Kompletní generálka motoru 2 KVD 8 SVL multicara M22
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: Kompletní generálka motoru 2 KVD 8 SVL multicara M22
To je teda nářez, to musíš mít teda trpělivost.
-
No asi jo ale mám kamarády co se motorama trošku zabývají a ty mě vpodstatě přemluvily aby se to udělalo zgruntu i když bude motor jenom v traktůrku vím že jsem si ho udělal a vím co kde je a co můžu čekat ,motor jsem si dělal pro sebe a né ne kšeft .Jen v novejch dilech mám majlant
-
Odpověd pro jirku nové vodítka nové sedla nové ventily (ty jsem měl své) vyvaření komory vyvaření a srovnání výfukového a sacího otvoru u jedné hlavy dělala to obnova brno ale musel jsem to jednou reklamovat nebot mě spatně usadily ventily na jedné hlavě a na druhé byla vule mezi hlavou a valcem ale po reklamaci je vše OK.
-
Výbrus válců ten dělal pan Holátko Moravský Krumlov
staré hlavy: Výbrus nový:
staré hlavy: Výbrus nový:
-
Jedna s posledních věcí co jsem koupil byl přítlačný talíř, spojka tu jsem pouze nachal znova přenýtovat a dal nové obložení
stará lamela s přítlačákem: Nový přítlačák shodný s Warburgem 353(spojku jsem nefotil) A mohlo se začit skládat!!
stará lamela s přítlačákem: Nový přítlačák shodný s Warburgem 353(spojku jsem nefotil) A mohlo se začit skládat!!
- mareko
nevěděl jsem že jdou vyvařit i staré hlavy .jinak pěkně jsi to zdokumentoval.
diesel to je koncert
-
jo všechno jde ale chce to nervy a peníze potom par lidí okolo co do motorů trochu delají a máš vyhráno
- josip
kolko vazi ten motor
- jirka_holub
2 VD8/8-2 SVL (2 KVD 8 SVL) - podle manualu sucha hmotnost 140kgjosip píše:kolko vazi ten motor
Pak je v tom 3,5 l oleje.
-
ano k té váze zhruba 140kg ale oleje se tam davá daleko víc ja jsem podle manuálu naplnil 3,5 litry a ono na měrce nic přidal jsem litr a ono teměř nic měl jsem sundane víka a při startu ani kapka na vahadlech takže jsem skončil u 5litrů a můžu říct že jsem kvůli litru oleje postupně demontoval celou mazací soustavu takže pokud se jenom mění tak možná 4litry stačí ale při suchém motoru jsem dal 5litů a mám to na rysce.
- jirka_holub
Ahaskolnik píše:ano k té váze zhruba 140kg ale oleje se tam davá daleko víc ja jsem podle manuálu naplnil 3,5 litry a ono na měrce nic přidal jsem litr a ono teměř nic měl jsem sundane víka a při startu ani kapka na vahadlech takže jsem skončil u 5litrů a můžu říct že jsem kvůli litru oleje postupně demontoval celou mazací soustavu takže pokud se jenom mění tak možná 4litry stačí ale při suchém motoru jsem dal 5litů a mám to na rysce.
Praxe ma tedy pravdu !
jirka
-
Při skládání se vyskytl ještě jeden problém kterej mě zaskočil mám doma kliky tři a ta nová měla na staně od setrvačníku větši průměr v místě kde je symering v příručkách se piše o dvou druzich přírub jedn dělaná ze dvou kusů a jedna jako odlitek pokupě ta dělená mě tam nešla narážela na kliku sehnal jsem si teda tu nedělenou a ona mě tam taky nešla (stejné rozměry)už jsem začal mit pochybnosti o klice ,nakonec jsem sehnal nahodou ještě jednu přírubu taky dělenou ale domeček na symering je vypouklý kakže se tam bez problému vejde takže příruby existovali taky tři typy.Protože shanění přírub original mě zabralo dos času do mého motoru se dala původní a malinko s osoustružila a dal jiny simering
první část příruby drží ložisko:
první část příruby drží ložisko:
- josip
kolko moze stat taky motor ?
-
no to je různé ja jsem treba koupil celej traktůrek s timto motorem za 7000 ale z puvodního motoru nezbylo nic takze jsem do nej spoustu (hodně) dalsich peněz nalil taková optimalní cena je 10-12000 ale do motoru nevidíš takže můžeš koupit a jezdit a nebo můžeš koupit tak jako ja a začít rozebírat já jsem měl možnost úplně náhodou koupit spoustu nahradních dílů u nás v technickejch službách protože to likvidovali takže mám hafo nahradních dílů a i jeden zanovní polomotor navíc , možná bych ho prodal ale jinak ze všech stran slyším že je to motor nezmar a k nezaplacení tak jsem sám zvědav jak bude v traktůrku běhat.
- josip
ja tiez rozmyslam nad timto motorom ze by som ho napasoval do mojho stroja ale tych 12-12000 je dost za nejakych 5000 sa da zohnat motor z maleho diesla uno a podobne no este musim rozmyslat pacil by sa mi aj 1kvdskolnik píše:no to je různé ja jsem treba koupil celej traktůrek s timto motorem za 7000 ale z puvodního motoru nezbylo nic takze jsem do nej spoustu (hodně) dalsich peněz nalil taková optimalní cena je 10-12000 ale do motoru nevidíš takže můžeš koupit a jezdit a nebo můžeš koupit tak jako ja a začít rozebírat já jsem měl možnost úplně náhodou koupit spoustu nahradních dílů u nás v technickejch službách protože to likvidovali takže mám hafo nahradních dílů a i jeden zanovní polomotor navíc , možná bych ho prodal ale jinak ze všech stran slyším že je to motor nezmar a k nezaplacení tak jsem sám zvědav jak bude v traktůrku běhat.