Briggs Stratton seřízení

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Rozzik

Re: Briggs Stratton seřízení

#31 Nový příspěvek od Rozzik »

Cus kluci, tak jsem juknul na tu kliku. Hazela cca 2mm, domluvil jsem ji par mirenyma uderama a uz to nehazi. Juknul jsem na ten magnet, klinek strizenej nebyl ale byl jen asi o 0,5mm pootocenej. Tak jsem to natocil zpet a dotahnul. Nalil olej a ono ani tuk. Benzin tam tece, mokra svika je jako blazen. Svicka venku jiskru hazi. Ale sakacka nejde natocit. Opasl jse z ni nejaka cisla. Je to z Moutfieldu a nepsano je tam FAMILY YBSXS.1581VA další 274460, je tam taky napsano toto NOT FOR SALE IN CALIFORNIA. Dobry co?
Fakt nevim co uz bych na tom zkusil, proste to nechyta. Kdyz jsem mel sundanej ten magent i nuz a svicku, tak slo tou klikovkou tocit docela zlehka, jen kdyz to dojizdelo do nejake uvrate tak se to jakoby prehouplo, ale jinak zadny zadreni nebo tak. Takze fakt netusim co stim. Jedine kdyz to porovnam s nasi starou (asi 11 let) sekackou tak ta stara se mi zda ze ji tou snurou roztocim na vetsi otacky. Tahle se mi zda ze takove startovaci otacky nema, ale kdyz si pamatuju kdyz bezela u svagra tak to asi takove kultivovanejsi otacky mela.
Tak nevim.
Cus
Jednou měř a třikrát řež! :)
Foto album: https://photos.app.goo.gl/bHQ5upK8wDy8Jc4NA

Malboro
Kontaktovat uživatele:

#32 Nový příspěvek od Malboro »

Zdravím Briggs Stratton 3.5 Hp stará sekačka. Nejde do otáček, má snahu vynechávat, veliká spotřeba benzínu, těsně než dojde benzín tak se rozběhne normálně. Stejné i bez filtru vzduchu.

CO S TIM?????? :-/

Co mi napadlo tak jsem vyčistil.

Napadá někoho něco???

Byla to prasklá MEMBRÁNA.
Naposledy upravil(a) Malboro dne čtv črc 30, 2009 9:32 pm, celkem upraveno 1 x.
Něco tam klepe. To víte, nemažete! Klepe to!
Fotky a videa Rajče
Videa Stream
Moje stránky

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#33 Nový příspěvek od Terablick »

Svíčka, kabel ke svíčce, karburátor...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Ruda

#34 Nový příspěvek od Ruda »

Myslím, že spíš ten karburátor. Celou dobu to běží uchlastaný a teprve než benzín dojde, tak běží tu chviličku normálně, protože se ochudí směs. Něco vypadlýho nebo povolenýho, chce to skouknout. :)
Silnice je dobrá na to, abych po ní dojel do terénu... mám rád platnost fyzických, ne silničních zákonů.

DYK

#35 Nový příspěvek od DYK »

Mě zase napadla špatná hladina v plovákové komoře, ale je spousta dalších věcí, které to mohou dělat.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#36 Nový příspěvek od Terablick »

Kubo píše:Skusim podla toho typu a codu zistit o aky motor presne ide, ale prosim o trpezlivost, mozno sa zajtra vobec nedostanem ku pocitacu , robime od rana aj do osmej, pol deviatej a to sa cloveku velmi nechce, je rad ze je rad.
Pořád nic? :-/

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Tom

#37 Nový příspěvek od Tom »

Pánové, mám takový problém. Jak jsem již psal, mám motor Briggs and Stratton Vanguard 9HP v malotraktoru MT8 070 MINI. Podařilo se mi to zprovoznit, normálně to jede, všechno OK, ale když se dostane do zátěže, třeba jak jede do kopce, tak motor z vysokých otáček normálně najednou chcípne. Znova nastartovat jde dobře, kousek vyjede, ale za chvilku zase chcípne. Tou chvilku myšleny tak 2 metry. Nevíte, čím to může být?
Napadlo mě, jestli to není tím, že je tam oleje na hraně, a jak jede do kopce, tak se olej přeleje, a to čidlo zastaví motor. Ale zase je blbost, že to pak jde normálně natočit.
Poradíte mi prosím? :help:
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

dms

#38 Nový příspěvek od dms »

