Jaký máte názor na palivo etanol 85
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký máte názor na palivo etanol 85
Ethanol smíchanej s ethanolem? A to je co za palivo? Odejít moc nemá co - elektronika si to přebere a přizpůsobí se CNG je myslím taky ideál (bude až bude dostupnější)... A mimo je to spíš proto, že asi tady nebude tolik lidí co maj benzínovou dodávku Ale jak říkám - tam to smysl má
Naposledy upravil(a) Terablick dne sob lis 16, 2013 9:39 pm, celkem upraveno 1 x.
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tohle zní skoro až jako reklama K měření spotřeby používáš palubní počítač, nebo si dlouhodobě píšeš kilometry a tankování?Tommys píše:Z dovolením se do toho vložím Máme Octavii 1 2,0 benzín a už skoro rok jezdí na čistý E85 úprava byla jednoduchá http://www.e85.cz správnou krabičku cena 2000 kč rozpojit kontakty u vstřiků vložit krabičku krabičku dle přiloženého návodu naprogramovat nic složitýho a za hodinu auto vesele vrnělo na etanol na plné nádrži upora oproti benínu 500 a spotřeba se zvedla z 8,4 na 8,6 takže jen pozitivní zkušenosti
jenom pro úplnost pokud je v autě řídicí jednotka na etanol mícháním benzínu a etanolu se ztrácí ekonomika provozu jak říkám koupit krabičku a je klid nehledě na to že programování se dá zvednou víkon o 30% což sme taky zaznamenaly k měření jak počítač tak kilometry a tankování ne ne reklma to není
čoveče to jsi mě to natřel samozřejmě byl na mysli benzín s ethanolem. Všechno se to odvyjí od toho kolik člověk najede km. Kolik je tvůj nájezd km? Podle toho bych se rozhodoval nač budu jezdit a které palivo bude více rentabilní.Terablick píše:Ethanol smíchanej s ethanolem? A to je co za palivo? Odejít moc nemá co - elektronika si to přebere a přizpůsobí se CNG je myslím taky ideál (bude až bude dostupnější)... A mimo je to spíš proto, že asi tady nebude tolik lidí co maj benzínovou dodávku Ale jak říkám - tam to smysl má
Věrný člen agresorů.com
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
25-30 tisíc za rok... Se spotřebou celoročně průměrně 4,5 nafty...
- mareko
[quote="Terablick"]Předělávka (správně provedená) stojí skoro jako plyn. Spotřeba na E85 je větší než na benzín, takže ta návratnost neni zase tak úžasná jak se zdá . Pokud najezdíš 30 tisíc ročně a auto si necháš alespoň 5 let, jdi do toho . Asi jako do LPG, CNG nebo čehokoliv dalšího... Mě osobně přijde lepší koupit si auto s malou spotřebou než investovat do předělávky nějakýho "žrouta" Dneska neni problém aby auto (solidní - ne nějaké mini) jezdilo za 4-5 litrů, ale jsou i auta co jezdí pod 4... Náš naftovej Focus kombi z roku 98 jezdí stabilně za 4,3-4,5 v létě, a kolem 4,6 v zimě... Koupíš ho dneska za 30, a nemáš problém Má smysl kupovat benzína a předělávat ho na plyn nebo E85? Podle mě nemá... Audi nebo Škoda )i větší modely) s motorem 1,9TDi jezdí do 5,5-6 litrů...[/quote
Přestavba Etanol max 10 tis.http://www.flexcar.cz/
CNG ? Kde budeš tankovat? Nové auto souhlasím.
LPG montáž 20 až 35 záleží jaký motor .
10 litrů lpg=180 kč a 6 litrú nafty za 36,5 je 219 kč připočti rozvody vstřiky filtry aditiva .
Ono s focusem z roku 98 na dovolenou na lyže do alp nebo k moři nezajedeš. Do práce přes cestu nebo k vlaku se hodí. Teda zajedeš ale je to trochu o hubu.
Je to věc názoru taky . Někdo do plyňáka nevleze. A taky lobby
Přestavba Etanol max 10 tis.http://www.flexcar.cz/
CNG ? Kde budeš tankovat? Nové auto souhlasím.
LPG montáž 20 až 35 záleží jaký motor .
10 litrů lpg=180 kč a 6 litrú nafty za 36,5 je 219 kč připočti rozvody vstřiky filtry aditiva .
