Koľko oleja do prevodovky Felicia

převodové poměry, spárovaní převodovek s motory, řetězové a další převody, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
CBS

Koľko oleja do prevodovky Felicia

#1 Nový příspěvek od CBS »

Teraz som menil olej po 60 000 km, ale mám v tom akúsi dilemu. Dielenské príručky píšu objem 2,4 l, ja som však z prevodovky vypustil okolo 2,7 l. Po naliatí nového oleja 2,4 l je koliesko tachometra celé zaplavené (hladina možno klesne po prvej jazde). Olej v tom ešte nikto nemenil, ani nedolieval a dokonca je jedna poloos trochu obtečená :-/ mohli sa na výrobnom páse pomýliť, je pravda, že keď sme ho kupovali, tak sa na polceste domov otočili, lebo trhalo motorom, auto išlo do servisu a nakoniec zistili, že vo výrobe namontovali nevhodné sviečky :rohy:
Apropo ide o 1.3 MPI rv. 98 aj keď príručka sa nezmieňuje o rôznych objemoch pre rôzne typy prevodoviek.

hombre

Re: Koľko oleja do prevodovky Felicia

#2 Nový příspěvek od hombre »

Při výměně 2,4 něco tam vždy zůstane.Teda pokud si to neměl rozpůlené.

cimko

#3 Nový příspěvek od cimko »

vyska oleja je po spodok toho kolieska v tom otvore je na spodku rovna ploska potialje vyska oleja potial sa nalieva
Naposledy upravil(a) cimko dne čtv úno 24, 2011 7:41 pm, celkem upraveno 1 x.
traktor od čima

allias75

#4 Nový příspěvek od allias75 »

CBS: keď máš mastnú poloos, vymeň semering pri vnútornom klbe, teda naraz obe. tých 2,4l tam bohate stačí, viac tam nevtlačíš.

Petr Matula
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od Petr Matula »

ja davam 2,4 litru a bez problemu

Johny1490

#6 Nový příspěvek od Johny1490 »

Ja som tam dal 2,4 tušim a bolo to na tom kolečku tak jak ma byt. Inak neviem ako je to do 1,3jky ale do 1,6ky musi ist olej 75W/90EP obyčajny by prevodovku zničil, ja som tam dal Shell.

CBS

#7 Nový příspěvek od CBS »

Auto stálo mierne do kopca, naládoval som tam 2,4l a v oleji bolo ponorené celé ozubenie kolieska. Mne len bolo divné, že som toho oleja vypustil akosi veľa. Na odporúčania som dal Castrol Taf-X SAE 75W 90, musím priznať, že toľko pilín som v starom oleji nečakal. Uvidím, ako sa bude tá poloos chovať, teraz som to poumýval, uvidím ak to bude tiecť, tak to vymením keď bude trocha teplejšie. Poloosy sa dajú vytiahnuť a potom sa dá vypáčiť semering?

hombre

#8 Nový příspěvek od hombre »

Tak to mi radil kamoš možná ho znáte slavný Libor Uher ten dobyvatel 8mi tisícovek.To ještě opravoval škodovky :) Do feliny ten nejobyčejnější.Než mi to řekl tak sem tam (1,6)nalil nějaký lepší a ta mrcha ne ane zařadit.Tak že ven vylít,nalít naftu na volnoběh vyčistit vylít a obyč.pp80.Potom šlo řadit.Prý se tím hodně mastným zalepí synchrony a je konec.Od té doby byl libor na K2 a jinde a já najezdil 100tisíc.Osobně mám jen Mont Blanc ;-)

Johny1490

#9 Nový příspěvek od Johny1490 »

CBS: Ja ked som vypustil ten olej tak tiež som sa hambil že som ho nevymenil už davno, mam najazdene 100tis. ale asi pri 60tis nebol predchodzim majitelom meneny. CHvala bohu boli v nom len akesi usadeniny a mal divnu farbu ale piliny v nom neboli. Inak tiež mi trolinku slzí pravi simering ale neni to moc (olej v prevodovke nechybal) tak zatial to necham tak. Menil som akurat na riadiacej tiči simering lebo ten slzel trosku viac.

Johny1490

#10 Nový příspěvek od Johny1490 »

hombre: Ja by som tam PP80 nedal. Olej treba dat taki aki je v knižke a nije taki aky sa mi zachce, maže každí olej, ale odzrkadluje sa to potom na životnosti. Mne išli tiež tažko rychlosti ale problem bol v tiahlach a klbe, rozmazal som ich a rychlosti išli lahko. A po vymene oleja sa hadzanie rychlosti ešte zjemnilo a zatial som spokojny :)

CBS

#11 Nový příspěvek od CBS »

Ka kulise radenia zospodu je taký valček vo valčeku, to bolo zahrdzavené a radenie išlo čoraz ťažšie, keď som to rozobral, vyčistil premazal, išlo to krásne hladko. Len dvojka na studeno sa radí dosť zle, uvidím, čo sa zmení. Tento olej používajú aj servisy Škoda. Tie piliny neveštia nič dobré, no čo sa pokaziť má, to sa pokazí. Mne aj tá prvá výmena po 60 000 pripadá dosť dlhá, hlavne kvôli dobe zábehu.

Johny1490

#12 Nový příspěvek od Johny1490 »

Dohovie či niekdo pred tebou nešpekuloval stu prevodovku a nedal tam obyčajny olej PP a preto by mohli byt aj tie piliny. Inak tych 60tis je myslim ze tak akurat na ten olej. Ale ked niekto hovorí že prevodovka ma doživotnú napln tak sa len pousmejem a nehovorím nič, pretože pre par korun si odpisat prevodovku sa neoplatí :)

CBS

#13 Nový příspěvek od CBS »

na PP tam nebol dôvod, kupovali sme ju novú. Na felície bola plánovaná tušim jedna vymena pri 60, novšie autá majú spomínané celoživotné. Len záleží, s akou životnosťou uvažuje výrobca a koľko plánuješ ty aby ti to vydržalo 8)
Taký celoživotný olej po 300 tis ti podľa mňa zoberú aj v zberných surovinách. Ani magnet vo vypúšťacej zátke by tam nebol na škodu.

Johny1490

#14 Nový příspěvek od Johny1490 »

Celoživotna naplne je blbost, každy olej sa raz opotrebuje. Lenže životnost auta je 5rokov a hotovo , kupit nove. Lenže taki ako mi čo si to nemužu dovolit tak maju aj 15 20 ročne auta a stale jazdia a ked sa oto clovek stara tak je to v pohode. Ja sa drzim jedneho: Na oleji nikdy nešanujem či už motoroví alebo akikolvek.

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#15 Nový příspěvek od Radek01 »

No chlapi, teď jste mi dali brouka do hlavy. :zapomel:
Já jsem koupil felicii 1,3 když měla najeto 80 000 km a jednou jsem do ni dolil do převodovky trochu PP 80. Teď mám najeto po 4,5 roce 182 000 km. Nikdy jsem olej v převodovce neměnil a ani jsem nevěděl, že by bylo dobré ho taky vyměnit.
Měním akorát co 15 000 km v motoru. Co 60 000 km dávám nový vzduchový filtr a svíčky. Jinak s tím nedělám vůbec nic. Taky jsem se chtěl zeptat jak často se mění rozvoďák já mam na něm najeto 102 000 km. Tak jestli už ho mám nechat vyměnit, nebo jestli ještě něco snese, nebo jestli se to mění po určitých km.
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)

Odpovědět

Zpět na „Převodovky“