startovani vzduhem chlazenych motoru v zime

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Blajda

Re: startovani vzduhem chlazenych motoru v zime

#16 Nový příspěvek od Blajda »

Tak co sem zkoušel tak ta horkovzdušná pistole do sání a jde hned jako v létě.
Temn etér nebo hilfe spray to není úplně ono a dost to ničí motor.Než to chytně tak v něm doslova ťuká,až to chytne tak mlátí.
Takže vrazit tu pistol přímo do sání a nevíš že je náká zima. 8)
Zetor 3011 a 6748

Skoda130Rs
Kontaktovat uživatele:

#17 Nový příspěvek od Skoda130Rs »

mám slaviu 1D90 sundám filtr, kapnu trochu benzinu, nebo eteru (co mám zrovna po ruce) do sání
pak někomu pichnu do ruky led lampu ať mi pěkně fouká do sání, chvilku motor protáčím od horní po dolní ůvrať a pak mojou startovací metodou motor třebas na po 3 roztočím... :)
Obluda
PF-62
MZ ETZ 250
Škoda Favorit 136L
ČZ 175/470 Sport

Blajda

#18 Nový příspěvek od Blajda »

Proč etér a ješte letlampu? :shock:
Vždyt ten etér se zapálí už kolem 50°celsia? :shock:

Já měl na zetoru blbej předstřik a fakt to blbě chytalo.Ted už to mám naladěný a je to O.K.
Ale minulou zimu to hodně blbě chytalo,no možná by to někdy ani nechytlo.Ale dal sem do sání jak de hadica ke kompresoru tu hork. pistolu a chytl na druhý otočení.
NO ale stejně sem rád že už mám pokoj ted chytá parádně sám bez nějakejch ceremonií :smich:
Zetor 3011 a 6748

sajgonak

#19 Nový příspěvek od sajgonak »

Ahoj,

kamarád má IVECO a viděl jsem to i u Avií. Do potrubí na vodu navrtej otvor a kup žhavicí spirálku. Spirála ohřívá vodu a ta teplá stoupá nahoru do motoru.
Zapni to do zásuvky a za 3 hodky máš motor ideálně prohřátý. ( samozřejmě záleží na příkonu spirály)

Skoda130Rs
Kontaktovat uživatele:

#20 Nový příspěvek od Skoda130Rs »

2 Blajda: jojo ale kdyš to startuju rukama tak si to chcu co nejvíc ulehčit víš?
Obluda
PF-62
MZ ETZ 250
Škoda Favorit 136L
ČZ 175/470 Sport

petr j

#21 Nový příspěvek od petr j »

u nás se dáváj traktorům v zimě přečíst do sání noviny.je to spolehlivé a rychlé, nikde žádné tahání kabelů k horkovzdušnejm pistolím, schánění letkulem a pod. starej zetor nejlíp chytá na RUDÉ PRÁVO. většinou naskočí už po tytulní strance

bastardtraktor

#22 Nový příspěvek od bastardtraktor »

chavier píše:
bastardtraktor píše:
chavier píše:ja stale zapasim se zimnimi starty na mem dieslacku, kdyz je pod 0°tak zazhavim 2x, kdyz to nenatocim na po 2. tak jdu pesky :( Nejaky spreyik nepomuze?

Jinak cim horsi tlaky ten motor ma, tim hur v zime naskoci...
No to víš, že Sprayýk pomůže, ale prej to škodí motoru.
doporuč mi nějaky...

To striknes do sani a ten motor ty kapenky pres filtr jako nasaje?
mám tu jeden od mé oblíbené firmy Motip, ale na netu ho nemůžu najít.
Mam to jediné balení už strašně let.
Ale asi to bude všechno stejné.

Dá se to ale koupit i v lékárně v maličké lahvičce. Ale čistý eter Ti neprodaj - to je zakázaný
Dá se ale koupit ve směsi s lihem pod názvem Hoffmanské kapky - je to dobré i na čištění optiky atd. V tom sprayi to samozřejmě je také ve směsi s lihem a benzinem a možná tam toho eteru je ještě méně. Ale jak tu lahvičku blbě zavřeš, tak Ti tio přez leto vyprchá.

Některé ty opravdu vyběhané stabíláky jinak nenatočim - nečeká se už od nich ani žádné tisíce motohodin životnosti, tak to dělam , ale u motoru, který by takto chtěl startovat denně by mi bylo líto.
ooooooooooooo

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#23 Nový příspěvek od Mikro »

bastardtraktor píše:
chavier píše:
bastardtraktor píše:
chavier píše:ja stale zapasim se zimnimi starty na mem dieslacku, kdyz je pod 0°tak zazhavim 2x, kdyz to nenatocim na po 2. tak jdu pesky :( Nejaky spreyik nepomuze?

Jinak cim horsi tlaky ten motor ma, tim hur v zime naskoci...
No to víš, že Sprayýk pomůže, ale prej to škodí motoru.
doporuč mi nějaky...

To striknes do sani a ten motor ty kapenky pres filtr jako nasaje?
mám tu jeden od mé oblíbené firmy Motip, ale na netu ho nemůžu najít.
Mam to jediné balení už strašně let.
Ale asi to bude všechno stejné.

Dá se to ale koupit i v lékárně v maličké lahvičce. Ale čistý eter Ti neprodaj - to je zakázaný
Dá se ale koupit ve směsi s lihem pod názvem Hoffmanské kapky - je to dobré i na čištění optiky atd. V tom sprayi to samozřejmě je také ve směsi s lihem a benzinem a možná tam toho eteru je ještě méně. Ale jak tu lahvičku blbě zavřeš, tak Ti tio přez leto vyprchá.