Ono s focusem z roku 98 na dovolenou na lyže do alp nebo k moři nezajedeš. Do práce přes cestu nebo k vlaku se hodí. Teda zajedeš ale je to trochu o hubu.
Je to věc názoru taky . Někdo do plyňáka nevleze. A taky lobby
diesel to je koncert
tak to je celkem dost, pokud jsem správně počítal tak najedeš okolo 80km denně. A kolik najede přítelkyně?
Věrný člen agresorů.com
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
To mi prosím zkus objasnit... Máme ho 5 let, najeto 220 tisíc, a jediné co se na něm dělalo byly přední ložiska, a destičky, pak samozřejmě ve 160 rozvody, a jinak jen olej a filr. Naftovej filtr jsme zatím neměnili, vzduchovej jednou... Stabilní celoroční průměr spotřeby 4,5 (tedy ne 6 jak počítáš v tom svém výpočtu), a jezdí bez sebemenšího zadrhnutí 80km denně nebo i víc . Byl i na pár delších výletech (přes 500km v kuse). Měli jsme ještě jednoho, a za dva roky taky žádné potíže - jen běžná údržba.mareko píše: Ono s focusem z roku 98 na dovolenou na lyže do alp nebo k moři nezajedeš. Do práce přes cestu nebo k vlaku se hodí. Teda zajedeš ale je to trochu o hubu.
Romus145: jedná se o najeté km auta - ne řidiče Jezdíme s ním oba, stejně jako s dalšíma autama. Nemáme vyhraněné které je čí - jede se tím, které se pro daný účel hodí... Když jedeme oba řídím já, jinak každý sám... Celkový nájezd obou řidičů za rok je větší - tohle jsou jen km co najede Focus Aktuálně máme 4 auta... Samozřejmě nejvíc jezdíme Focusem - kvůli spotřebě
- mareko
Nechtěl jsem hanit tvého focuse , Ale vyznělo to tak. hodně si ho šetři ty novější diesly od fordu už nejsou tak spolehlivé.
diesel to je koncert
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Trochu si rýpnu, ale Terablicku, kdy se ti kilometry stihl najet ? Ve vedlejším tématu máš 500 000 Km s podvalem, tady 220 000 Km s Focusem ( ale ten je i od přítulkyně, takže o něco míň ), kdysi si psal o x kilometrech s Audi, x km s Pajerem ........ řidič z povolání to stihne, ale dle tvého věku a vzhledem k tomu, že si pár posledních let skoro on-line na fóru je to téměř nemožné nechceš těch nul ubrat ?
P.S. Jen na těch prvních 500 000 km s podvalem by si musel řídit cca 420 dní nonstop !!!
A k tématu - ethanol odzkoušen, zvýšená spotřeba a nepravidelný chod motoru = odzkoušeno a zavrhnuto.
Sehnat pěkné auto v CNG tak neváhám
P.S. Jen na těch prvních 500 000 km s podvalem by si musel řídit cca 420 dní nonstop !!!
A k tématu - ethanol odzkoušen, zvýšená spotřeba a nepravidelný chod motoru = odzkoušeno a zavrhnuto.
- mareko
CNG vychází nejlépe o tom žádná.Mít domácí plničku za normální peníz tak to neváhám. Pro firmu kde je více aut je to dobrá věc.Jen to dlouhé tankování jde na nervy.
Na etanol má kolega ve firmě Oktávii 1 a Superb celkem bez problému to jezdí.LPG záleží jaký systém v tom je a než se rozjede za studena tak to celkem cuká.Měl jsem půjčené i Audi TT 1,8 T na LPG. Když se zahřál tak paráda.A hodně záleží u LPG kde natankuješ možná více jako u dieslu.
