Jaký máte názor na palivo etanol 85

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Radek01
Kontaktovat uživatele:

Re: bio palivo ethanol E 85

#61 Nový příspěvek od Radek01 »

Tak už se mi E85 nevyplatí. V Přerově ho zdražili z 22,90 na 24,90 a už to není ekonomické ba naopak je to prodělečné. :nene:
Jezdil jsem na něj přes půl roku a zjistil jsem, mimo jiné i dopisováním s odborníky, že auto si bere na E85 o 30% více (na čistý E85), pokud ho mícháme v různých poměrech, tak úměrně k tomu.
Takže když ho teď koupím za 24,90 Kč, tak je to x 1,3 a výsledek je 32,37 Kč přepočteno úměrně na spotřebu benzínu. No a já naturál 95 kupuji za 30,90 Kč. Z čehož vyplývá, že bych na každém litru ztrácel 1,47 Kč. :'(
Tak mi nezbývá čekat než zase slevní E85, nebo až se BA 95 vyšplhá nad 32,50 a začne být jezdění na E85 zase výhodné.

Tak vyjedu zásoby E85 a budu čekat co bude dál.
Tak zatím zdar a sílu Radek. 8)
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)

Antomas

#62 Nový příspěvek od Antomas »

Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s E85 a jednobodovím vstřikováním. Mám toledo 1,6i ale nevím jestli to tam nalít, slyšel jsem že oproti benzinu můžou zkorodovat některé součástky protože na to nejsou přispůsobené. Ještě bych se chtěl zeptat v jakem poměru bych to tam měl lít aby to mělo nejlepší efekt. Díky

rezis

#63 Nový příspěvek od rezis »

Myslím že pokud si to tady od začátku přečteš tak dostaneš na své otázky odpovědi 8)
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

Antomas

#64 Nový příspěvek od Antomas »

Jo jo s tou korozí už jsem si to přečetl díky, a do toho jednobodoveho vstřiku to už někdo lil? :-). Četl jsem tu nějake testy na felicii ale to je MPi.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#65 Nový příspěvek od Terablick »

rezis píše:Existují na E85motory, ale i u těch je psáno že v zimě je třeba motor předehřát nezávislým topením. Takže až tak bezproblémové to nebude. Já to teď testuji v sekačce a jede stejně jen studené starty jsou horší.
Mě se osvědčil ve 2 autech, ale naopak v sekačce ne. Měla s ním problémy s výkonem (nic se nedá štelovat - předstih atd - je to napevno) a víc se hřála. Při větším odběru výkonu měla sklony k nepravidelnému chodu, vynechávání, klepání, občas šel jen jeden válec atd.. Na natural 95 běží hladce. Ale možná by pomohla úprava předstihu (kdyby to šlo), případně jiné nastavení směsi atd... V autě s elektronickým vstřikováním žádnej problém ;-).
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#66 Nový příspěvek od Radek01 »

Ahoj, jak jsem již jednou psal spočítej si jestli se ti to vyplatí! Na E85 to bere o 30% více, musíš E85 kupovat alespoň o 30% levněji nežli natural 95! Jinak proděláváš! :tyty:
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)

kajjik

#67 Nový příspěvek od kajjik »

Co to udělá v motoru Š 1203? Ted jezdím na natural ale liju tam to aditivum je to dobře? No a kdybych jezdil na ten bio... tak taky by se to tam mělo lit a jaké množství nebo jak v te škodovce? poraďte zkoušel to nekdo?
Zetor crystal 12011 http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 42&t=82270
štepkovač: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 48&t=61022

Co si člověk neudělá, to nemá!!!

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#68 Nový příspěvek od Terablick »

To by mě taky zajímalo. Mám motor TAZ 1500. Můžu to do něj lejt bez olovnatý přísady, nebo ne? Musí se vůbec do toho motoru ještě olovo dávat nebo už "umí" jezdit na natural? :-/

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Jan.F

#69 Nový příspěvek od Jan.F »

Nově maj taky toto palivo v Jihlavě (u kauflandu). akorát teda nevim cenu (tu tam ještě neměly).
Pomožte zachránit tisíce lidských životů, objevit dosud neznámé prvky, či dokonce nalézt mimozemskou civilizaci..
A to vše jen s použitim vašeho PC
http://www.czechnationalteam.cz/

Jaro25

#70 Nový příspěvek od Jaro25 »

Terablick píše:To by mě taky zajímalo. Mám motor TAZ 1500. Můžu to do něj lejt bez olovnatý přísady, nebo ne? Musí se vůbec do toho motoru ještě olovo dávat nebo už "umí" jezdit na natural? :-/
TAZ 1500 určite zvláda natural. Autá s týmito motormi sa vyrábali aj s neriadeným katalyzátorom a teda museli jazdiť na natural.
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#71 Nový příspěvek od Terablick »

Myslím že byly obě provedení ;-). Pro speciál i naturál - podle hlavy.

pepanzjzd
Kontaktovat uživatele:

#72 Nový příspěvek od pepanzjzd »

my tankujem bio naftu za 23,50 Kč do traktorů v práci a mě to na 12145 rozleptalo hadičky a taky už to netahá jak to tahalo takže to je asi pěknej humus :'(
ZETOR 6718

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#73 Nový příspěvek od Terablick »

Jenže Bio nafta je něco úplně jiného než E85 ;-). Především E85 je pro benzínové motory ;-). Tak zvaná Bio nafta je krycí jméno pro cokoliv co hoří ;-). Osobně nemám moc dobré zkušenosti s různými Bio naftami, ale naopak čistý rostlinný olej (pominu li smrad) mi přijde vlastnostma srovntatelný s naftou. Jede to na něj dobře, možná trochu méně síly, ale to může být subjektivní, a poloviční cena ;-). Samozřejmě to zkouším jen v mechanických starých dieselech. Do Focuse bych to nikdy nedal ;-).

rezis

#74 Nový příspěvek od rezis »

E85 nebrat. Nalil jsem to do Punta.Studené a do 3000ot/min to uškubovalo. Jinak to jelo. Ale o ekonomice vytočeného motoru lze poněkud pochybovat. To raději pojedu na dražší palivo s menší spotřebou a jistotou bezchybného provozu.
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

Escondido

Re: Jaký máte názor na palivo etanol 85

#75 Nový příspěvek od Escondido »

Osobní zkušenost nemám, takže bych jen shrnul postřehy od členů jawamanie.info, kde se toto téma již několikrát objevilo.

- starší dvou i čtyřtakty na to jedou
- horší starty, vyšší spotřeba
- nebezpečí poškození motoru (stará palivová vedení toto palivo nemilujou, u moderních můžou bejt problémy s lamba sondou atd.)

Při míchání 1 : 1 s Naturálem nejsou negativa tak hrozný. Celkový dojem členů jawamanie - kvůli vyšší spotřebě u neupraveného motoru se toto palivo nevyplatí. Jinak upravený motory na to jezděj normálně, v Brazilii je to běžný palivo.

Odpovědět

Zpět na „Motory“