Výběr motoru na malotraktor
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
Re: vyber motora
muj traktor mel puvodne taky oktavku,mam ho podelne.No abych nekecal je trosku sejdrem aby to slo napojit levou poloosou na tu aviackou prevodovku.
Re: vyber motora
Neodporúčam. To radšej z Tica 0,8. Ten žerie o 2l na 100km menej ako Matiz. S Ticom sa jazdí za 4l a s 0,8 Matizom za 6-7.Toreto píše:A čo tak moto z auta daewo matíz 1.0 bezin .
Jaký Motor na Malotraktor ?
Chtěl bych se zeptat lidí co mají zkušenosti,který motor je lepší na malotraktor ? Motor Slavia 4s90 nebo 2s95
Nápravy GAZ 69.Bojím se ze to neunesou.
Díky
Nápravy GAZ 69.Bojím se ze to neunesou.
Díky
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký Motor na Malotraktor ?
tak zaprve...jsi v blby sekci, za druhy, vkladej si prispevky porad do stejnyho tematu (kterej mas mit venovan svy stavbe a radne ho pojmenovat, tam resit dal tvoje problemy) a za treti si nejdriv projdi forum, je tady spousta inspirace, co kde a jak delat, co pouzit atd atd...
ale tohle by snad meli resit moderatori ne?...stejne jako toho zmetka spamera gclubplaza...
ale tohle by snad meli resit moderatori ne?...stejne jako toho zmetka spamera gclubplaza...
nebolo by rozumnejšie použiť motor z osobáku, 1.8d, 1.9d? jeho cena je neporovnatelne lepšia, náhradné diely dostupné na každom kroku, rozmery akurát, a k nápravám gaz myslím ideál výkon
-
Pokud nepotřebuješ výkon motoru na pohon externího příslušenství postačuje 2SA95. Náhradní díly na něj seženeš všechny. Je to traktorový motor s kroutícím momentem od spodku... Vzduchové chlazení...
výběr motoru
Dobrý den. Jsem zde nový a Prosím o radu.Rozhodují se pro stavbu traktoru a řešim motor zda 4 válec Zetor a nebo 4 válec Slavia?
Předem děkuji za názory a rady
Předem děkuji za názory a rady
Re: výběr motoru
Já bych dal vzduch, mensi zastavba a lepsi zvuk. Jinak je to myslím jedno.
A taky ti nemůže vyvařit nebo zamrznout voda.
A ta slávě je také samonosný?
Slavia 4s95 je blok zetor, čili dají se na to osadit prsa jako na zetor, i s držákem nápravy. Jiná slavia asi ne.
Děkuji všem za rady
A nevíte někdo o rozvodového z vás?
Re: Výběr motoru na malotraktor
Ahojte. S dovolením si půjčím téma ať nezakládám stejné nové. Mám v plkači Renaulta 1,6 D (Renault Rapid/Express), kde praskla hlava a i v bloku je prasklina. Protože jsem nikde nesehnal stejný, tak musím řešit výměnu za jiný. Zatím mám v hledáčku:
Felicia 1,9 D - bohužel má imobilizér
Peugeot 205 1,8 D - výhoda je že by tam (snad) neměl být imobilizér
Toyota Carina 2,0 D - ten neznám
Motory bych bral s převodovkou a zavařil dif. Vzhledem k tomu, že u toho Renaulta jsem převodovku rozebral do prvočinitele a po zavaření difu jsem to cca 14 dní skládal, tak bych se tomu rád vyhnul vyříznutím okýnka na obalu difu a přes něho to zavařil. Soused to má tak na Citroenu Saxo 1,5 D a bez problémů.
Protože nejsem zdatný v elektrice, tak se chci vyhnout maturitě s imobilizérama a podobně. Ideální by bylo, kdyby veškerá elektrika byla ventil (chcípák) na čerpadle. Traktor mám jen náhon na zadek, kde je Avia. Přední kola 6x16, zadní 7,5x16. Od konce obalu převodovky k řemenici na klice by neměl přesáhnou cca 95 cm. Který byste doporučili, nebo nějaký tip? Dík
Felicia 1,9 D - bohužel má imobilizér
Peugeot 205 1,8 D - výhoda je že by tam (snad) neměl být imobilizér
Toyota Carina 2,0 D - ten neznám
Motory bych bral s převodovkou a zavařil dif. Vzhledem k tomu, že u toho Renaulta jsem převodovku rozebral do prvočinitele a po zavaření difu jsem to cca 14 dní skládal, tak bych se tomu rád vyhnul vyříznutím okýnka na obalu difu a přes něho to zavařil. Soused to má tak na Citroenu Saxo 1,5 D a bez problémů.
Protože nejsem zdatný v elektrice, tak se chci vyhnout maturitě s imobilizérama a podobně. Ideální by bylo, kdyby veškerá elektrika byla ventil (chcípák) na čerpadle. Traktor mám jen náhon na zadek, kde je Avia. Přední kola 6x16, zadní 7,5x16. Od konce obalu převodovky k řemenici na klice by neměl přesáhnou cca 95 cm. Který byste doporučili, nebo nějaký tip? Dík
Re: Výběr motoru na malotraktor
Pokud by jsi měl zájem, mám tu VW Polo 1,9D, v podstatě dvě auta komplet, obě auta mi jezdily, ale jedno totálně shnilo a druhý klasika převodovka K.O. bez problému by se to dalo přes přechodku spojit s převodovkou favorit/felicia, mám obě převodovky, favorit už je zavařená a má kardan. Mám chladiče, elektriku, startér, posilovače řízení. Jedno auto je rozebrané na půdě, ve druhém na dvorku bydlí pes, ten by byl nasranej kdyby jsi mu sebral boudu Prodat to vůbec nepotřebuji, peníze mě to nežere, na druhou stranu už to tu nějakej pátek odpočívá a já sehnal sbírku motorů slavia na další výrobky.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.