Na etanol má kolega ve firmě Oktávii 1 a Superb celkem bez problému to jezdí.LPG záleží jaký systém v tom je a než se rozjede za studena tak to celkem cuká.Měl jsem půjčené i Audi TT 1,8 T na LPG. Když se zahřál tak paráda.A hodně záleží u LPG kde natankuješ možná více jako u dieslu.
diesel to je koncert
Mareko plně s tebou souhlasím jen bych ještě doplnil že u toho LPG opravdu rozhoduje o spokojenosti majitele zda na něm nešetřil a dal si to kvalitnější. Na firmě máme Dácie Logany s LPG. Samotné Dáci nechali osekat o kde co a tak nemají ani posilovače ale oni koupili i ten nejlevnější srá.... na to LPG a tak se musí nechávat každou chvíli poladit aby to nějak jelo. Na druhou stranu se jim musí přiznat že neznám problém s palivem. Ať mám plin odkud koli tak to auto jede.
tak tak tohle taky nějak moc nechápu. Myslím, že tu i kdysi psal jak má najeto přes milion km. Co je na tom pravdy netuším, ale stejně ti to jek prdu pokud si to najezdil sám ve svém volno. Nemáš jak předložit praxi takže máš vlastně prd. A propo když tě tak baví řídit a teď si bez práce co kdybys šel jezdit třeba na dodávku?Mikro píše:Trochu si rýpnu, ale Terablicku, kdy se ti kilometry stihl najet ? Ve vedlejším tématu máš 500 000 Km s podvalem, tady 220 000 Km s Focusem ( ale ten je i od přítulkyně, takže o něco míň ), kdysi si psal o x kilometrech s Audi, x km s Pajerem ........ řidič z povolání to stihne, ale dle tvého věku a vzhledem k tomu, že si pár posledních let skoro on-line na fóru je to téměř nemožné nechceš těch nul ubrat ?
Věrný člen agresorů.com
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Řeknu to asi takhle. Jezdím od 12 let. Od 16 závodně. Když jsem v 16ti šel na škole dělat Bčko, měl jsem najeto 210 tisíc km s autem... Skoro 10 let jsem dělal odtahy (i mimo ČR), a i soukromé cesty řadu let obnášeli i víc jak 100km každý den. Mimo to jeden závod MMČR v dobách kdy jsem ho jezdil znamenal asi 1500km najetých za 2 dny. K tomu samozřejmě dovolené, několik let jsem dělal mechanika na závodním autě po celé ČR, pár let jsem taxikařil (tehdy to nebylo taxi jak ho známe, ale bez označení - na telefon, spíš delší trasy, často na letiště do větších měst, nebo doprava osob i mimo ČR (často Rakousko a Německo), Na chalupu to mám 80km (předtím to bylo 40), a jezdil jsem tam od dětství skoro každej víkend, až do roku 2002 nebo 2003, nevím přesně, k tomu výlety po ČR (jako divák na řadu závodů, výlety s offroadem, výlety jako skutečně výlety, často na Moravu atd,... Už ani nevím kde všude jsem jezdil a proč... Cesty které měly 1000km jedním směrem (často na jeden zátah) počítám na desítky... Při 1,3 milionu km jsem to přestal přesně počítat... A ano, je pravda, že od roku 2008 už moc nejezdím. Jen na závody, po příbuzných (80km ty nejbližší), občas do Prahy, Brna... Ale jsou to spíš jednorázové cesty párkrát za rok.. Sem tam odtah, výlet... A pak samozřejmě 40km to mám do Budějovic, kam se dostanu několikrát měsíčně... Ale jak říkám, od roku 2008 jezdím na moje poměry jen minimálně...
- Karel2
Mezi 12-16 lety najeto 210000km tj. 4 roky
210000 : 4= 52500 km za rok
52500 : 12měsíci = 4375 km měsíčně
4375 : 30 dní v měsíci = 146km každý den
průměrná rychlost 50-60km tj skoro 2-3 hod denně !!!! za volantem .
nebo SO+Ne 1022km x 4týdny x 12 měsíců x 4 roky
A tomu vážně věříš ? nebo si myslíš, že tomu někdo uvěří ?
Když v některých vláknech brečíš nad jízdou 100km jako nepřekonatelná vzdálenost
a mince 300kč je hotové mění .
210000 : 4= 52500 km za rok
52500 : 12měsíci = 4375 km měsíčně
4375 : 30 dní v měsíci = 146km každý den
průměrná rychlost 50-60km tj skoro 2-3 hod denně !!!! za volantem .
nebo SO+Ne 1022km x 4týdny x 12 měsíců x 4 roky
A tomu vážně věříš ? nebo si myslíš, že tomu někdo uvěří ?
Když v některých vláknech brečíš nad jízdou 100km jako nepřekonatelná vzdálenost
a mince 300kč je hotové mění .