Jaký máte názor na palivo etanol 85

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
PA

Re: bio palivo ethanol E 85

#31 Nový příspěvek od PA »

Karel2 píše:Tak mně je osobně úplně jedno jestli to je z kuřice, bažin, nebo stromů a už vůbec jestli jde o nějaké BIO.
Pro mne je kriterium kolik zaplatím a pokud to mohu lít do auta bez úprav a dám na litru o 7 Kč méně .
Plyn bych do auto nedal zabírá místo smrdí .
tak to je treba jedna z veci ,kterou se [prenesenem slova smyslu] nelisime od zvirat.

doufam ze jednou se nebude vsude pestovat palivo ,aby se mohlo jezdilo a zrat jenom zradlo vyrobeny chemickou cestou.

jako malej parchant sem zkousel preskolit moped S11 na lih z ricinem[metyl nebyl dostupnej ,je lepsi ,nezere tolik vodu ,ale je jedovatejsi]. chtelo to jet ,jen kdyz sem ponekud vysrouboval trysku a bejt to zahraty. v nizsich ot. chcipal. jinak se ale doslova stavel na zadni. nakonec sem strihnul klinek na magneto.
pritom v knizkach kolem valky a po ni bezne zminujou lih jako prisadu ,hlavne kvuli zvyseni tehdy problematickeho oktanoveho cisla. podle tehdejsich pramenu snizoval vykon motoru diky mensi vyhrevnosti oproti benzinu. zase ale zlepsoval chlazeni motoru diky potrebnemu velkemu odparnemu teplu. jestli si to dobre pamatuju. no nic
BT-pri bagrovani v uzavrenejsich prostorach uhas fajfku. snizis tim emise zhruba o tretinu
Na mě se nemusí řvát , mě to stačí říct 16x.

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#32 Nový příspěvek od Radek01 »

Tak konečně jedu taky na E85. Dneska jsem nalil 15l do nádrže. Mám to zhruba 1:1 s benzínem, zdá se mi, že je felicie trošku živější, ale ne o moc. Jinak jsem nepoznal žádnou změnu chytá to normálně, volnoběh taky v pohodě a do kopce to bylo trošinku živější. Co se týče spotřeby tak zatím nevím. A když jsem to lil do nádrže, tak je to čiré jako voda a skoro to nesmrdí (možná to bylo tím, že jsem to naléval venku) :) .
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)

Lars
Kontaktovat uživatele:

#33 Nový příspěvek od Lars »

mohli byste sem dávat seznam benzinek kde se dá bioethanol natankovat?
kurva už dvakrát jsem to uřizl a furt je to krátký!!!!!

picus78

#34 Nový příspěvek od picus78 »

Mas ho na 1 strance od BT.

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#35 Nový příspěvek od Radek01 »

Dovezl mi to Manžel od Sestřenice (50l) za 19,90 Kč-litr. A je to z Přerova, výpadovka na Moštěnici, jak už je tu někde výše napsáno. Kupováno dnes.
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)

bawor

#36 Nový příspěvek od bawor »

To je supr cena u nás je o čtyři koruny draší :vztek:

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#37 Nový příspěvek od Radek01 »

No mne by zajímalo, za kolik to berou ti pumpaři? Jestliže to tady prodávájí za 19,90,- tak počítám, že nákup bude tak okolo 15,00,-.
Stejně by mne zajímalo, kolik tak mají v průměru na litru normálního benzínu nebo nafty. V Hranicích koupím litr 95 za 27,50,- ale i za 30,40,-
A přitom jim to vozí stejná firma, stejný kamión (jo Business je Business).

Škoda že jsem se nenarodil jako pumpař. :'(

tucnakk

#38 Nový příspěvek od tucnakk »

To Radek 01-narodit se jako pumpař,zrovna jako Jeár Juing(nebo jek se to píše) a chodit neustále ke starýmu naftařoj na oběd a prohánět děvky po Dalasu :smich: :smich:

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#39 Nový příspěvek od Radek01 »

