Motor Škoda Favorit a převodovka Škoda 1203
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
prevodovka 1203 a motor favorit
ahoj
chtel bych se zeptat jestli jde spojit motor z favorita s pprevodovku z 1203 nebo oktavie?
dekuji za odpovedi
chtel bych se zeptat jestli jde spojit motor z favorita s pprevodovku z 1203 nebo oktavie?
dekuji za odpovedi
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Re: prevodovka 1203 a motor favorit
Už se to tu nedávno řešilo - nelze . Respektive lze stejně jako se kteroukoliv jinou - pomocí mezikusu vyrobeného na míru . Ale jen sesadit ne.
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
a jde udelaat nejaki mezikus mezi motor a prevodovku dekuji
- sajgonak
samozřejmě že jde udělat, vždyt ti to Terablick psal.
Ale chtělo by to nějaký náčrt, aby se nevymýšlelo vymyšlené.
Nebo motor, který na tuto převodovku z 1203 pasuje bez mezikusu, ale nevím, jaký.....
Ale chtělo by to nějaký náčrt, aby se nevymýšlelo vymyšlené.
Nebo motor, který na tuto převodovku z 1203 pasuje bez mezikusu, ale nevím, jaký.....
- Robert
- Kontaktovat uživatele:
já jsem to řešil obráceně, motor 1202 a převody z favorita ,
tvoje představa je krásná , ale na traktoru nebudeš mít startér
tvoje představa je krásná , ale na traktoru nebudeš mít startér
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Startér se dá udělat na ten mezikus . Mezikus jde udělat prakticky vždycky, ale neni to úplně jednoduchý . Na tu převodovku pasuje všechno od Favorita po Fabii a Octavii 1,4 a motory VW 1,6 MPi (přes mezikus, kterej se dával sériově do Felicie atd.) a bez úprav i motory např 1,0 VW Lupo, Seat Arosa atd. Jestli pasujou i starší motory (Š105 - 136 atd) nevím, ale myslím že taky. Ale kdo by dával do trakoru motor Š120 . Motory Š1203, TAZ 1500, stará oktávka, 1202 atd mají úplně opačně přírubu. Starter a "hrnec" je na motoru.
- Robert
- Kontaktovat uživatele:
chtěl bych to vidět kdo by se dělal s mezikusem na kterým by byl dobastlenej startér , když něco dělám jdu tou nejschůdnější cestou , nadarmo se neříká - v jednoduchosti je síla
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Na to přece stačí na ten mezikus udělat výstupek z "pásoviny" s 2ma dírama na šrouby. Nemusí to bejt takový pěkný, zakrytý atd jak je to origo .
řešil jsem nedávno podobný problém...
traktor měl motor ze spartaka (oproti 1203 menší objem, jinak provedení obdobné) i s převodovkou... potřeboval jsem nahradit tento motor motorem ze 120...
vyřešil jsem to tak, že jsem na motor 120 narouboval převodovku z favorita, což lze po menších úpravách ohledně spojky provést....
mám to zatím rozpracované zde: viewtopic.php?f=20&t=20746
traktor měl motor ze spartaka (oproti 1203 menší objem, jinak provedení obdobné) i s převodovkou... potřeboval jsem nahradit tento motor motorem ze 120...
vyřešil jsem to tak, že jsem na motor 120 narouboval převodovku z favorita, což lze po menších úpravách ohledně spojky provést....
mám to zatím rozpracované zde: viewtopic.php?f=20&t=20746
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to jde, protože bloky jsou podobné už od tuším Š105 (obecně typ 742). Ale motor 1203 (typ 776), 1202, stará Oktávka atd (typy z hlavy nevím) má tu přírubu opačně . Takže jde na motor z 1203 napasovat převodovku z Oktávky a opačně a na Š1xx (všechny motory typ 742.xxx) převodovka Favorit/Felicie a opačně . Ale na motory řady 742.xxx nejdou převodovky z řady 776 a dalších podobných typů (oktávia, 1202 atd) a ani opačně na tyhle motor nejdou převodovky z typů 742.xxx. Ne tedy bez výroby mezikusu nebo nějaké velké úpravy . Jsou to prostě úplně jiné příruby orientované každá na jinou stranu, starter je jinde atd. Taky motor 1203 atd je usazen kolmo, kdežto motory 742.xxx jsou skloněné . Takže příruby mají díry na šrouby jinde (i kdyby jinak pasovaly) .
Pro představu přidávám fotky pro srovnání . Hlavní rozdíl (pro tento případ) je část s přírubou. Favorit má "hrnec" na převodovce, 1203 na motoru . Stejně je to se starterem
Pro představu přidávám fotky pro srovnání . Hlavní rozdíl (pro tento případ) je část s přírubou. Favorit má "hrnec" na převodovce, 1203 na motoru . Stejně je to se starterem
- Přílohy
-
- Převodovka Favorit.jpg (7.56 KiB) Zobrazeno 8547 x
-
- Převodovka 1203.jpg (8.95 KiB) Zobrazeno 8547 x
-
- Motor Favorit.jpg (11.19 KiB) Zobrazeno 8547 x
-
- Motor 1203.jpg (6.85 KiB) Zobrazeno 8547 x
Motor Škoda Favorit a převodovka Škoda 1203
zdravim ma niekto skusenosti s kombinacou motor favorit a prevodovka skoda 1203 ,, ide to skombinovat? treba robit prirubu ? ak ano dajte rozmery prosim ,, za kazdu radu vam budem vdacny
kde nestaci sila ,treba pouzit väcsiu silu
Re: favorit+1203
mam ju uz doma zajtra nafotim , a mozem naskenovat vykres
vyser se na to a použij převodovku favorit se zavařeným difem - já jasem použil motor š120 a převodovku favorit, žádný řetěz, tichý chod, vyhovující převody, žádná příruba..
nehledě na to, že 1203 měla ušmudlaných 40koní, a už na ní toho měla převodovka plný kecky, magorit má cca 60k - ta převodovka to dlouhodobě stejně nerozdejchá.
takto jsem náhradu motoru spartak (obdoba 1203 s menším objemem) já...
vzhledem k tomu, že jsem měl ten motor 120, opatřil jsem si jen převodovku a spojku z fáva.. ty to budeš mít jednodušší, použiješ komplet agregát z fáva bez úprav, jen rozlouskneš převodovku a blokneš diferák, v případě, že budeš mít pohon jen jedné nápravy.
viewtopic.php?f=2&t=20746
nehledě na to, že 1203 měla ušmudlaných 40koní, a už na ní toho měla převodovka plný kecky, magorit má cca 60k - ta převodovka to dlouhodobě stejně nerozdejchá.
takto jsem náhradu motoru spartak (obdoba 1203 s menším objemem) já...
vzhledem k tomu, že jsem měl ten motor 120, opatřil jsem si jen převodovku a spojku z fáva.. ty to budeš mít jednodušší, použiješ komplet agregát z fáva bez úprav, jen rozlouskneš převodovku a blokneš diferák, v případě, že budeš mít pohon jen jedné nápravy.
viewtopic.php?f=2&t=20746
foto loz a lozi je vyfoteny zotrvak na motore favorit .Povodne je tam kruzok ktory ide vytiahnut / odvrtanie vrtakom pr.5 a rozfrezovat nim / pretoze prevodovka favorit nema podopretu hriadel ,kdezto 1203 ma podopretie Pr.15 mm tak sa tam da lozisko 6202 pasuje tam presne .Ako je vidno na fotkach este som to nemal kedy zvrtat a upravit ten kruzok ktory pojde privarit na naboj ktory drzi starter .