BD-1s72a - střílení
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
BD-1s72a - střílení
Zdravim
nedávno jsem přivezl domu malý traktor s motorem BD-1s72a a potřeboval bych poradit, motor si při volnoběhu občas střelí na chvíli se jakoby udusí a potom zase naběhne, ale taky se stane, že motor chcípne. Už jsem tady hledal různé návody a tak jsem vyměnil gufera na klice, za ty užší a dal i nový ložiska, celý motor je přetěsněný, zkusil jsem i jiný karburátor, pořád stejný. V zapalování jsem nahradil vnitřní indukční cívku za normální cívku a indučku jsem dal klasickou ven, ale pořád bez výsledku. Může mi prosím někdo poradit, co ještě udělat? Díky.
nedávno jsem přivezl domu malý traktor s motorem BD-1s72a a potřeboval bych poradit, motor si při volnoběhu občas střelí na chvíli se jakoby udusí a potom zase naběhne, ale taky se stane, že motor chcípne. Už jsem tady hledal různé návody a tak jsem vyměnil gufera na klice, za ty užší a dal i nový ložiska, celý motor je přetěsněný, zkusil jsem i jiný karburátor, pořád stejný. V zapalování jsem nahradil vnitřní indukční cívku za normální cívku a indučku jsem dal klasickou ven, ale pořád bez výsledku. Může mi prosím někdo poradit, co ještě udělat? Díky.
Re: BD-1s72a - střílení
narazil jsi na jednoho z expertů. nedokazuti rict co s tim je,protoze me napada velmi moc problemu,ktery neumim resit po netu,ale kolik mas predstih? to proc streli je asi zapaleni driv nez by melo byt a to chcipnuti je prehlceni vyfukovymi plyny,musi vyfouknout a nasat smes.
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Foto by nebolo co tam mas za vyfuk ?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Předstih mám 5 mm a výfuk je tam originál jako u pf 62.
tak dej 4mm a dodrz odtrh,at se stiha nabit primar. kam ti to vubec strili?do sani nebo do vyfuku? predpokladam sani
a ty stary veci pred go,byli spatny? zkoumal jsi je?
a ty stary veci pred go,byli spatny? zkoumal jsi je?
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
Tak předstih jsem změnil na 4 mm, ale to nepomohlo, stále to střílelo do karburátoru, tak jsem odpoji napájecí cívku v magnetu a celý okruh zapojil na baterii a střílení zmizelo, teď běží motor klidně a to i v hodně nízkých otáčkách. Co se týká těch gufer tak jedno bylo dost volný a profukovalo a ty ložiska už taky nebyly nic moc, ono to delší dobu stálo, tak když už jsem to měl rozebraný tak jsem dal vše nový. Dočetl jsem se tu, o pootočení rotoru magneta o kousek po směru hod. ručiček, ale nevím jestli by to vyřešilo můj problém? nebo tam dát ještě do magneta druhou napájecí cívku, jako měli novější verze a zkusit to napájet z této.
taky to mam na baterku,ale u rezervniho motoru sem nasel odtrh magneta a slo to naladit na 4mm predstih. ale je to velky laborovani. dat druhou civku je blbost. na sviceni ale jo, da se s ni svitit. musis najit strih magnetu a polu civky(odtrh) a tam umistit predstih. vyrobce to tusim ma v 10mm. pootocit setrvak muzes taky,ale musis vedet kde je ten strih.at vis kam to davas
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Loziska tam idu C3 s volou.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
to ale strileni neovlivní,dela to zapalovani,respektive vyroba napeti
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
Ložiska jsou v pohodě, dával jsem tam C, jako do motorů u motorek , kterých jsem už pár dělal. Stim rotorem to ještě odzkoušim, nechtěl bych se spoléhat jen na baterii i když by se dal udělat regulátor a používat cívku z magneta pro dobíjení. Spíš by mě teď zajímalo jak najít kde je střih magnetu s cívkou?
najlepšie to urobil (vysvetlil ) pan RAAB na stránke PF62 presnepawka píše:to ale strileni neovlivní,dela to zapalovani,respektive vyroba napeti
http://pf62.wz.cz/navod%20Jan%20Raab.html
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Ono by to bolo lepsie upravit na zapalovanie podobne babete, len je problem z kontaktom, bude sa spinit, ale inak energia pre iskru by bola vzdy dostatocna.