Dneska mi přišla odpověď přímo od výrobce na můj dotaz ohledně E85:

myslím,že vaše obavy jsou zcela zbytečné.. nemám sebemenší představu,jak by technicky k tomuto stavu koroze vnitřích částí motoru mohlo dojít.. při minimálním technickém povědomí je toto zcela bezpředmětné... V severských zemích na toto palivo jezdí 65% osobních vozidel.. v jižní americe konkrétně v Brazílii 90 mil obyvatel.. tam se v podstatě jiné palivo nepoužívá...
prémiové značky výrobců vozidel,vyrábějí moldely určené vyloženě k používání E85 osazeny běžnými koncernovými agregáty.. které se na výše zminovaných trzích prodávají již řadu let..
U nás se jedná o novinku,které do ted nebyla nakloněna legislativa... legislativa již nakoloněna je,horší je to s lobováním benzinářských firem.. viz. vaše zmatečné informace,které vám někdo podal
s pozdravem Tomáš Kryl
----- Original Message -----
From: radek01@email.cz
To: kryl@vena-trade.eu
Sent: Friday, January 15, 2010 8:02 AM
Subject: Dotaz

Dobrý den.
Chci začít přidávat vaše palivo E85 do benzínu (tak jak píšete va Vašich WWW) a tak se začít chovat ekologicky a hlavně ekonomicky. Ale chci se zeptat jak je to při provozu na E85 s korozí pístních koužků a vodítek ventilů?
Pokud budu míchat 1:1 s benzínem 95 tak se nemůže nic stát? Pokud bych chtěl jezdit pouze na Vaše palivo E85 ve felicii (rok výroby 1999 1,3 benzín) co by se stalo. Zkorodovala by mi vnitřní část motoru, nebo k čemu by došlo?

Děkuji za odpověď.

A kdybych chtěl jezdit pouze na E85?

pouze ne.. musela by být předělaná nřídící jednotka,kvůli výrazně vyššímu oktanovému číslu.. ale 1 : 1 můžete bez peoblému jezdit. prvních pár km se bude projevovat mírné škubání v nízkých otáčkách,které po ujetí cca 30Km ustane..

Takže budu už jezdit jenom na E85 1:1 s benzínem 8) 8) 8)

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#40 Nový příspěvek od Radek01 »

Mám dotaz, dokáže tady někdo (případně zná někoho kdo by dokázal) předělat řídící jednotku na felicii 1.3 benzín 50kW novější typ, tak aby mohla jezdit pouze na E85?
:(

Včera jsem byl v Lipníku u koníka a ptal jsem se jestli neuvažují, že by začali prodávat E85 a ta pumpařka mi řekla, že to mají v plánu. Že to určitě letos bude.
8)

Karel2

#41 Nový příspěvek od Karel2 »

Tak jsem dneska natankoval 1:1 etnanol E85 a natural 95 do filda pick-up, sice jsem benzínku raději 2x přejel, že ji nevidím s obavou ať se ten motor neposere po ujetí prvních km, protože za poslední měsíc jsem mněl dosti smůly a výdajů.
Nakonec cena a zvědavost byla silnější , tak jsem do nádrže hrkl 20l za necelých 400Kč a nádrž plná krásný pocit za tak málo peněz a plno. Poměr 1:1 jsem asi nedodržel možná ano přesně nevím. Jinak auto po ujetí 40km je naprosto v pohodě možná dojem je že spíš lepší výkon, nemohu posoudit samá rovina vyzkouším až pojedu kopce kde vím kde musím řadit a v kterým místě abych neztratil krout´ák točky a výkon.
Snad to bude fungovat po ujetí i 50tis km. Máňa má už 170tis naběháno tak ji moc nechci dráždit.

bawor

#42 Nový příspěvek od bawor »

Dneska jsem byl na STK a díky E85 emise super 8) dřív jsem měl potíže protože mám špatnej katalyzátor

Lars
Kontaktovat uživatele:

#43 Nový příspěvek od Lars »

praha horní počernice - 24,20 kč/l
kurva už dvakrát jsem to uřizl a furt je to krátký!!!!!

DYK

#44 Nový příspěvek od DYK »

To jsou ceny to jsou ceny :roll: Do roka to bude jen o pětikorunu levnější než benzín a bude po efektu. Přitom není to tak dlouho, co byl Natural za 24 Kč. Nechápu co tím lihový zlatokopové sledují. I když vlastně chápu a v tom případě platí, co napsal Lars 8. února 2010.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

miki

Palivo E85

#45 Nový příspěvek od miki »

Máte nějaké zkušenosti s používáním paliva E85?
Jedna věc jsou nové stroje s řízeným katalizátorem a druhá věc jsou starší stroje, zahradní a malá mechanizace (sekačky, pily, křovinořezy), dvoutakty, čtyřtakty.
Překovejme meče v pluhy a naopak.

Odpovědět

Zpět na „Motory“