Náhrada motoru Škoda 1203 za diesel
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: Jaký motor na malotraktor?
Záleží od velkosti kolies, ale nápravy z 22 mali prevod difu 7,5 a 25 mala prevod 15
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.
Trošku si to prehodil. Je to presne naopak.
Jaký je dobrý motor z Avie ,jaký typ?kutilluke píše:tak to ti taky poradím, taky jeden klasickej mechanickej s vídrží je motor s Avie 58kW obsah 3,6l a spokojenost nějakej motor z osobáku se může , a kdo bude tvrdit že to moc žere tak ho přesvědčím o opaku, stačí ho jen lechtat ale hlavní je až potřebuješ ty koně tak tam jsou
-
Jde oto že ted tam mám motor z trabanta a druha převodovka je z řezačky,mám to krátce tak na tom makám k obrazu svému jen ta převodka z řezačky se mi nelíbí tak bych chtěl ropu.Díky za pomoc a rady kutilů
- fernet
- Kontaktovat uživatele:
Nemá M22 opačné otáčky na diferáku ?vlkodlak.2 píše:Jen dotaz když dám do trakturku motor z peguota 1.9D zadní nápravu mám multicar m 22 ze špérou pujde stim orat?Když budu mít jen peugeotackou převodovku?Nepojede to moc rychle?
-
Točí se obráceně,ale mám tam druhou převodovku z řezačky a ta to přetočuje
LARSON píše:Jaký je dobrý motor z Avie ,jaký typ?
http://www.avia-club.com/engines_list.php
hlavně ať má 4 žhaviče jinak v zimě budeš mít problémy
Máte štěští, že jedu kolem.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=22127
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=22127
Ja na svojom mám motor z WV Jetta 1,6 hladký diesel, myslím rok výroby 85 a má to neajkých 55kW. Cez medzikus na 5 stupňovú prevodovku zo Š 1203 priamo do diferáku z multikaru. Aby som zmenil otáčky na díferáku, tak so ho jednoducho otočil hore nohami a nepotrebujem tam medziprevodovku na zmenu otáčok. V diferáku je tam prevod cca 1:15 ot.
-
Také dobré řešení
Ak na to dáš 16 palcové kolesá, tak to bude akurát, otáčky v pohode oranie s 2. stupňom a primerane namáhané poloosy. Ak tam máš aj uzavierku tak je to super. Na zmenu otačok na diferáku ho jednoducho obráť hore nohami.fernet píše:Nemá M22 opačné otáčky na diferáku ?vlkodlak.2 píše:Jen dotaz když dám do trakturku motor z peguota 1.9D zadní nápravu mám multicar m 22 ze špérou pujde stim orat?Když budu mít jen peugeotackou převodovku?Nepojede to moc rychle?
-
16tky kola tammám a mám jedny do zásoby tak při nejhoršim udělám tupláky Ještě dotaz když obrátim nápravu obráceně nepoteče olej přes páku uzávěrky?Díky
Olej by nemal vytekať, lebo je tam simering a pravdu povediac ja ani toľko oleja v diferáku nemám, aby odtiaľ vytekalo. Súkolia sa tam otáčajú, takže mazanie by malo byť OK.
-
Ok seženu motor a skusím to otočit
Ja by som sa pooobzeral napr. po Ford sierra 2,3 D boli to spoľahlivé držiaky a je to zadohrab. Použiješ motor spolu s prevodovkou, a len napojíš na diferák. Na motore máš altík a servo použiješ na hydrauliku. A výfuk si zveď dole, lebo hore ti bude zavadzať, keď budeš orať okolo stromov.
-
Uvidím co seženu za moturek díky za rady a tipy