startovani vzduhem chlazenych motoru v zime
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
- martinPec
- Kontaktovat uživatele:
startovani vzduhem chlazenych motoru v zime
Kluci, hodte sem nejakou radu ci fotky ruznych udelatek. Zajima me jak zlepsujete a pomahate motorum jako jsou vzduchem chlazeny slavie a muliny, aby v zime lepe chytaly.
TRAKTOR FOREVER..:-)
- adam125
- Kontaktovat uživatele:
Re: startovani vzduhem chlazenych motoru v zime
Musiš nějak dostat horky vzduch do sani nebo přidavat eter ale jini snad vymysli něco lepšiho
Normálně, zatočím motorem a jedu
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Jak ti to nechytne, tak to vyhoď na prd je člověku motor, kolem kterého musí jen skákatmartinPec píše:Kluci, hodte sem nejakou radu ci fotky ruznych udelatek. Zajima me jak zlepsujete a pomahate motorum jako jsou vzduchem chlazeny slavie a muliny, aby v zime lepe chytaly.
- martinPec
- Kontaktovat uživatele:
tak na jinej nemam a chci zrovna jen a jen tenhle. Tak casem mu trosku zgeneralkuju co pujde,ale ted neee. a to mi chcete rict, ze auto bez zhavicich svicek chyti hned jo? Tak to nevim teda, to sem videl malo, ze v zime ty auta chytej hned.
- bastardtraktor
No ale ty máš motor s přímým vstřikem a ty žhaviče ve válcích nemívají.
Když už je mají, tak je žhavička v sacím potrubí . Jedna pro všechny válce.
Je s přívodem nafty a vlastně je to takový hořáček - stojí to ale docela dost pěněz.
Napadlo mě , že by se třeba elektrickou horkovzdušnou pistolí daly
1/-jednak zahřát žebra válců,
2/-zadalší trošku ohřát olejovou vanu a
3/-při stratu funět tou pistolí do sání.
Ty hobby pistole stojej dneska pár korun - furt méně, než stolí nějaká špecielní žhavička s přívodem nafty co se dává do sání. Zimní starty se dělají hlavně doma v dosahu proudu. Potom třeba v lese pokud se nestojí moc dlouho by to nemělo moc vychladnout a mělo by to chytnout znova už na drc.
Když už je mají, tak je žhavička v sacím potrubí . Jedna pro všechny válce.
Je s přívodem nafty a vlastně je to takový hořáček - stojí to ale docela dost pěněz.
Napadlo mě , že by se třeba elektrickou horkovzdušnou pistolí daly
1/-jednak zahřát žebra válců,
2/-zadalší trošku ohřát olejovou vanu a
3/-při stratu funět tou pistolí do sání.
Ty hobby pistole stojej dneska pár korun - furt méně, než stolí nějaká špecielní žhavička s přívodem nafty co se dává do sání. Zimní starty se dělají hlavně doma v dosahu proudu. Potom třeba v lese pokud se nestojí moc dlouho by to nemělo moc vychladnout a mělo by to chytnout znova už na drc.
ooooooooooooo
- martinPec
- Kontaktovat uživatele:
jo ohrivat zebra alcu,to me uz napadlo taky. Ono staci prihrat ty valce a huz to chytne na drc ci dva. Ale kdyz to stoji tyden dva venku na mrazu,jeee to problem to natocit,jeste ze mam elektricky startovaci vozik s poradnym motorem. Ten to po chvilce natoci taky.....Ale stejne, chtelo by to neco vymyslet,co to poradne ohreje...
- bastardtraktor
Dyť Ti to teď píšu
Tu horkonzdušnou pisoli si kup třeba jen kvůli tomu motoru.
Nějaká čínská v Obi bude tát tak pětikilo a to si piš, že kvalitní nová žhavička s přívodem nafty a ovládáním by Tě vyšla na dost víc.
třeba zde
http://www.nejlepsiceny.cz/horkovzdusne-pistole/
Třeba si do sacího potrubí můžeš udělat Téčko se vstupem z přesně tak velké trubky do které se dá zastrčit kulatá hlavice té pistole.
