Škoda 120

převodové poměry, spárovaní převodovek s motory, řetězové a další převody, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
buttnut

Re: Škoda 120

#16 Nový příspěvek od buttnut »

Můžete mi prosím někdo poradit jestli mi půjde na motor ze Š 125 převodovka z Felicie bez mezikusů a podobných složitějších úprav?Nemůžu zrovna sehnat z Favorita,už se moc nevyskytují,nebo je to na druhem konci republiky.Potřeboval bych aby mi v tom fugovala i spojka.

Jarda-k

#17 Nový příspěvek od Jarda-k »

Jj převodovka na přírubu pasovat bude. Předpokládám, že š 125 už má talířovou spojku průměr 190 protože budeš muset dát lamelu z favorita. Taky věnec starteru musíš použít z favorita.

Adler

#18 Nový příspěvek od Adler »

já mám též jednu technickou.Netušíte někdo jestli pasuje na motor ze š 120 převodovka z 1203 ?
Mluv moudře, nepřítel naslouchá.

exot
Kontaktovat uživatele:

#19 Nový příspěvek od exot »

V Turnově ve šrotě jsou fáva min 2-3 do měsíce tam to nemáš daleko ;)
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Baťa1

#20 Nový příspěvek od Baťa1 »

Adler: dyž mezi motor a převodovku dáš mezikus tak určitě akorád teda ten mezikus si musiš vyrobit jinak tě to nebude pasovat dyby sesposral :ano:
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

Adler

#21 Nový příspěvek od Adler »

nevím,tak se zeptám.Převodovku z 1203 sem ještě nepotkal.Doufal sem aspoň v částečnou zaměnitelnost dílů jako u žigula a ono nic.
Tak bude lepší sehnat celého žigula a mám klid

Ghost_Hunter

#22 Nový příspěvek od Ghost_Hunter »

Zdravím chcel by som sa spýtať ako rozobrať reps... oddeliť zadný kryt od prevodovky ktorú chcem rozpoliť drží ma tam radiaca tyč neviem ako to rozobrať je to 4kvalt škodovacka nwm presne aký typ :red:

Jarda-k

#23 Nový příspěvek od Jarda-k »

Před lety jsem to dělal, ale nevybavuju s, že by tady byly nějaký komplikace... Prostě víko odšroubuješ a při stahování víka strkáš řadící tyč do víka a pak ji vyhákneš ze zářezů vidliček.

Ghost_Hunter

#24 Nový příspěvek od Ghost_Hunter »

Ahá tam bude problém bude to asi "kusnuté" tá tyč a nezasúva sa dnu nevedel som ako to je nechcel som stým moc hýbať aby som niečo neodlomil zajtra to skúsim dík za radu :) Obrázek

pech.

#25 Nový příspěvek od pech. »

buttnutt: pokud chceš motor š 120 spářit s fela převodovkou, musíš vyměnit komplet spojku (talíř, setrvák, lamelu), taks použít fela starter, fela má jiný drážkování, jiný ozubení pro startér atp.

mám to za sebou zde: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2#p300486

převodovka je fávo, ale to se od fely liší už jen úchytem.

Jarda-k

#26 Nový příspěvek od Jarda-k »

Setrvák ze š 120 má jinou rozteč upevňovacích šroubů než favo nebo felda. Je proto lepší na setrvák ze š 120 dát pouze věnec z favorita.
Přítlačák taky může zůstat, stačí vyměnit lamelu, ta má jiný drážkování.
Týká se to tedy škodovek který měly spojku s talířovou pružinou průměru 190, myslím že se začaly dávat od roku 1985.

pech.

#27 Nový příspěvek od pech. »

to je pravda, rozteč jsem převrtal na sipce, předpokládal jsem, že si to v tom vlákně přečte, je to snazší, než měnit věnec.

JardaK: právěže tam cpali co kde bylo ještě chvíli po.. proto uvádím ověřený řešení.

Já mám jeden motor 1986 a byla tam 180ka a klasickej přítačák - byla to 120LS, na svojí 105L 87 jsem měl talířovku a 190.... stejně tak jsem viděl 125L (88?) s klasikou, a garde 83 s talířovkou..

Jarda-k

#28 Nový příspěvek od Jarda-k »

Tak ono se taky jedná o to co už tam někdo v minulosti namontoval - málokterá škodovka bude mít spojku původní.
Třeba ta š120LS měla talířovou pružinu jako jedna z prvních. Nejdřív průměru 180 - tam šel dát i přítlačák s vinutejma pružinama, pak kolem roku 1984 průměru 190 s talířovou pružinou.
Ono i uvažovat o motoru š120 má smysl jenom v tom případě, že ho máš doma a je v bezvadným stavu.
Jinak je lepší dát tam rovnou favorita a nemusíš nic upravovat. Navíc životnost favo motoru je někde jinde.

pech.

#29 Nový příspěvek od pech. »

já tu 120 OK měl, proto jsem jí použil,

pokud nemáš doma nic, je skutečně lepší tam dát komplet agregát z fáva, jen zavařit diff. Já stejně na 120 páchal fávo převodovku, protože 120 je na traktůrek s klasickou koncepcí úplně blbá.

Adler

#30 Nový příspěvek od Adler »

Zdravím ogaři.
Chcu se zeptat.mám starou škodu 120 s motorem favorit a 4q. jak co nejjednodušej ji zpřevodovat do síly ? Nechce se mě to rozebírat a stavět něco celé od základu.Potřeboval bych jenom aby utáhla pár klacků z lesa,nic víc ale nic jednoduchého mě nenapadá :-/ pomalý dif bude málo,přeskládat převodovku (moc nákladné,možná by to ani nešlo).

Odpovědět

Zpět na „Převodovky“