Rotax 175cm3

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Johny1490

Rotax 175cm3

#1 Nový příspěvek od Johny1490 »

Zdravim, opravujem lištovu kosačku z motorom Rotax 175obsah. Nedáva absolutne iskru tak som sa chcel pozriet na zapalovanie len sa mi nedari vzadu zhodit ten vetrák, skušal som to aj fakt velkim stahovakom a nič, drži to tam na kuželi a nechcce to povolit, neviete mi niekto stim poradit? Pripadne aka by tam mohla byt zrada že to vobec nedava iskru, dokopy natom zapalovani nič nieje tak neviem.

Lesa

Re: Rotax 175cm3

#2 Nový příspěvek od Lesa »

Pokud je tam Bosch zapalování, má závit na šroubový stahovák uprostřed.
Většinou je jen probité kladívko a nebo kondík, případně v lepším případě zaoxidované kontakty kabelů. Je dost háklivé na nastavení odtrhu kladívka. Většinou mu vyhovuje tak 0,30-0,35 mm.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater

Johny1490

#3 Nový příspěvek od Johny1490 »

A ta cievka nemože byt zlá? pokial by to bolo len kladivko alebo kondik tak by to bolo fajn. Kondik možem nahradit motorkovím? Ten šrobovy stahovak nemam, viem že stim by to išlo najlepšie...

A ešte jedna vec, ten čo mu to robim mi doniesol ešte jeden motor ze ked tak mam skusit ten, ale tam ta cievka zasa chyba, dala by sa nahradit z vari alebo MF , čo som pozieral tak tvar je myslím totožný :)

Lesa

#4 Nový příspěvek od Lesa »

Může být špatná, ale to se stane málokdy. Kondenzátor můžeš nahradit parametrově +- shodným, budeš ho ale muset dát mimo zapalování a přivést drát, motorkové se ti nevleze pod rotor.
Dá se nahradit i ta cívka, Pohlídej si tvar držáků a vnitřní průměr magnetů, nejsou všechny stejné.
Stahovák si nech udělat, jinak zničíš magnety nebo prohneš rotor a nedomluvíš se s tím.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater

Johny1490

#5 Nový příspěvek od Johny1490 »

Stahovak idem dat zajtra spravit sustružnikovy, aby som to nezničil. Dufam že už som to aj tak nepokazil :( Potom pozriem ako to vo vnutri vizera a uvidim, budem rad ak sa mi to podari spravit :)

Johny1490

#6 Nový příspěvek od Johny1490 »

No konečne som sa ktomu dostal..... zapalovanie som zhodil a podla všetkeho je zla cievka. Previnut ju už vraj skušali a nepodarilo sa. Ale zda sa mi že cievka by mohla pasovat z VARI pripadne MF (ta sa da bežne kupit). Problem by som videl v tom že na tomto motore Rotax je zapalovanie BOSCH a na VARI je zapalovanie ISKRA , mysliš že to bude fungovat? :-/ Inak majitel hovorí že kosačka ma cca 45rokov a vraj to kosilo perfektne, lepšie ako MF takže je to premna ešte večšia vyzva ju spojazdnit :)

Lesa

#7 Nový příspěvek od Lesa »

Vari používalo víc typů zapalování od Bosche, přes Ducati až po Vape podle typu motoru a roku výroby. Musíš koupit na Bosch s kladívkovým zapalováním. Ještě pořád se vyrábí.
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater

Johny1490

#8 Nový příspěvek od Johny1490 »

Pojdem sa zajtra skusit opytat či taku maju. Ten predajca je strašne neochotny , najradšej by predaval iba nove kosačky tak uvidim ako pochodim....

Johny1490

#9 Nový příspěvek od Johny1490 »

Bol som sa dnes pytat na tu cievku a z VARI tam nebude pasovat :( ALe zobral si ju a hovoril že sa mi skusi popytat predajcov ci nebude z niečoho pasovat :)

Lesa

#10 Nový příspěvek od Lesa »

Ve středu jsem byl v Jablonici, škoda, že jsi nedal vědět dřív. Mohl jsem ji vzít a udělat ti to tam. V čem ten tvůj prodejce vidí problém? Mě ty Rotaxy co jsem renovoval jedou na tu cívku tři - rotavátor Baumgartz, rotavátor Rotax a fréza Rotax. Je fakt, že byly restaurované pro parádu a ne pro práci, ale bez problémů na ty cívky jedou. Dej mi vědět, jak si dopadl.
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater

Johny1490

#11 Nový příspěvek od Johny1490 »

Inak som rozmyšlal aj tu staru dat previnut ale vraj to skušali a nebolo to dobre tak neviem no....

Raďas
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od Raďas »

Poslyš já tu měl hromadu věcí po dědovi na tuhle mašinu, něco jsem už vyházel, ale možná mi zapalování zústalo.. Podívám se, ale nebude to hned..
Nikdy neříkej že to nejde, nebo přijde blbec, kterej neví že to nejde a udělá to!

Johny1490

#13 Nový příspěvek od Johny1490 »

Jsne pozri či by sa nenašla ta cievka zapalovania to by bolo super 8)

gustaf

#14 Nový příspěvek od gustaf »

Pánové taky řeším tu cívku. Upadl mi kablík z ní a navíc je trochu očesaná, tak bych rád věděl, jestli s tím někdo nějak pohnul, jestli už našel která cívka by tam pasovala, popřípadě kde jí sehnat.

Dík za odpověď
Gustaf

pech.

#15 Nový příspěvek od pech. »

Johny1490 píše:No konečne som sa ktomu dostal..... zapalovanie som zhodil a podla všetkeho je zla cievka. Previnut ju už vraj skušali a nepodarilo sa. Ale zda sa mi že cievka by mohla pasovat z VARI pripadne MF (ta sa da bežne kupit). Problem by som videl v tom že na tomto motore Rotax je zapalovanie BOSCH a na VARI je zapalovanie ISKRA , mysliš že to bude fungovat? :-/ Inak majitel hovorí že kosačka ma cca 45rokov a vraj to kosilo perfektne, lepšie ako MF takže je to premna ešte večšia vyzva ju spojazdnit :)
stejnou cívku by měly mít prastarý pily stihl contra - tak to zkus poptat na pilu.

Odpovědět

Zpět na „Motory“