žhavicí svíčka do sání stojí fakt víc
Hlavně se vykašli na Eter, který Ti zde radili - ten ti při častějším používání kurví motor.
nEBO SI TO ASPOŇ MYSLIM.
Tu horkonzdušnou pisoli si kup třeba jen kvůli tomu motoru.
Nějaká čínská v Obi bude tát tak pětikilo a to si piš, že kvalitní nová žhavička s přívodem nafty a ovládáním by Tě vyšla na dost víc.
třeba zde
http://www.nejlepsiceny.cz/horkovzdusne-pistole/
Třeba si do sacího potrubí můžeš udělat Téčko se vstupem z přesně tak velké trubky do které se dá zastrčit kulatá hlavice té pistole.
žhavicí svíčka do sání stojí fakt víc
Hlavně se vykašli na Eter, který Ti zde radili - ten ti při častějším používání kurví motor.
nEBO SI TO ASPOŇ MYSLIM.
Naposledy upravil(a) bastardtraktor dne úte lis 25, 2008 9:24 am, celkem upraveno 1 x.
ooooooooooooo
- martinPec
- Kontaktovat uživatele:
jj, asi pujdu na trhy pro nejakou tu horkovzdusnou bouchacku Uz me to napadlo driv,ale nejak jsem porad doufal, ze tu najdu nejakou inspiraci k nejakemu levnemu a sikovnemu zpusobu,tak super a diky za radu,letim nakupovat...
-
Nevím jak máte kdo udělané sání,(kvůli montáži a demontáži) ale nejjednodušší a hodně nápomocné je rukou zacpat sací potrubí a motor se točí bez komprese.
- bastardtraktor
No tak - na to tam má každej slušnej diesel motor / notabene s přímým vstřikem / dekompresor.
Tohle s rukou pomůže snad u nějakého benzínového prskoletu s frkáčem a-la sekačka třeba ve freze na sníh a spíš,než jako dekompresor to působí i jako sytič
Tohle s rukou pomůže snad u nějakého benzínového prskoletu s frkáčem a-la sekačka třeba ve freze na sníh a spíš,než jako dekompresor to působí i jako sytič
ooooooooooooo
-
No nevím, co má dekompresor či ne, ale myslím, že to skončilo u Zetoru 30 a 55 a jak víme zetor motor byl leckde. Jednou jsem to na vojně předvedl papalášům při mínus 8 u V3S. Než přijel hotovostní tahač už se jelo. Sklopily hlavy, protože je to ani v PŠnenaučily od té doby si mne nikdo nevšiml...
ja stale zapasim se zimnimi starty na mem dieslacku, kdyz je pod 0°tak zazhavim 2x, kdyz to nenatocim na po 2. tak jdu pesky Nejaky spreyik nepomuze?
Jinak cim horsi tlaky ten motor ma, tim hur v zime naskoci...
Jaky je rozdil mezi vasim "dekompresorem" a mym "předvstřikem" ?
Jaky je rozdil mezi vasim "dekompresorem" a mym "předvstřikem" ?
- bastardtraktor
No to víš, že Sprayýk pomůže, ale prej to škodí motoru.chavier píše:ja stale zapasim se zimnimi starty na mem dieslacku, kdyz je pod 0°tak zazhavim 2x, kdyz to nenatocim na po 2. tak jdu pesky Nejaky spreyik nepomuze?
ooooooooooooo
doporuč mi nějaky...bastardtraktor píše:No to víš, že Sprayýk pomůže, ale prej to škodí motoru.chavier píše:ja stale zapasim se zimnimi starty na mem dieslacku, kdyz je pod 0°tak zazhavim 2x, kdyz to nenatocim na po 2. tak jdu pesky Nejaky spreyik nepomuze?
To striknes do sani a ten motor ty kapenky pres filtr jako nasaje?