: zase převodovka

#3 Nový příspěvek od Lubanek »

to jo ta převodovka řadí krásně musi se davat rychlosti přesně a je to dobre. ale ta funguje :) ale dik za info roman 75 že aspon nekdo poznal jednu prevodovku. ale bouhžel blbne ta první. snad jí tu nekdo pozna a řekne co je to zač. ještě mně napadlo nevim jestli sem to nepsal už. že třeba nevydrželo propojení mezi převodovkama které ke buh vi jake??? :-/ ale i kdyby bylo spojeni v čudu tak by řadit asi šlo ne?? zatim to nechci rozebírat než neco zjistim. :help: :help: :help:

Lubanek

Převodovka

#4 Nový příspěvek od Lubanek »

tak bouhžel nikdo tu převodovku nepoznal. tak sem se dnes pustil do rozebíraní a zjistilsem že obe převodovky jsou propojeny hřidelkou s ozubeným kolečkem a tomu par zubu uletelo. a to same v te druhe prevodovce vevnitr hned z kraje taky chybí par zubu. tak ted vubec nevim co a jak dal. snad mi nekdo poradite. jestli je zbusob jak to udelat. ebo jestli sehnat dbve jine prevodovky a nejak je spojit. nebo tomu dat motor 1202(3) s prevodovkou plus nejakou druhou. jenže zase bych musel udelat nejakej ram. což se rovna skoro jako postavit neco uplne jineo??? prosim vas o radu... jak nejak jednoduše to udelat.. a jeste jedna otazka jestli bych sehnal peniz :vztek: tak bych mohl mit domaci kloubak 4X4s 1202 motorem jenže 4 roky stoji v garaži. co udelat pred prvnim sprovoznením na co si dat pozor. ma i hydrauliku. předem dekuji za odpovedi. a nevim co za ten kloubak bude chtít mužete mi poradit aby mne nenatah...ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

oco13

Re: Převodovka

#5 Nový příspěvek od oco13 »

Akože nespoznal??? tá prevodovka je Moskvič 408 až 426 a posledné dve fotky ,tá hriadel je zase primár (vstup) z prevodovky Moskvič.
Oprava na fotke č.2 to nejako nespoznávam , ale črevá a profil je určite z Moskviča
ja ju mám v traktore a už ju poznám asi aj po hmate, tolkokrát som ju rozoberal a skladal kým "sadla"
p.s." tá rozbitá prevodovka sa pripája na tú na fotkeč.2 z ktorej trčí radiaca páka?? fotky sú už po demontovaní???

Lubanek

#6 Nový příspěvek od Lubanek »

Navrchu jsou fotky jeste v celku. a zlobila ta první u tech autackych kol. ze ta druha prevodovka je z moskvice mi uz nekdo psal ale ta první nikdo nic. a ano poslední dve fotky je vystup z první prevodovky. a tam je taky to ozub kolecko v cudu. ale nevim jestli i to kolrcko muže za to že se blbe radilo a vyskakovala 3 a zpatecka. a ty fotky jak je videt jen dira je ta druha prevodovka ten moskvic?? :help:

Lubanek

#7 Nový příspěvek od Lubanek »

jeste jestli to spravne chapu ten cep s ozubem je proti kus do moskvicaky prevodovky a to bude nejak napreparovany do ty první prevodovky foto 5,6 ta a z te by to melo jit nejak vyndat? jak z ni trčí radicka je ta rozbita nebo treba je ok a vsechno delalo to spatne spojení??

oco13

#8 Nový příspěvek od oco13 »

Podla foto 5 a 6 to vyzerá že povolily zuby práve na tej Moskvič prevodovke. Len neviem ako to budeš skladať lebo dnu v tom polámanom ozubenom kolečku má byť ihličkové ložisko. Raz som to robil ako gynekolog a potom som si radšej vytočil namiesto ihličiek mosadzné puzdro. zatial (15rokov) mi to drží

Lubanek

#9 Nový příspěvek od Lubanek »

jo to uz sem si taky rikal ze se z toho pak zvencnu. ale jestli vubec sezenu nahradni dily.. a jeste propo te fotka cislo 2 5 6 je moskvic nebo to ma jen prechod moskvicovej??? a foto 1a3 4 to do te se to zasune. ta se da rozebrat?? jestli je trbe nejake lepsi foto rekni.

oco13

#10 Nový příspěvek od oco13 »

Foto 1 3 5 je moskvič a posledné dve sú vstupná hriadel do moskvič prevodovky . Myslím že sa to volá súkolie stáleho prevodu. Na fotke celého traktoru je to prevodovka najbližšie k šípovým kolesám.
Skús osloviť Vitexa , ja by som mal u neho mať jednu takú prevodovku odloženú , ak sa dohodnete ja ti ju prepustím . Mne synátor rozbil auto tak zrazu mám kopu súčiastok do traktora (ale nemám na čom jazdiť)

Lubanek

#11 Nový příspěvek od Lubanek »

ok zkusim se s nim spojit. zatim dekuji. a protože sem v tomhletom trktorování uplnej nováček slo by nejak poradit jak asi dostanu to souklí staleho převodu ven?? z te prvni prevodovky?? nemam ani tucha :hm: a jeste kolik tak muže ta prevodovka stat?? jinak zatim dekuji za odezvu..

oco13

#12 Nový příspěvek od oco13 »

Cena je na Vitexovi (ak ju ešte má) a treba tú prevodovku normálne rozhodiť . Neviem ja som vždy začínal u veka radenia a potom pomaly postupovať dalej.
V originále je tá hriadel zasunutá v spojkovej lamele a ide von zarovno s prevodovkou . Ak si ju takto "vyrval" , tak ihličky máš vysypané v Moskvič prevodovke.

Lubanek

#13 Nový příspěvek od Lubanek »

Ahoj oco13 tak uz sem se spojil s vitexem a že mi ji tedy dá. ještě raz dík. a dnes sem rozebral vsechno okolo první prevodovky a asi je čudu uplne když tam dam rychlost jakoukoli a chytnu ji za hrušku a točim druhou stranou tak v tom škrounda. a nevim jak sundam ten ozub prevod zitra to vyfotim. zatim čus

jelcin

#14 Nový příspěvek od jelcin »

zdraví kolego kdybys potřeboval ještě převodovku z moskviče do zásoby byla by skladem u kamaráda na vrakovišti tak kdyztak stačí napsat.ještě mi z doby brazdění našich silnic tímto krásným vozem zbyla spousta odborné literatury tak tu ti múžu poskytnout zcela zdarma. :)

Odpovědět

Zpět na „Převodovky“