Některé ty opravdu vyběhané stabíláky jinak nenatočim - nečeká se už od nich ani žádné tisíce motohodin životnosti, tak to dělam , ale u motoru, který by takto chtěl startovat denně by mi bylo líto.
Prodali mi toho vklidu litr ( míchal jsem ztoho palivo pro detonační modelářské motory ) :-/

bastardtraktor

#24 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Dneska jsem natočil pásáčka Nikouška !!!!

JE TO taky VZDUCHÁČ - takže zde v tématu je to k věci !!
má TAKY PŘIMÝ VSTŘIK

takže ŽADNÉ ŽHAVIČE !!

Zlobí mu starter - to je zatím jeho největší potíž - nezaskakuje pastorek - jen občas se to povede..
Takže jsem to dycky předehřál pistolí a zkusil a tak párkrát. Až hned po předehřátí zaskočil konečmě správně pastorek , tak jsem okamžík točil s otevřeným dekompresorem a pak jsem jak to začlo kouřit dekopresi zavřel uplně a chytil pěkně.

Dekoompresor tam má 3 pozice !!!!!
otevřen, polootevřem a zcela zavřen - to jsem nikdy jindy neviděl

Jezdil jsem s ním chvíli ve sněhu na polních cestách přez závěje a je to težká pohoda.
Jezdí raleko rychlejc, než jsem od pásáka vůbec čekal
Koupil jsem si pěknou hračku k vánocům.

Teplej pak chytal v pohodě. I když jsem si zašel na 1/2 hodiny na kafe a fest tam foukal ledovej vítr, tak pak chytil i bez dekompresorování ihned. Dy´t má najeto jen 1060 hodin.

No po kafi jsem šel jezdit znova.
Najel jsem asi tak kilometr.

Natočil jsem video , ale je to z foťáku a vložit to jde jen někam a to strašně dlouho trvá.
ooooooooooooo

josip

#25 Nový příspěvek od josip »

mi chceme video mi chceme video mi chceme video :jazyk: :jazyk: :jazyk: :jazyk: :jazyk:
Naposledy upravil(a) josip dne úte lis 25, 2008 9:24 pm, celkem upraveno 1 x.

Robert
Kontaktovat uživatele:

#26 Nový příspěvek od Robert »

tatík dává do JOHN DEERA taky eter je tam origo nádržka a elektrický dávkování a jak je 0°C tak bez eteru nenastartuje :-/

bastardtraktor

#27 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Robert píše:tatík dává do JOHN DEERA taky eter je tam origo nádržka a elektrický dávkování a jak je 0°C tak bez eteru nenastartuje :-/
No já bych byl rád, kdyby mě nejaký motorář-odborník upokojil, že startování s eterem neškodí - respektive by vysvětlil jak to dělat a dávkovat, aby to neškodilo.
ooooooooooooo

jirka_holub

#28 Nový příspěvek od jirka_holub »

Ahoj. nasel jsem neco o etherovych startovacich patronach - davaly se pri mrazu do sani.
viz odkaz http://www.autohificlub.cz/forum/13/452 ... a+s5t+/240
pres CTRL+F dejte vyhledat text "patrony" a muzeste se docist, ze to pry dost skodi motoru , nekdo zase tvrdi ze to je jedno. A je v tom udajne 7x vic etheru nez v tom spreji ...

bastardtraktor

#29 Nový příspěvek od bastardtraktor »

jirka_holub píše:Ahoj. nasel jsem neco o etherovych startovacich patronach - davaly se pri mrazu do sani.
viz odkaz http://www.autohificlub.cz/forum/13/452 ... a+s5t+/240
pres CTRL+F dejte vyhledat text "patrony" a muzeste se docist, ze to pry dost skodi motoru , nekdo zase tvrdi ze to je jedno. A je v tom udajne 7x vic etheru nez v tom spreji ...
S těmi sprayi , patronami a etherem vůbec se musí zacházet velice citlivě a dávat toho do sání opravdu je trošičku - radši méně - uplmě maličko a když to nezabere tak skusit dát o maličko víc.
Ty patrony jsem kdysi měl - takové hliníkové válečky. Ne že by obsahovaly více koncentrace eteru v lihu, ale asi tím pisatel myslel, že v tom válečku je toho hodně na objem. Taky co s tím, když váleček načneš - nejde zavřít - jedině přelejtt rychle v chladu do lahvičky a zavřít.

Jinak ten čistej / ale skutečně čistej Ether /se fakt dá sehnat těžko.
Je to narkotikum !!!
Ale daj se sehnat ty Hofmannské kapky v lékárně : 1 díl etheru a 3 díly ethanolu.
Hofmanský kapky prodaj v lékárně někdy i 100%ní , ale většinou je mají nen ředěné s 60 % vody a ty se dají použít i při žaludeční nevolnosti (tři kapky na kostku cukru). Takže fotografové, co fotí svatební žranice by je měli mít ve fotobrašně i z tohohle důvodu a nejen na čištění zamaštěnýcjh objektivů
ooooooooooooo

Petr Matula
Kontaktovat uživatele:

#30 Nový příspěvek od Petr Matula »

ze stare avie bych dal zhavici svicku co byla v sani. je na naftu nazhavis ji a nafta chytne a zacne horet a tim padem si saje horky vzduch jednoduche a ucinne.
uz jsem to videl dodelane i na ventre

Odpovědět

Zpět na „Motory“