Koľko oleja do prevodovky Felicia
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: Koľko oleja do prevodovky Felicia
jeste bys mel kazdých 60 vymenit palivak,no a rozvody se mení az kdyz si stoupnes k nastartovanymu autu a neslysis vlastniho slova kilometry výrobce neudává anevím o případu že by to přeskočilo. řetěz je řetěz
Vzduchač meníš po 60tisic? pánečku ten musí vypadat. Njlepšie je menit vzduchač zarovno oleja takže 10-15tisic. Pretože potom ide spotreba hore a vykon dole. Ja jazdim dost aj po prašnych cestach a po 10tis. je ten filter barz kolko zadrbany a nie to po 60No chlapi, teď jste mi dali brouka do hlavy.
Já jsem koupil felicii 1,3 když měla najeto 80 000 km a jednou jsem do ni dolil do převodovky trochu PP 80. Teď mám najeto po 4,5 roce 182 000 km. Nikdy jsem olej v převodovce neměnil a ani jsem nevěděl, že by bylo dobré ho taky vyměnit.
Měním akorát co 15 000 km v motoru. Co 60 000 km dávám nový vzduchový filtr a svíčky. Jinak s tím nedělám vůbec nic. Taky jsem se chtěl zeptat jak často se mění rozvoďák já mam na něm najeto 102 000 km. Tak jestli už ho mám nechat vyměnit, nebo jestli ještě něco snese, nebo jestli se to mění po určitých km.
laney: A to kto ti povedal že rozvody nemaju životnost v km ??? Rozvody treba u bežnych aut napriklad jak je felicia tak treba menit každých 90tis. max 100tis. U modernejšich 130-160tis. Ked nechavaš rozvody až dovtedy ked počuješ rozsipanu kladku tak to chce odvahu, a to že rozvody nepreskočia alebo nepraskne remen tak to je u zanedbanej vymene normalna vec a potom je oprava mnoho nasobne draha ked sa stretnu ventili z piestom. Dokonca rozvody maju aj životnost v rokoch takže auto ani nemusi mat najazdene patrične kilometre ale remen by sa mal menit aj tak pretože zostarne. Ked si zastancom retaze tak potom neni očom, ja vytahané, hrkotajuce retaze nemusim
- havrican
feldy 1.3 majů řetěz
Takže pro všechny o feliciích 1,3
Málá prohlídka 15000Km se mění olej a filtr
Velká prohlídka 30000Km se mění olej a všechy filtry
Zaždých 60000Km se měmí navíc svíčky a olej v převodovce.
Rozvody se mění jak tu už bylo řečeno bavím se o feliciích1,3 které mají řetěz až to chrastí a mechanik uzná za vhodné.
U aut které mají ozubený řemen,se mění rozvody podle typu auta po 90000Km třeba felicia 1,6
nebo třeba u fabie 1,9TDi PD až po 120000Km.
Ještě něco?
Málá prohlídka 15000Km se mění olej a filtr
Velká prohlídka 30000Km se mění olej a všechy filtry
Zaždých 60000Km se měmí navíc svíčky a olej v převodovce.
Rozvody se mění jak tu už bylo řečeno bavím se o feliciích1,3 které mají řetěz až to chrastí a mechanik uzná za vhodné.
U aut které mají ozubený řemen,se mění rozvody podle typu auta po 90000Km třeba felicia 1,6
nebo třeba u fabie 1,9TDi PD až po 120000Km.
Ještě něco?
Když se práce nedaøí,odeber se k lékaøi!
Johny1490: no ale já mluvil o řetězu a ty o řemenu,takže já o koze a ty o voze. jinak nic ve zlým
Jurin: jen jeste že ani ty řemeny nemají daný přesný počet kilometru ale v obsahu prohlídky je kolonka "kontrola opotřebení řemen pohonu vačky" nebo tak nejak,takže to zase hodili na mechanika. Ale praxe je takova jak píšeš,prostě se to mění po těch kilometrech
Ahoj, tak ti k tomu tiež niečo napíšem. Už 14 rokov skladám prevodovky vo volkswagene sk., takže už o ich výrobe niečo viem, aspoň si to myslím. Vyrábame veľa typov 5 aj 6 kvaltových prevodoviek do celého koncernu, do škodoviek, seatov, a neviem čoho. Množstvo oleja nerieš, jednoducho ho tam bolo trošku niac, to sa stáva. Z času na čas nám prišla aj reklamácia, že vo vozidle bola namontovaná prevodovka bez oleja...to vieš, ľudský faktor. Olej tam naplň tak, ako doporučuje výrobca, to znamená max. po začiatok ozubenia náhona tachometra. Ja osobne mám feldu 1,3 a o problémoch s dvojkou, keď je olej stuhnutý dobre viem. Ona sa celkovo radí dosť ťažko a pri vetších mrazoch katastrofa . Auto používam denne na cestu do práce, a to radenie v zime riešim tak, že natočím motor, kým oškriabem námrazu tak sa to trochu roztočí....poprípade prejdem kus cesty na jednotke, ak mám časCBS píše:Ka kulise radenia zospodu je taký valček vo valčeku, to bolo zahrdzavené a radenie išlo čoraz ťažšie, keď som to rozobral, vyčistil premazal, išlo to krásne hladko. Len dvojka na studeno sa radí dosť zle, uvidím, čo sa zmení. Tento olej používajú aj servisy Škoda. Tie piliny neveštia nič dobré, no čo sa pokaziť má, to sa pokazí. Mne aj tá prvá výmena po 60 000 pripadá dosť dlhá, hlavne kvôli dobe zábehu.
Rozvodovú reťaz by som neriešil, moja felda má 185 tis. a keď som mechanikovi v škodováckom servise povedal, že či netreba vymeniť rozvody, nechápavo na mňa čumel s otázkou prečo?
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Jáj tak potom sorry ja som myslel že mysliš remen. Jasne u retaze tam neni čo riešit, ta sa ani neroztrhne ani nepreskoči a meni sa až ked ju je počut.no ale já mluvil o řetězu a ty o řemenu,takže já o koze a ty o voze. jinak nic ve zlým
Jurin: A tak ked jazdim po prašních cestach pomerne často tak je idealne ho vymenit aj po tych 15tis. z olejom nie? Raz som na vzduchovy filter jaksi zabudol a vtedy som mal spotrebu o hodne vyššiu. Inak doteraz som daval filter nejaki obyčajny, ale od jednej skusenosti z lacnimi filtrami použivam iba Bosch a Knecht , žiaden iny nechcem ani videt.
Vubec ne,do převodovky se nepráši tak není nutno zbytečně měnit olej.
Když se práce nedaøí,odeber se k lékaøi!
On myslel vzduchový filter. Ak jazdís hodne v prachu, určite sa to oplatí, ja som menil po 30, nebol nejaký extra zanesený, no keď meniť, tak meniť.
ako sa meni olej v prevodovke prosim vas
Šroubem dole ho vypustíš a náhonem tachometru ho naliješ. Náhon musíš samozřejmě vyndat
Tak aj mne ste dali chrobaka do hlavy,takze mam 2 otazky,felicia 1,6 rok 98 ma remen,alebo retaz? a druha kde najdem nahon tachometru?diky