Tatra 805 - jaký motor do malotraktoru

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
fabikmiroslav

Re: poradte prosím t 805

#61 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

Samozrejme ze to tak ma byt ak chceš len samotnu redukciu bez predku tak by si musel vytiahnut radiace palce von a na nich je maly količek a ten dat preč
Dobre už bolo

kubik.brumik

prosím poradte w1.6d

#62 Nový příspěvek od kubik.brumik »

prosím poradte kdo ma skušenosti s motorem 1,6d wocvagen na podvozek t805 jakou to ma rychlost na redukovanou jedničku co síla a spodřeba nafty a jak to de dat na podvozek a jestli je podřeba upravit vanu a co starter a tak dekuji :)

tondak

Re: prosím poradte w1.6d

#63 Nový příspěvek od tondak »

Ja mám na podvozku T 805 motot W1.5D.Motor je zavěšen jen na přírubě tak.aby byly minimální upravy na motoru.Motor je nakloněn více do boku.Tím pádem jsem nemusel upravovat vannu motoru.Kolega mi udělal přírubu na motor. Je to mezikruží 20mm šíroké,které se montuje s motorem na podvozek T 805. Setrvačník a spojku po malých úpravách na motoru je z T 805 a funguje bez problémů 10 let kolegovi.Já mám traktor teprve nedávno v provozu a dělal jsem to
většinou všechno podle osvědčené skušeností.Na jaře dám fotky i vieo.Sílu traktoru je obrovská,
a má nízkou spotřebu.Na 1 redukovanou jede na volnoběch rychlostí pomalé chůze. Kolega kterého jsem zmíňoval vyhrál s jeho traktorem každou traktoriádu v našem okolí.

milstav1

Re: prosím poradte w1.6d

#64 Nový příspěvek od milstav1 »

Ja osobně bych tam nedával motor s osobáku u nás tam kamoš měl 1.9 d citroen a nakonec sme to předělavalí na 50 zetor ten osobák má zbytečně vysoky otačka takže stejně nevyužiješ krouťák tak jako u zetoráckeho motoru je to uplně nekde jinde a poloviční spotřeba

tengi

#65 Nový příspěvek od tengi »

Mám v T805 motor Mercedes,rovnou visí na převodovce,vanu nemá,olejová nádrž vyšla před pomocňáky řízení.Ale mohl by být silnější.Těch 60 koní je skoro málo.Je to spíš na tu redukci.

hotday

#66 Nový příspěvek od hotday »

ja som tiez toho nazoru, ze ten motor MB je podla mna slaby do T805...akoze vladze aj v spodnych otackach, ale vykon 60koni je malo...to je jasne...ak chces menit, tak ze vraj celkom dobre pasuje motor audi 100 2,5 TDI, 5 valec 115ps...ja som uz kupil celu audinu, uz len motor hodit do T805...ale to az niekedy cez leto...potom zalozim aj vlakno, atd...vsetko bude podrobne zdokumentovane...
ako som si vsimol, tak ked chces dat motor, co vladze v spodnych otackach, tak pripada do uvahy (cenovo dostupne) avia, major, a dost...ale z kazdeho musis pilit z bloku...atd..dalsia alternativa je zohnat motor, co ma vacsi pocet valcov...nejaky 5, 6 valec...audi je jedna z moznosti...a potom dalej 6V su BMW, ale prilis komplikovany motor, kazi sa cerpadlo, potom motor VW LT 35, dobry, len sa robili len hladke, take iste motory sa potom davali do volva 940, 960, vykon taky isty ako audi 5valec...dalej sa robili aj audi 100 2,5TDI, 5valec, o vykone 140ps, len tam sa kazila hlava, cerpadlo...atd...uz to bol chybovejsi motor ako ten 115ps.

milstav1

#67 Nový příspěvek od milstav1 »

KLUCI ja tam míval 70 zetor a ten byl v pohodě jinak autove motory se temu nevirovnají aj když je to naftak tak to neni ono !!

zelenac

#68 Nový příspěvek od zelenac »

Mne sa z benzinakov najviac osvedcil octaviovy motor.Makal asi 8 rokov na plyn,tahal dvojak pluh,sirka brazdy 5ocm,natahal asi 300 kubikov dreva,ked sme mali pole mali sme aj obracat aj zhrabovac,tahal v pohode.Potom tam bol 1203,aj ked ma vykon vyssi je uplne nahovno,netaha na nizkych otackach.Teraz je tam fiat 1300 a ten ide von a miesto neho mb2400d.Chcel som dat z patrola 3.3d,ale je moc dlhy.Aj tento mercedes je uz dlhy,tak musime dat chladic za motor,kedze v tazbe zavadzia kazdy cm co zbytocne trci dopredu.Traktor vazi asi 2 tony,zadna naprava je v3s a rozdiely v difoch su trocha vyrovnavane priemermi kolies.S tou oktavkou som bol spokojny,ale je samozrejme jasne ze ani 30tkovemu motoru sa ani zdaleka nevyrovna.4 vale zetor je podla mna uz dost na tu prevodovku a hlavne kolieska v portaloch,kacena nebola stavana na velke narazy pri zabere naftoveho motora.