No ked to robi do kopca, tak to moze byt tym, ze je tam chudobna zmes (ak je to vacsi kopec, tak sa v nom zmeni hladina v plavakovej komore). Neviem ako to maju riesene tieto motory ani jeho orientaciu v traktore, ale normalne to byva tak, ze je plavakova komora umiestnena v smere jazdy tak, aby pri jazde do kopca doslo k obohacovaniu, nie ochudobnovaniu zmesi.
Ak to nerobi pod zatazou na rovine len v kopci, tak by som osobne problem hladal tam...

Standam

#39 Nový příspěvek od Standam »

Zdravím, všichni co řešíte vyrovnání klikovky na sekačkách, zásadní věc je neprotahovat ohnutý konec klikovky skrze spodní pouzdro, je poměrně dlouhé a protažení ohnutého konce kliky ho totálně domrší. Postupujte takto: odstrojte kryty z motoru, sundejte zapalování a setrvák opásejte proužkem plechu asi 2 mm silným a přišroubujte k podložce, potom si udělejte z plocháče podložku pod konec hřídele na výstupu z karteru, při rovnání nesmíte zatěžovat kartery, potom připravenou trubkou, nejlépe s futrem na průměr hřídele postupnou silou začneme s rovnáním konce hřídele. Indikátor se přichytí na ocelovou destičku přišroubovanou do jedné z děr na spodní přírubě. Asi po hodině práce se dá klika srovnat do dvou stovek. Potom teprve můžete rozebrat motor pokud je to třeba, klínek na magnetu je z duralu, doporučuji koupit nový nebo ho vyrobit ze stejného materiálu. To je velice stručný návod jak na to. Ještě k té podložce, nejlepší kus dvacítky účka rovinou nahoru a heftnout k něčemu stabilnímu. Kdyby měl někdo detailnější dotaz, rád odpovím.Standa.

Tom

#40 Nový příspěvek od Tom »

Opravdu mi s tímhle nikdo nedokáže poradit? :help:
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

jano
Kontaktovat uživatele:

#41 Nový příspěvek od jano »

Vyzerá to na nestabilný prítok benzínu. Skúsil by som flašu rovno ku karburátoru.a dobre sa presvedčil či súčastou karburátora nie je mini filter...

Tom

#42 Nový příspěvek od Tom »

Ničeho takového jsem si nevšiml, zkusím tu flašku přímo ke karburátoru.
TomAgro@seznam.cz

Kubo

#43 Nový příspěvek od Kubo »

Moznosti je strasne vela, najlepsie je to vidiet na vlastne oci. Ale ason tak na dialku:
-cidlo hladiny oleja
-maly pritok benzinu
-zatazovy regulator chodi lahko? reaguje na potreby motora? napr. do toho kopca prida?

Vravis,ze to robi pri zatazi do kopca, spravi to aj pri zatazi po rovine napr. ked ho priviazes k stromu alebo budes tahat auto?
Ak by to robilo iba do kopca, tak ten pokles vykonu musi mat nieco spolocne s poholou motora. A na polohu motora reaguju iba kvapaliny. V motore su dva (ak nepocitam moznu vodu v benzine :)
a to olej a benzin. cize ak to robi iba do kopca, dolial by som olej po vrchnu rysku, mozno aj vyssie. Ak by to robilo stale, potom by som isiel po benzine, cize plavak, trysky, filtre atd.
Neviem, ozaj tazko na dialku.

Tom

#44 Nový příspěvek od Tom »

Díky, dělá to i po rovince, o víkendu zkusím vyměnit ten olej.
TomAgro@seznam.cz

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#45 Nový příspěvek od Terablick »

Terablick píše:
Kubo píše:Skusim podla toho typu a codu zistit o aky motor presne ide, ale prosim o trpezlivost, mozno sa zajtra vobec nedostanem ku pocitacu , robime od rana aj do osmej, pol deviatej a to sa cloveku velmi nechce, je rad ze je rad.
Pořád nic? :-/
:hm: :help:

Odpovědět

Zpět na „Motory“