Motor briggs stratton nepravidelný chod
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Motor briggs stratton nepravidelný chod
Zdravim
potřebuji radu , mám v sekačce motor briggs a po nastartování motor chvíli běží normálně a pak začne houpat, vždy si ubere a potom zase prudce přidá, nechce běžet rovnoměrně, při každém přidání si černě zakouří. Svíčka je černá, vzduchový filtr nový (dělá to i bez něj), ventily těsní (rozebráno zabroušeno, vůle mezi ventily v pořádku). Nastartovat jde na první zatáhnutí, karburátor jsem také vyčistil. Ovládání regulace je lopatkou od větráku motoru. Zkoušel jsem i jiné zapalování a pořád stejný. Poradí někdo kde hledat chybu, motor dřív jel v pohodě pak začal malinko takhle houpat a postupně se to zhoršovalo. Díky.
potřebuji radu , mám v sekačce motor briggs a po nastartování motor chvíli běží normálně a pak začne houpat, vždy si ubere a potom zase prudce přidá, nechce běžet rovnoměrně, při každém přidání si černě zakouří. Svíčka je černá, vzduchový filtr nový (dělá to i bez něj), ventily těsní (rozebráno zabroušeno, vůle mezi ventily v pořádku). Nastartovat jde na první zatáhnutí, karburátor jsem také vyčistil. Ovládání regulace je lopatkou od větráku motoru. Zkoušel jsem i jiné zapalování a pořád stejný. Poradí někdo kde hledat chybu, motor dřív jel v pohodě pak začal malinko takhle houpat a postupně se to zhoršovalo. Díky.
Re: Motor briggs stratton nepravidelný chod
Jakejpak tam máš olej? Pokud jsi zkusil nějakou náhradu, máš vystaráno.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Olej je tam origo briggs a má najeto asi 5 hodin.
Kolik má naběháno? Jestliže máš černou svíčku, tipoval bych že ti žere olej. Příčinou kolísání otáček bývá unavená pružina regulátoru.
Je stará asi 7 let a každou sezonu naběhá 10 až 15 hodin. Olej si trochu vezme, ale vydrží vždy na tu jednu sezonu bez dolejvání. Na tom regulátoru mám dvě pružiny jednu silnou a druhou takovou jemnou a obě tahají proti regulátoru - za klapku karburátoru, pokud je to dobře nasazený.
Jde o ten model karburátoru http://files.uloziste.com/3fa5731d0cbd4d65/
Jde o ten model karburátoru http://files.uloziste.com/3fa5731d0cbd4d65/
Obrať se na Lesu nebo Dyka v sz. Oba jsou profíci ale nejspíš ti řeknou, že je vyběhaný válec a dočasně by pomohlo překroužkování pístu a výměna té slabé pružinky, která stojí 2 stovky u Mafufielda.
Toto teď doma řeším i já za "technické podpory" právě Lesy, jde asi o stejný motor 400 series původně clasic a můj odhad je membrána. Co já vím 120 kč? A práce. Pokud ne, bude se hledat dál. Pružiny jsou na svých místech a nezdá se, že jim něco je.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Tak to jsem zvědavej jestli se ti to povede odstranit. Kouknu ještě jednou na ten karburátor.
Taky tipuju membránu, motor se postupně uchlastá. I ta černá svíčka tomu odpovídá (bohatá směs).
Já myslím že podaří. pod tím karburátorem je membrána a těsnění a tam bude asi kámen úrazu. Musí se demontovat celá nádrž i s karbecem. Plus vyčistit nádrž a karbec, když už je to venku. Do karbecu nedrápat ničím "tvrdým".
Tak mám vyřešeno, byla to membrána, na jednom okraji byla lehce vtáhlá dovnitř. Než budu mít novou tak jsem ji zatím srovnal a přichytil okraj k těsnění a motor zase jede normálně. Díky za radu.
Dalo se to čekat. Mám taky hotovo motor jde jak novej. Membrána se neshání, ale kupuje, ne?
No a takhle vypadá přehnaná péče o motor. Dvojnásobné množství oleje.
No a takhle vypadá přehnaná péče o motor. Dvojnásobné množství oleje.
Lidi tak vám nevím který způsob zapojení pružin je správné já našel ty pružiny zapojené úplně jinak .... máte někdo fotku jak mají být opravdu správně zapojené?
-
Zdravím, taky jsem měl tento problém s houpáním otáček, rovnou mě řekli v servisu membrána nad karburátorem... vyměněno a v pohodě... Už asi před 3lety... stáří 15let.
Nechá se vymyslet lecos, jenom je někdy problém to uskutečnit... aby to fungovalo podle našich představ.
Tak panove motor Briggs mam jeden rok bol kupovaní noví v obchode je to rotovator kf olej bol meneny hned po piatich hodinach a problem sam si pridava a ubera je to ešte v zaruke ,čo vy na to mam to reklamovať alebo to bude ta membrana na rozoberanie nemam čas