tengi

#69 Nový příspěvek od tengi »

No vzhledem k tomu,že mi ten motor jen visí,tak bych si tam netroufnul dát delší,byly by to větší tahy na šrouby a mohl bych ho cestou ztratit :'( Tyto motory jsem navíc získal kdysi v německu jako nahradní,mají nalítáno h...o,a byly za 50DEM/kus.Navíc je to jednoduchý a v jednoduchosti je síla.Nestalo se mi,abych na pomalou jedničku něco nevylezl.Navíc proto,že je to poměrně slabé,tak tím chráním hřídele,kolečka,atd...Ale nějaký ten koník navíc by neuškodil.Rejpalům musím odsouhlasit,že jsou i výkonnější motory a lehčí,jenže ten meďák má takovej traktorovitej chod.Není oplácanej všelijakejma turbama,íčkama ,má to řadový čerpadlo,takže to skousne leccos,atd...
Přílohy
DSC00239.JPG

fabikmiroslav

#70 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

zelenac píše:Mne sa z benzinakov najviac osvedcil octaviovy motor.Makal asi 8 rokov na plyn,tahal dvojak pluh,sirka brazdy 5ocm,natahal asi 300 kubikov dreva,ked sme mali pole mali sme aj obracat aj zhrabovac,tahal v pohode.Potom tam bol 1203,aj ked ma vykon vyssi je uplne nahovno,netaha na nizkych otackach.Teraz je tam fiat 1300 a ten ide von a miesto neho mb2400d.Chcel som dat z patrola 3.3d,ale je moc dlhy.Aj tento mercedes je uz dlhy,tak musime dat chladic za motor,kedze v tazbe zavadzia kazdy cm co zbytocne trci dopredu.Traktor vazi asi 2 tony,zadna naprava je v3s a rozdiely v difoch su trocha vyrovnavane priemermi kolies.S tou oktavkou som bol spokojny,ale je samozrejme jasne ze ani 30tkovemu motoru sa ani zdaleka nevyrovna.4 vale zetor je podla mna uz dost na tu prevodovku a hlavne kolieska v portaloch,kacena nebola stavana na velke narazy pri zabere naftoveho motora.
Trošku ta vyvediem z omylu to maš pravdu pokial tam da spojku silnejšiu ako ma povodnu kačena ale ak nechaš tu čo tam ma byt tak je to v poriadku mne na tej 69 preklzne a nemenil som v nej žiadne kolieska a ani hriadele skor by som povedal že či ten kto si za to sadne ma tie koliska v hlave poriadku lebo ak nie tak ten pokazi aj buraciu gulu
Dobre už bolo

milstav1

#71 Nový příspěvek od milstav1 »

Jo přesně jak píšeš všecko se da pokazit když zato pustíš vola ! ale jinak 70 zetor si jenom krasně přede skoro na volnaběh žadné vytačení jak u osobaku

fabikmiroslav

#72 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

:ano: :ano: :ano: :ano: :ano: :ano: Presne tak :ano: :ano:
Dobre už bolo

zelenac

#73 Nový příspěvek od zelenac »

To je pravda.naftak je naftak :) ,ale ja som traktor robil pred asi 20 rokmi a vtedy sa mi o poriadnom motore mohlo snivat.Ta oktavka urobila riadny kus roboty,je kratka,lahka a aj ked so pri navijakovani postavil na zadne,ja som trocha povolil spojku aby trocha viac trhol a ked som neodhadol kedy treba zabrat,tak predok padol na zem.Keby tam bol tazky motor,uz by som mal asi ulozenie nohavic davno v prdeli.

milstav1

#74 Nový příspěvek od milstav1 »

tak to je pravda ja ale ten motor neměl jenom na převadovce byl tam ram ale jinak ti dam za pravdu že oktavka je nejlepší benziňák na vyrobu traktoru ja ji mněl taky trktor sem prodal ale tem motor v něm jezdí do dnes ja mněl dve prevodovky zasebou spojene hadispojkou a ten motor si taky jenom pobublaval ale ta spotřeba se mi nelíbyla

fabikmiroslav

#75 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

To nehovor otec ich začal robit 28 rokov do zadu a už v tedy tam daval motory zetor a otm že ulomiš predne nohavice tak ich ulomiš preto že je to spravene na tvrdo ked to odpružiš tak ich neulomiš :ano:
Dobre už bolo

Odpovědět

Zpět na „Motory“